Vasara – metas, kai valgome daugiau šviežių produktų, keliaujame, dažniau mėgaujamės maistu gamtoje ar iš gatvės prekeivių. Deja, karštis ir netinkama higiena sudaro palankias sąlygas parazitams plisti. Ypač atsargiai reikėtų žiūrėti į šiuos 5 maisto produktus:
Žuvies ir kitų jūrų gėrybių, kurios nebuvo tinkamai termiškai apdorotos arba laikytos tinkamomis sąlygomis, vartojimas gali sukelti parazitus, tokius kaip anizakidai arba žarnyno kirminai.

Neapdoroti mėsos produktai, ypač kiauliena, jautiena ar paukštiena, gali būti užkrėsti parazitais, tokiais kaip trichinelėmis ar Toxoplasma gondii.

Nepakankamai nuplauti vaisiai ir daržovės taip pat gali turėti parazitų lervų ar kiaušinių, kurie gali patekti į organizmą ir sukelia parazitines ligas.

Gyvūniniai produktai, tokie kaip nepasterizuotas pienas ar kiaušiniai, gali būti šaltinis žarnyno kirminų arba kitų parazitų.

Neapdorotos ar netinkamai keptos duonos ir grūdų produktai taip pat gali būti užkrėsti parazitais, tokiais kaip sporozoitai arba apvalūs kirminai.

Reikėtų labai atidžiai rinktis maisto produktus ir laikytis higienos taisyklių, kad išvengtumėte parazitinių ligų atsiradimo organizme. Šiuo būdu galima sumažinti riziką būti užkrėstam parazitais per maisto produktus.