5 maisto produktai, kurie labiausiai didina cholesterolio kiekį kraujyje

Šiandien vis dažniau kalbama apie širdies ir kraujagyslių ligas, bei cholesterolio įtaką šių ligų išsivystymui.

Aukštas cholesterolio kiekis kraujyje gali padidinti širdies ligų riziką. Yra keletas maisto produktų, kurie labiausiai didina cholesterolio kiekį kraujyje, todėl svarbu juos vartoti atsargiai.


Riebi mėsa


Kai kurios rūšies mėsa, ypač riebi jautiena ir kiauliena, gali turėti didelį cholesterolio kiekį. Geriau pasirinkti liesesnes mėsos rūšis arba mėsos alternatyvas.


Sūriai


Daugelis sūrių yra turtingi sočiųjų riebalų rūgštimis, kurios gali didinti cholesterolio kiekį kraujyje. Rinkitės mažiau riebius sūrius ar įvairius sūrių pakaitalus.



Patiekalas su sūriu
Patiekalas su sūriu
Unsplash



Greito maisto produktai


Daugelis greito maisto patiekalų yra turtingi sočiųjų riebalų ir cholesterolio, kuris nusėda ant jūsų kraujagyslių. Bandykite riboti jų vartojimą arba ieškoti sveikesnių valgymo alternatyvų.


Kepiniai


Daugelis kepintų maisto produktų, tokių kaip sausainiai, pyragai, traškučiai, gali turėti didelį trans-riebalų kiekį, kuris taip pat gali didinti cholesterolio kiekį. Geriau rinkitės sveikesnius užkandžius, tokius kaip riešutai ar vaisiai.



Sausainiai
Sausainiai
Fotolia nuotr.



Pusfabrikačiai


Daugelyje pusfabrikačių, tokių kaip bulvių traškučiai, kepti bulvių traškučiai ar greitai patiekiami pusgaminiai turėti didelį trans-riebalų kiekį. Geriau vengti jų vartojimo ir vengti keptų ar traškių maisto produktų.



Svarbu atkreipti dėmesį į savo mitybą ir vengti vartoti per daug maisto produktų, kurie gali didinti cholesterolio kiekį kraujyje. Pasitarkite su specialistu ar dietologu, jei turite kokių nors klausimų dėl savo mitybos planavimo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis