Ką reikia valgyti, kad jaustumėtės jauna

Vienas iš pirmųjų moters brandaus amžiaus požymių – raukšlių atsiradimas. Ir nėra tokios damos, kuri priimtų šį faktą kaip savaime suprantamą dalyką. Su pirmųjų raukšlelių atsiradimu mes įsitraukiame į karštligiškas lenktynes su laiku, bandydamos sulėtinti jo tėkmę.

Mes įsigyjame išreklamuotas kosmetines priemones, skirtas kovai su raukšlėmis, mes ieškome liaudiškų jaunystės išsaugojimo receptų ir pamirštame vieną dalyką. Mes pamirštame gerai žinomą išmintį: „tu esi tai, ką valgai“.

Maistas „nuo raukšlių“ – koks jis?

Maistas – tai arba pirmas pagalbininkas, arba pirmas priešas kovoje su raukšlėmis. Odos būklė didžia dalimi priklauso nuo to, kokius produktus valgome. Teisingas racionas padės sureguliuoti virškinimo sistemą, o tai atspindės jūsų oda - ji taps skaistesnė, lygesnė, sveikiau atrodys. Į jūsų odos priešų gretas galima drąsiai įtraukti visų rūšių konservantus, dažiklius ir maisto priedus, pažymėtus „E“. Sąjungininkais kovoje prieš raukšles taps maistas, kuriame yra vitaminų (A, C, E), mikroelementų, antioksidantų. Kur galima rasti šiuos sąjungininkus?

Maistas „nuo raukšlių“ - ką valgyti?

Karotino, kuris palaiko odos elastingumą, yra morkose, šviežiuose žalumynuose, pomidoruose, melionuose ir visuose oranžiniuose vaisiuose (moliūgas, persimonas, abrikosai).

Vitaminas A lėtina odos senėjimą. Jo gausu žaliose ir geltonose daržovėse, ankštinėse daržovėse, pieno produktuose.

Vitaminas C arba askorbo rūgštis yra antioksidantas ir turi atkuriančių savybių. Jo yra daržovėse ir vaisiuose. Ypač daug jo citrusiniuose vaisiuose.

Vitaminą E pelnytai vadina moterų grožio vitaminu. Tai – svarbiausias antioksidantas. Be to, jis palaiko raumenų stangrumą ir saugo odą nuo drėgmės praradimo. Pagrindinis jo šaltinis – augalinis aliejus, riešutai ir daiginti javai.

Reklamos užsakovų nuotr.

Kalcis reguliuoja ląstelių vidinius procesus. Kalcio yra gausu visuose pieno produktuose.

Racionas „prieš raukšles“

Taigi, kas turi būti „teisingame“, kovai prieš raukšles skirtame racione?

* Valgykite neapdorotas šviežias daržoves ir vaisius (morkas, moliūgus, žalumynus, persimonus, brokolius, obuolius) ir gaminkite iš jų salotas bei sultis. Į meniu įtraukite pupeles, žirnius, lęšius.
* Valgykite daug mikroelementų turinčią jūrinę žuvį ir jūrų gėrybes.
* Gaminkite patiekalus iš varškės.
* Gerkite kefyrą.
* Dėkite į patiekalus riešutų ir augalinio aliejaus.
* Gerkite žalią arbatą.
* Valgykite pilnagrūdžius produktus.

Reikia išbraukti arba bent jau apriboti konservus, cukrų, riebius ir keptus patiekalus, alkoholį. Dėl veido grožio yra naudinga ir mesti rūkyti.

Jei rūpinatės oda, valgykite subalansuotus, daug naudingų medžiagų turinčius produktus.

Dieta nuo raukšlių

Ir net jei turite vieną kitą raukšlelę – juk nieko tokio. Svarbiausia, gera jūsų savijauta ir puiki nuotaika. O kad rytas prasidėtų džiugiai, rekomenduojame jums subalansuotų ir nepriekaištingo skonio pusryčių meniu. Niekada nepamirškite pusryčių – tai gali būti puiki dienos pradžia.

Štai skanių ir subalansuotų pusryčių receptas:

* maža pakuotė pusrytainių „belVita Breakfast“ (galima rinktis ir su kakava, miško uogomis ar riešutais ir medumi). Šio specialiai pusryčiams sukurto produkto sudėtyje yra nesmulkintų 5 rūšių visų grūdo dalių, jis praturtintas vitaminais ir mineralinėmis medžiagomis, be to, yra maistinių skaidulų šaltinis.

Reklamos užsakovų nuotr.

* lieso jogurto indelis, 

Reklamos užsakovų nuotr.

* sezoninių vaisių porcija,

Reklamos užsakovų nuotr.

* šiltas gėrimas, pvz., puodelis aromatingos „Jacobs Kronung Millicano“ kavos.
Reklamos užsakovų nuotr.

Vos kelios minutės, o jūs jau mėgaujatės gardžiais ir subalansuotais pusryčiais!

Užsakymo nr.: PT_64857519

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis