4 įpročiai, kenkiantys grožiui

Kartais nė nepagalvodamos apie pasekmes imamės vienų ar kitų veiksmų, prie jų priprantame. Tačiau kasdieniai grožio įpročiai gali kenkti. Kokius veiksmus turėtume pamiršti, kad galėtume ilgiau puoselėti jaunatvišką išvaizdą?

Koncentracija tik į veidą

Shutterstock nuotr.

Ypač daug dėmesio skiriame veido priežiūrai, tačiau laikas keičia viso kūno odą. Kaklas ir dekoltė – 2 zonos, kuriomis taip pat labai svarbu pasirūpinti. Neapsaugotą kaklo odą žalingas aplinkos poveikis gali pasendinti greičiau nei rūpestingai puoselėjamą veidą. Todėl, kai tepate kremu veidą, nepamirškite ir kaklo bei dekoltė, itin svarbu šias zonas apsaugoti nuo kenksmingų saulės pindulių. Senstanti oda plonėja, darosi jautresnė, dažniau ją palepinkite namuose gamintomis kaukėmis, rinkitės natūralesnius grožio produktus.

Naudojame per daug makiažo

Shutterstock nuotr.

Makiažas – greitas būdas paslėpti odos trūkumus, pagražinti veidą. Kai kurios nevengia pasidažiusios ir sportuoti. Tačiau bėgiojant ar užsiimant kitu sportu išsiskiria prakaitas, o pudros, makiažo pagrindai ir toniniai kremai užkemša poras, neleidžia odai kvėpuoti. Tuomet odoje užsilaiko bakterijos ir gali atsirasti spuogų, bėrimų. Jei norite išlaikyti gražią ir sveiką odą, prieš sportuodamos visuomet nusivalykite makiažą, o jei galite, rečiau naudokite kosmetikos priemones ir kasdien, leiskite odai pailsėti.

Elgiamės neatsargiai su šlapiais plaukais

Shutterstock nuotr.

Išsitrinkusios plaukus skubame juos sausinti rankšluosčiu, greičiau šukuoti ir džiovinti. Šlapi plaukai yra itin jautrūs, lengvai pažeidžiami, tad jų sukimas į rankšluostį – tiesus kelias į plaukų žalojimą. Po plovimo plaukais reikėtų rūpintis švelniai: nesukti jų į kietą kilpinį rankšluostį, netrinti, grubiai nešukuoti. Plaukus patariama šukuoti tik tuomet, kai jie bus beveik sausi, tad pirmiausia juos sausinkite minkštu rankšluosčiu, džiovinkite šalta oro srove ar leiskite jiems natūraliai pradžiūti. Jei plaukai linkę veltis, papurškite juos specialia šukavimo procesą lengvinančia priemone, šukuokite atsargiai.

Triname akis

Shutterstock nuotr.

Jei jaučiame, kad akis dirgina, niežti ar kankina kitas nemalonus jausmas, jo atsikratome nerūpestingu trynimu. Tačiau zona apie akis yra viena jautriausių. Trynimas žaloja kolageno ir elastino jungtis, kurios palaiko odos stangrumą. Taip pat trynimu galime sukelti uždegimą. Jei į akį įkrito blakstiena ar kitas svetimkūnis, netrinkite jos, bet atsargiai patraukite už išorinio kampelio ir greitai pamirksėkite. Tokiu būdu greičiau atsikratysite svetimkūnio ir nepakenksite jautriai aukių odai.

Skirkite laiko sau! Balandžio 24, 25 d. sveikatos ir grožio dienos Vilniaus centrinėje universalinėje parduotuvėje. Daugiau info: http://www.vcup.lt/renginiai/skirkite-laiko-sau-21

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis