Karpis, troškintas su grietinėle

Tikra šventinio stalo puošmena!

4 porcijoms reikės:

1 kg karpio
3 česnako skiltelių
druskos
maltų juodųjų pipirų
1–2 kiaušinių
džiūvėsėlių
sviesto
200 ml grietinėlės
1 saujos petražolių

Bulvių kroketams:
4 didelių bulvių
1 šaukšto miltų
1 šaukštelio krakmolo
1 mažo kiaušinio
1 šaukšto ištirpinto sviesto
druskos
lydyto sviesto kroketams kepti

Gaminame

* Karpį supjaustyti didkepsniais, kiekvieną gabalėlį įtrinti tarkuotomis česnako skiltelėmis, druska ir pipirais. Gabalėlius apvolioti kiaušinių plakinyje, džiūvėsėliuose ir apkepti iš abiejų pusių su sviestu. Užpilti grietinėle, pagardinti susmulkintomis petražolėmis ir patroškinti 15 minučių.

* Išvirti su lupenomis bulves, tada nulupti ir sugrūsti. Suberti miltus, krakmolą, įmušti kiaušinį ir įdėti sviesto. Viską greitai sumaišyti ir pagardinti druska pagal skonį.

* Šlapiomis rankomis suformuoti nedidelius rutuliukus, juos apvolioti krakmole ir iškepti keptuvėje su įkaitintu sviestu. Karpį patiekti su kroketais ir padažu.

Šį ir kitus receptus rasite naujoje leidyklos „Virtuvės knyga" išleistoje knygoje „Lietuvos virtuvė" www.virtuvesknyga.lt

Asmeninio albumo nuotr.

Apie knygos autorių Dovilės ir Manto Bajalių skanias šeimos istorijas skaitykite www.bajaliai.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis