Stilistės patarimai, ką rengtis šventėms vasaros metu Jam ir Jai

Vasara – švenčių metas. Laukia išleistuvės, krikštynos, vestuvės. Bene didžiausia užduotis svečiams – kaip tinkamai pasirinkti šventės aprangą, suspindėti stilingu drabužių ansambliu, tačiau neužgožti svarbiausių vakaro svečių.

- Savaitės ikona. D. Tamošiūnaitė: kaip pasikeitė jos stilius po didžiųjų grožio pokyčių
- Ką reikėtų žinoti apie smegenų vėžį
- Moterys kalba. Bijau tapti daug pasiekusia vieniša moterimi
- 14 dalykų apie seksą, kuriuos būčiau norėjusi žinoti, kai man buvo 18
- Tinginių čeburekai

Drabužių dizainerė, stilistė Kastė Svilaitė dalinasi patarimais, ką būtina įsigyti tiems, kurių šią vasarą laukia šventės.

Vida Press

Išleistuvių aprangos taisyklės

Daugumai moterų vasarą smagiausia vilkėti sukneles, tad stilistė pabrėžė, kad suknelę reikėtų rinktis pagal figūros tipą. Nereikėtų ignoruoti ir audinio, iš kurio suknelės yra pagamintos. K. Svilaitė pasidžiaugė, kad lietuviškose parduotuvėse galima rinktis tiek natūralių audinių sukneles (pavyzdžiui, lino), tiek pagamintas iš dirbtinio pluošto (pavyzdžiui, tencelio) - šiuo metu technologijos Lietuvoje tiek pažengusios, kad net su iš dirbtinio pluošto pagaminta suknele galima jaustis gaiviai ir laisvai visą vasarą.

Vida Press

K. Svilaitė siūlo moterims nenumoti ranka ir į kitus drabužių derinius: kelnių ir priderintos stilingos palaidinės ansamblį, papildytą apyranke ar karoliais, ar kuklesnį sijonėlį su palaidine, papildytą stilingu ir puošniu vasaros vakarams tinkančiu švarkeliu.

Vida Press

Vyrams, vykstantiems į atžalos išleistuves, stilistė pataria rinktis arba klasikinį kelnių ir marškinių derinį paryškinant jį žaisminga vasariška varlyte arba džinsus su lengvais polo tipo marškinėliais ir švarku. Pagal vyraujančias spalvų kolekcijose tendencijas drabužių spalvos gali būti tiek šviesios, tiek sodrios, ryškios.

„Ombre Pura“ nuotr.

„Nemanau, kad tokiai šventei reikėtų kostiumo. Tiek tėtis, tiek mama į vaiko išleistuves turi pasipuošti, tačiau tikrai ne vakarine suknele ar įmantria šukuosena. Labai svarbu atrodyti gaiviai, šiuolaikiškai, jaunatviškai“, – patarimus dalina stilistė, besirūpinanti modelio Akvilinos Ubartaitės ir viešųjų ryšių specialistės Vaidos Skaisgirės stiliumi.

„Ombre Pura“ nuotr.

Vestuvių aprangos taisyklės

Einantiems į vestuves – patarimas rengtis iškilmingiau. K. Svilaitė siūlo atsižvelgti į vietą, kur vyks šventė, ir jaunųjų pageidavimus. „Jaunosios ar jaunojo tėvas turėtų rinktis pilną kostiumo komplektą, užsisegti varlytę, pasirišti kaklaraištį, papuošti savo derinį fantazija. Kostiumą patariu rinktis pagal situaciją, tačiau vasarą gražiausiai atrodo mėlynos spalvos kostiumas. Jis gali būti pasiūtas iš lino“, – patarimus vyrams dalina stilistė.

Vida Press

Moterims K. Svilaitė siūlo rinktis drabužius panašius į tuos, kuriais pasipuoštų per išleistuves. Įvaizdį galėtų pagyvinti prabangesnės detalės, papuošalai, įprastos rankinės pakeitimas delninuke. „Per vestuves mamos būna svarbiausios jaunųjų pagalbininkės, tad nepamirškite, kad šventėje turite jaustis patogiai“, – sako K. Svilaitė.

Vida Press

Kuo atnaujinti spintą vasarai

Pasak dizainerės, vasaros karščiams įsibėgėjus itin svarbūs tampa natūralių audinių drabužiai, leidžiantys kūnui kvėpuoti, jaustis laisvai. K. Svilaitė nesiūlo besąlygiškai vaikytis madų ir vadina tai pinigų švaistymu: „Siūlau rinktis šviesesnius drabužius. Moterims rekomenduoju nusipirkti lininę suknelę be rankovių ar kelnes (žinoma, tinkančias jūsų figūrai). Atrodysite lengvai ir pačiai bus labai patogu. Vyrams – lininius šortus šiek tiek virš kelių.“

Vida Press

K. Svilaitės patarimai vyrams, norintiems visada atrodyti stilingai ir neprašauti pro šalį:

„Ombre Pura“ nuotr.

* Visuomet atrodykite gaiviai ir tvarkingai.

* Sportuokite (tai pakels jūsų nuotaiką, padės turėti norimą figūrą ir suteiks pasitikėjimo savimi, nesvarbu kokius drabužius jūs apsirengęs. Juk sveikas žmogus – gražus žmogus);

* Jokiu būdu neavėkite sandalų su kojinėmis.

„Ombre Pura“ nuotr.

Labai atidžiai rinkitės batus, pagalvokite prie ko juos avėsite (viena batų pora negali tikti prie visko).

Patarimai moterims, norinčios gerai jaustis

ir savo stiliaus pojūčiu sužavėti kitus:

* Visuomet atrodykite gaiviai ir tvarkingai.

* Nepamirškite užsukti į sporto salę.

Vida Press

* Nepirkite parduotuvėse visko, kas papuola į rankas. Apgalvokite, ar tikrai naują daiktą turėsite su kuo vilkėti.

* Ne ką mažiau už drabužių modelį svarbu audinio kokybė. Visuomet palieskite medžiagą, ar ji jums maloni, atkreipkite dėmesį į sudėtį.

* Rūpinkitės, prižiūrėkite savo drabužius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis