Patarimai, kaip išsirinkti tobulai tinkančius džinsus (FOTO)

Ar jums kada teko susidurti su problema, kad niekaip neišsirenkate džinsų? Tada šie patarimai – jums. Jie padės rasti tobulai tinkančius džinsus.

Populiariausi straipsniai:
- V. Baublienė: apie apsirijimus ir pavasarį
- Stiklinė vandens padės išvengti insulto ir infarkto
- Kaip įrengti darbo vietą, kad jus lydėtų sėkmė
- Laimėkite naująjį kremą nuo senėjimo
- Vištienos ir pievagrybių suktinukai

Džinsus, kaip ir kitus drabužius, reikia rinktis pagal figūros tipą. Jei figūra smėlio laikrodžio tipo, labiausiai tinka tiesaus kirpimo arba į apačią vos platėjantys (angl. boot cut) džinsai, o reikėtų vengti aptemptų ir siaurėjančių. Tokio tipo džinsai labiausiai tinka ir toms, kurių šlaunys stambesnės ir apvalesnis užpakaliukas.


Jei turite berniukišką figūrą, tiks džinsai su kišenėmis, pridėtinėmis detalėmis, džinsai žemu įduru. Iš esmės šio tipo figūrai tinka visų modelių džinsai.

Kriaušės figūros moterims labiausiai tinka džinsai kiek paaukštintu liemeniu, tiesaus kirpimo. Juos itin tiktų vilkėti su šviesiomis palaidinėmis.

Tiesūs ar vos į apačią platėjantys džinsai tinka ir obuolio figūros savininkėms. Pastarosioms labai tiktų šviesesni ar nublukinti džinsai ir tamsesnė viršutinė dalis – toks derinys subalansuoja kūno proporcijas, juo nukreipiamas dėmesį nuo viršutinės pilvo dalies.


Itin svarbu perkant džinsus apžiūrėti save veidrodyje iš visų pusių ir – būtinai! – įvertinti, kaip atrodo užpakaliukas. Tobuli džinsai yra tie, kuriais sėdmenys nei suplojami ar prispaudžiami, nei paskęsta, jie turi dailiai aptempti. Beje, likus maždaug savaitei iki mėnesinių kūnas atrodo šiek tiek išsipūtęs ir apsunkęs, tad džinsų paieškas vertėtų atidėti, nes galite jaustis nusivylusios ir įsigyti per didelius džinsus.

Džinsai gali būti klasikiniai (jie patys populiariausi ir tinka daugeliui moterų, šiai kategorijai ir priskirtume jau minėtus tiesaus silueto tamsiai mėlynus džinsus), siauri ir aptempti (angl. skinny) ir vadinamieji „old school’iniai“ (hipių laikų mados ir kitais laikotarpiais buvę madingi džinsai).
Klasikiniai ir retro stiliaus džinsai tinka kasdienai ir laisvalaikiui, o siauri ir aptempti, dėvimi su aukštakulniais, gali tapti netgi vakaro įvaizdžio dalimi.


Siauri aptempti džinsai labai dažnai siuvami iš tampraus audinio, kai kurie netgi primena tampres. Juos paprastai renkasi ilgakojės arba labai smulkios moterys, tačiau šis įsitikinimas klaidingas, nes tinkamai parinkti aptempti džinsai tinka visoms moterims.

Net jei figūra pilnesnė, rinkitės aptemptus džinsus, jei jūsų kojos gražios. Prie siaurų džinsų labai tinka platūs ilgi megztiniai, tunikos, švarkai iki pusės šlaunų (ar bent jau iki klubų), jie tobulai atrodo prie ilgaaulių batų. Mažiausiai jie tinka smėlio laikrodžio figūros moterims, nes dar labiau paryškina apvalumus, ypač jei dėvimi prie balerinų ar kitokių žemakulnių batelių.


Šiek tiek senamadiškais laikomi į apačią platėjantys džinsai labai tinka pilnesnėms moterims. Juos patariama vilkėti prie batų aukštesne pakulne – toks derinys ištempia siluetą, figūra atrodo lieknesnė. Platūs džinsai padeda susikurti bohemišką įvaizdį, o jis šį pavasarį itin madingas! Derinkite su trikotažiniais marškinėliais, kutuotomis rankinėmis, liemenėmis ir egzotiškų raštų palaidinėmis.


Jei kalbėtume apie mados tendencijas, niekuomet iš mados neišeinantys yra klasikiniai džinsai (tokie jie taip ir vadinami), o šį sezoną karščiausia mados naujiena yra į apačią platėjantys vadinamieji saulės kliošo džinsai.


Itin stileivų mėgstami yra „vaikino“ (angl. boyfriend) džinsai. Tokius džinsus labai mėgsta stilistė, spintos reikalų reikalų žinovė spintologė Agnė Gilytė. Jie yra tapę savotiška stilistės uniforma: kartu su juodu švarku, šviesiais arba tamsiais aptemptais marškinėliais ir žemakulniais bateliais.


Tačiau niekas nedraudžia prie tokių džinsų avėti ir smailianosių aukštakulnių, priešingai – toks derinys labai „gurmaniškas“ ir netgi seksualus, be to, jis optiškai ištempia siluetą, nes šio tipo džinsai šiek tiek trumpina ir stambina figūrą.


Apimties prideda ir įvairūs marginimai, siuvinėjimai, aplikacijos, kišenės, užtrauktukai. Siluetą trumpina atraitymai, atvartai bei toks madingas modelis iki kulkšnių.


Moteris.lt fotogalerijoje – žvilgsnis, kokius džinsus ir kaip mūvi įžymybės.


****

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis