Juozas Statkevičius su nauja kūrybine partnere pristatė netikėtą kolekciją (FOTO)

Aukštosios mados kūrėjas Juozas Statkevičius ir artima jo draugė, advokatė Liudvika Meškauskaitė susivienijo į netikėtą kūrybinį duetą ir pristatė bendrą kolekciją pavadinimu „Šilko kodas”.

Dizaineris J. Statkevičius mėgsta stebinti. Šįkart jis pasirodė naujame amplua – kaip kūrybinio dueto dalis. „Per 30 darbo metų, o dirbu nuo 1998-ųjų, pirmąkart darau ne vienas ir skubu paaiškinti dėl ko, nes kai dirba du žmonės niekada negali žinoti, ką kuris padarė. Neabejodamas ryžausi kurti kolekciją su artima drauge Liudvika todėl, kad patinka jos polėkis ir spontaniška kūryba,” – sakė jis.

Svečių stiliaus fotogaleiją rasite ČIA.


Liudvika Maškauskaitė ir Juozas Statkevičius, ELTA (M. Morkevičius) nuotr.

Advokatė L. Meškauskaitė hobį tapyti ant šilko atrado prieš penkerius metus. Jai tai tapo terapija, būdu atsipalaiduoti po sunkios darbo dienos. Kūrėja nesitikėjo, kad į jos piešinius ant šilko dėmesį atkreips pats J. Statkevičius. Kaip pati sako, iššūkiui bendradarbiauti buvo neįmanoma atsispirti.


ELTA (M. Morkevičius) nuotr.

ELTA (M. Morkevičius) nuotr.

ELTA (M. Morkevičius) nuotr.

Tūkstančiais smulkiausių elementų moters išmargintas šilkas tapo puikiausia medžiaga dizaineriui, iš kurios jis sukūrė, kaip pats sako, „gyvus paveikslus, vizijas, sapnus, muziką, akvareles, tapybą, teatrinius divų personažus, fantastines ateives, mistines būtybes, fėjas.”


ELTA (M. Morkevičius) nuotr.

Ant podiumo išties buvo galima išsvysti, kaip toli gali nuskrieti kūrėjo fantazija. Pristatyti eklektiški ryškių spalvų bei įvairiausių šilko raštų deriniai, pasakiškos detalės ir teatro scenos verti kostiumai. J. Statkevičius siekė L. Meškauskaitės minčių klodus šilke pakylėti iki aukštosios mados lygmens ir, atrodo, jam tikrai pavyko. Publikos ovacijos nesiliovė viso pristatymo metu.


ELTA (M. Morkevičius) nuotr.

Vis dėlto labiausiai svečius sužavėjo mažoji nuotaka, L. Meškauskaitės anūkė, bei kolekcijos pristatymą pabaigusi nuotaka, J. Statkevičiaus mūza Ditė Antanaitytė.


ELTA (M. Morkevičius) nuotr.

ELTA (M. Morkevičius) nuotr.

Kolekcijos nuotraukos – fotoalbume.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis