Įdomiausi šio sezono denimo deriniai

Džinsinį audinį šį sezoną mados kūrėjai pakylėjo iki aukštumų. Iš denimo pasiūti klasikinio kirpimo kostiumas ar kokteilinė suknelė atrodo nepriekaištingai.

Populiariausi savaitės tekstai:
- N. Oželytė: badauti mėnesį yra sudėtinga, niekam nerekomenduoju
- J. Jurkutės mama Aldona: kai vyras pasitraukė iš gyvenimo, skaudžiausia buvo dėl vaikų
- Violeta Baublienė: tekėti gal ar ką…
- Apie Šapranauską: žmonės jį matydavo linksmą, bet jis buvo pilnas graudulio
- Grožio ekspertai išrinko: 7 šių metų geriausios priemonės
- Penkios jauninančios šukuosenos
- Produktai, kurie itin efektyviai degina riebalus

Griežtas požiūris

Šį sezoną įdomiausia iki skausmo pažįstamo kasdienio kelnių ar marškinių audinio transformacija – iš jo siūti klasikiniai kostiumai. Mintis – ne iš piršto laužta. Juk denimas pirmiausia naudotas palapinėms, paskui – darbininkų aprangai siūti. Tam tikros sudėties šios rūšies audinys gali būti itin standus, puikiai išlaikyti bet kokią formą.

Fendi
Vida Press

Tai įrodė vienas mados namų „Tod’s“ 2015-ųjų pavasario ir vasaros kolekcijos kūrinys – kiek per didelio ilgo dvieilio švarko su keliais mėlynos odos akcentais ir tiesių klasikinių kelnių aukštu liemeniu komplektas. Mados namai „Gucci“ siūlo puikios konstrukcijos kelių spalvų džinsine suknele arba džinsinių marškinių ir A formos sijono komplektu susikurti griežtesnį įvaizdį.

„Dolce & Gabbana“

Šie komplektai taip pat sufleruoja, kad klasikinį įvaizdį šį sezoną kūrėjai siūlo susikurti iš tamsaus standaus audinio pasiūtais, jokiomis spalvingomis siūlėmis nemargintais, metalinėmis detalėmis neįvairintais modeliais. Tai irgi šuolis iš įprasto kelio. Iki šiol iš denimo pasiūta klasikine eilute buvo įprasta laikyti kai kam gal kiek keistokai atrodantį vadinamąjį kanadietišką smokingą – šviesų džinsinį kostiumą arba marškinių ir kelnių (ar sijono) derinį.

Gatvės pamokos

Iš į prabangesnį įvaizdį apeliuojančių džinsinių interpretacijų derėtų paminėti ir italų duetą „Dolce & Gabbana“. Jų sukurtus džinsus galima laikyti gatvės stiliaus įžymybių svajone. Šviesiai mėlynų kelnių priekis per visą ilgį žybsi išsiuvinėtomis blizgiomis ir kartu subtiliomis gėlėmis. Prie tokių džinsų dera kuklus tvido švarkas ir lygiapadžiai bateliai.

Gucci
Vida Press

Roberto Cavalli džinsinio drabužio kasdieniškumui atsverti pasitelkė prabangų brokatą ir šviesą atspindintį lengvą audinį. Ieškantieji įkvėpimo dėmesį itin turėtų atkreipti į Sonios Rykiel kolekciją. Dizainerė siūlo patogius džinsinius kombinezonus, subtiliai siuvinėtus nedideliais blizgiais ornamentais. Tokio drabužio ir aukštakulnių batelių bei prabangesnių papuošalų derinys vakariniame renginyje atrodys tikrai originaliai.

„Burberry Prorsum“

Akivaizdu, denimui tinka smulkūs žvynelių ar spalvingų akmenukų siuviniai, įplyšimai, draugystė su trapiais nėriniais, kitų audinių sluoksnių kaimynystė ir net purškiamaisiais dažais išgautas metalinis spindesys. Tai paraiškos pereiti į aukštesnę lygą komponentai.

Žvelgti kasdieniškai

Net ir tie dizaineriai, kurie per daug nenutolo nuo tradicinės džinsinių drabužių kaip kasdienės aprangos sampratos, pateikė ją kitokią – įdomesnę.

Romantiškoje „Chloe“ mados namų kolekcijoje džinsinis audinys puikiai papildė lengvą medvilnę ir verstą odą. Manekenės demonstravo kelių nesiekiančias, bet itin universalias džinsines sukneles, taip pat – trumpų sijonų ir įprastų marškinių derinius.

Gucci
Vida Press

Sportinį minimalizmą mėgstanti britų dizainerė Stella McCartney pasiūlė platėjančius džinsus aukštu liemeniu ir kiek didokus marškinius plačiomis rankovėmis. Džinsinių drabužių siluetą interpretavo ir mados namai „Fendi“, dizaineris Michaelas Korsas.

„Chloe“

Dailiausiai denimo korta sužaidė mados namų „Burberry Prorsum“ dizaineris Christopheris Bailey’is. Jo pristatytas dideliais blizgiais žvyneliais puošto sijono ir paprasčiausio džinsinio švarko paryškinta liemens linija derinys – tai ir nusilenkimas tradicinei šio audinio funkcijai, ir aliuzija į aukštesnę lygą. Toks komplektas yra puikus kokteilinės aprangos variantas. Genialus sprendimas? Tereikia apatinę švarko siūlę per visą ilgį papuošti avikailiu – taip bus sukurtas iškilesnis siluetas, primenantis mados namų „Dior“ „Bar“ modelius. Ir kas sakė, kad net kasdieniškiausi akcentai negali gimti iš naujo?

Stella McCartney
Vida Press

Praktiški patarimai

* Prie kasdienių džinsų derinkite lengvus kontrastingos spalvos džinsinius marškinius ir klasikinį švarką.

* Plėšytas denimas vis dar madingas. Derėtų atkreipti dėmesį, kad šį pavasarį įplyšimai subtilesni, neretai drabužio apačioje pridengti kitu (pavyzdžiui, blizgiu) audiniu. Venkite rodyti per daug odos.

* Iš denimo pasiūtas klasikinio kirpimo švarkas – geras pasirinkimas dieną, kai nebūtina dėvėti viso kostiumėlio. Džinsinį švarką ir paprastus trumparankovius marškinėlius dėvėkite su pieštuko formos sijonu arba tiesaus kirpimo kelnėmis.

* Venkite garinto arba tarsi patrinto džinsinio audinio. Šį sezoną populiaresnis griežtesnis siluetas reikalauja, kad audinys būtų lygios spalvos, standus, neatrodytų pigiai.

****

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis