Redakcija testuoja: kuris BB kremas geriausias?

Kosmetikos produktų lentynos lūžta nuo dviem raidėmis pažymėtų kremų. Susidaro įspūdis, jog kosmetikos gamintojai laiko privaloma užduotimi išleisti bent vieną šio tipo produktą – BB, CC, o dabar jau ir DD…

Populiariausi straipsniai:
- Jų stilių seka visas pasaulis. Kaip rengiasi garsiausios madų blogerės?
- Rytų horoskopas šiai savaitei: kaupkite jėgas svarbioms permainoms
- Salierų sultys - ir lieknėjimui, ir sveikatos stiprinimui
- Blogiausios Zodiako ženklų savybės
- Skanūs tinginukai

Asta Lipštaitė, žurnalo „Moteris“ ir portalo moteris.lt žurnalistė, įspūdžius bandant BB kremus aprašė tinklaraštyje madublogas.lt:

BB kremai, arba kitaip – beauty balm, blemish balm (iš čia ir pavadinimas BB) laikomi unikaliais, nes ne tik puoselėja odą, bet ir paslepia jos trūkumus (panašiai kaip makiažo pagrindas ar pudra) bei suteikia gaivų atspalvį. Kai kurie kremai atlieka ir daugiau funkcijų (bent jau taip žada jų gamintojai). Šiems daugiafunkciams kremams „viskas viename“ apibūdinti naudojami epitetai „magiškas“, „stebuklingas“ ir pan. 

Kai pradėjau bandyti BB kremus, norėdama išrinkti mano odai labiausiai tinkantį ir man patinkantį, kosmetikos parduotuvėse galėjai įsigyti tik apie 6–7 šiuos produktus. Visus juos pirkau ir sąžiningai bandžiau iki paskutinio tūtelės lašo. Dabar jų tokia gausybė! Tikrai atrasite sau tinkamiausią.

Kremus surašau tokia eilės tvarka, kokia juos bandžiau. Vertinau balais iš dešimties. Kainos skirtingose parduotuvėse gali keistis.


1
„Garnier Miracle Skin Perfector Daily All-In-One B.B. Cream“

Žurnalas „Cosmopolitan“ paskelbė jį veido priežiūros lyderiu prieinamų produktų kategorijoje. Šis kremas pasirodė pirmasis Lietuvos grožio rinkoje. Jis buvo pristatytas kaip precedento neturintis ypatingas „kremas ne kremas“ – ir gydo odą, ir maskuoja jos trūkumus.
Tai pirmasis BB kremas, kurį išbandžiau. Rinkausi šviesiausią atspalvį „Light“ (galima rinktis iš dviejų – „Light“ ir „Medium“).

Tiesą sakant, jis pirmas, bet ne ypatingiausias. Nors kremas ant odos pasklinda lengvai, švelniai, o oda atrodo gaivi, šiek tiek kliuvo „blizgi“ kremo tekstūra ir pastangos, kurių reikia, kad spalva atrodytų tolygi. Kvapas gaivus, malonus, tiesa, turi kažkokį „poskonį“, panašiai kaip savaiminio įdegio kremai ir losjonai.

Dabar linijoje jau yra ir „BB Garnier Miracle Skin Perfector“ jautriai, brandžiai, mišriai ir riebiai odai.

Kaina – apie 6,63 Eur (22,90 Lt), 50 ml

Mano vertinimas – 7 balai


2

„Maybelline Dream Fresh 8-in-1 BB Cream“

Šio grožio balzamo („lengvo“ atspalvio; galima rinktis iš šviesaus, vidutinio ir tamsaus) sunaudojau dvi tūbeles. Pabaigus pirmą, kurią gavau dovanų (šios man užteko maždaug porai mėnesių, naudojau kasdien), buvau visai maloniai nustebinta jos poveikio, tad norėjau įsitikinti, ar ir naudodama antrą kartą šį kremą jausiuosi taip pat, ir koks bus poveikis burtams išsisklaidžius.

Burtai neišsisklaidė: kremas ypač maloniai „priglusdavo“ prie odos, suteikdavo jai tokį malonų lengvą rusvą atspalvį, jog kolegės kaskart pagirdavo, jog atrodau pailsėjusi ir įdegusi. Vienintelis trūkumas: mane šiek tiek erzino kvapas.

Kaina – apie 7 Eur (25 Lt), 30 ml

Mano vertinimas – 9 balai


3
„Collistar Magica BB“

Pakuotėje apie šį kremą rašoma: „Vienu mostu sukuria tobulą veido odą. Šis kremas skaistina veido odą ir suteikia vientisą gražų atspalvį. Oda tampa švytinti, pilna energijos, apsaugota nuo senėjimo.“ Žadama, kad natūralią skaisčią spalvą šis BB stebuklas suteiks akimirksniu.

Brangesnis – nebūtinai geresnis, pagalvojau sutepusi ant savo odos beveik šimtą litų kainavusį kremą. Todėl, kad ypatingo magiško poveikio aš nepajutau, išskyrus švelniai rusvą atspalvį (tačiau visi BB kremai jį suteikia). Spalva iš tiesų tolygi ir natūrali, kaip ir žadama (aš bandžiau pirmo numerio atspalvį, „Light medium“, yra dar vienas, tamsesnis).

Kremą galima naudoti vieną arba prieš makiažo pagrindą. Pliusas ir už tai, jog kremas turi apsaugos nuo UVA ir UVB spindulių filtrą (SPF 20).

Kaina – 28,67 Eur (99 Lt), 50 ml

Mano vertinimas – 8 balai


4

„Deborah Milano BB Cream 5 in 1“

Tai ir makiažo pagrindas, ir visų tipų odai tinkama visapusė priežiūros priemonė (sakyčiau, vis dėlto labiau makiažo pagrindas), kuri, kaip žadama etiketėje, lygina, paslepia bei mažina odos trūkumus, suvienodina odos spalvą, saugo nuo UV spindulių (SPF 20) ir kitų agresyvių aplinkos veiksnių.

Deja, kremo tekstūra man pasirodė per sunki, atspalvis – per tamsus (nors rinkausi gan šviesų iš penkių atspalvių – „02 Beige“), jei prieš tai nepatepu odos drėkinamuoju kremu, sunku jį užtepti, be to, atspalvis gan greitai „nusitrina“. Pliusai: oda atrodo matinė.

Kaina – apie 11 Eur (37–39 Lt), 30 ml

Mano vertinimas – 6 balai


5

„Estēe Lauder DayWear BB Anti-Oxidant Beauty Benefit Creme“

Šį kremą naudojau vasarą, tad labai džiaugiausi itin aukštu SPF 35 indeksu. Man patiko, kad kremas nesunkus, lengvai pasklinda ant odos, malonaus vos juntamo kvapo. Juo pasitepus, oda atrodo natūraliai, atspalvio (rinkausi lengviausią, „01 Light“) beveik nematyti, tačiau veidas atrodo gaiviai, oda pailsėjusi ir švytinti. Vis dėlto iki dešimtuko dar kažko trūksta… 

Kaina – 40,25 Eur (139 Lt), 30 ml

Mano vertinimas – 9 balai


6
„Rasa BB+Hyaluronan“

Norėčiau penkerius metus kurtam ir tobulintam pirmajam lietuviškam BB kremui parašyti dešimtuką, bet… Nors tepti jį lengva, odai jis suteikia lengvo atspalvio ir meilę jam prisiekinėjo Lavija Šurnaitė, vis dėlto jis man nelabai patiko – neprilipo nei prie veido, nei prie širdies, su visa pagarba lietuviškos kosmetikos gamintojams: efektas trumpalaikis (spalva „nusitrynė“ po kelių valandų), kremas pasiskirstė nelabai tolygiai, nepastebėjau ir jo išgirtojo maskuojamojo poveikio. Kremas su atspalviu, ir tiek. 

Kaina – apie 7,24 Eur (24,99 Lt), 50 ml

Mano vertinimas – 5 balai


7

„L‘Oréal Paris Nude Magique BB Cream“

Gamintojai teigia, kad tai tobulai prie veido spalvos prisitaikantis BB kremas. Jau pirmąkart užtepus (naudojau atspalvį „Light Skin“, dar yra šiek tiek tamsesnis), oda atrodo skaisti ir švytinti, vaizdas veidrodyje mane, galima sakyti, pribloškė. Kiek neįprasta iš pradžių pasirodė balta kremo spalva, bet greit pripratau.

Kremas lengvas kaip debesis, akimirksniu pasklinda ant odos ir suteikia jai gaivumo. Galima naudoti kaip makiažo pagrindą (jis ir parduodamas kaip dekoratyvinės kosmetikos priemonė), o atrodo, tarsi nieko neužtepta! Kol kas didžiausias atradimas. Naudoju jau ketvirtą tūbelę.

Kaina – apie 10,41 Eur (35,95 Lt), 30 ml

Mano vertinimas – 10 balų


8
„L‘Oréal Paris Nutri-Gold BB Cream“

Baltos spalvos universalaus vieno atspalvio produktas. Gana riebus, todėl skirtas šaltuoju metų laiku.

Deja, nelabai patiko ir nepateisino mano lūkesčių: per riebus (nors tekstūra tepti gana maloni), veidas nuo jo blizga ir atrodo tarsi pro polietileno plėvelę. Sukurtas labiau kaip maitinamoji puoselėjamoji priemonė nuo vėjo, šalčio, tik suteikianti lengvą atspalvį ir, kaip tvirtinama ant pakuotės, švytėjimo (šio nepastebėjau).

Pliusai: su apsaugos filtru SPF 20, kadangi kremas „sodrus“, sausai ir labai sausai odai komfortiškas. Papildomą balą skiriu už malonų kvapą.

Kaina – 9,98 Eur (34,49 Lt), 40 ml

Mano vertinimas – 7 balai“


Pildykite anketą ir skaitykite žurnalą „Moteris“! 3 laimėtojams dovanosime 3 mėn. prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis