PETA: karalius Karolis III uždraudė rūmuose ančių ir žąsų kepenėlių paštetą

Jungtinės Karalystė gyvūnų teisių grupė PETA penktadienį pranešė, kad karalius Karolis III uždraudė foie gras (žąsų ir ančių kepenėlių paštetą) visose karališkosiose rezidencijose.

Naujienų agentūrai AFP, mačiusiai karališkojo pareigūno laišką grupei, nepavyko gauti Bakingamo rūmų patvirtinimo, tačiau laiške sakoma: „Galiu patvirtinti, kad karališkasis namų ūkis neperka ir netiekia karališkosiose rezidencijose foie gras ir neketina keisti šios politikos“. Laiškas datuojamas lapkričio 10 d., jį pasirašė Karališkųjų namų valdytojas Tony Johnstone‘as-Burtas.


PETA (Žmonės už etišką elgesį su gyvūnais) seniai agituoja etiniais sumetimais uždrausti foie gras, nes antys ir žąsys penimos priverstinai, kad jų kepenys būtų riebesnės.

Grupės teigimu, Karolis jau anksčiau, dar būdamas Velso princas, pašalino „bjaurų produktą“ iš karališkųjų rezidencijų.


„PETA gavo patvirtinimą, kad Jo Didenybės gailiaširdė politika taikoma Bakingamo rūmuose ir visose kitose karališkosiose rezidencijose“, – sakoma laiške.


Atsidėkodama grupė pareiškė siunčianti monarchui veganų virėjo pagamintą imitaciją „faux gras“ (dirbtinį paštetą).


Foie gras paštetas, laikomas delikatesu ir dažnai valgomas per Kalėdas, gali būti importuojamas ir parduodamas Jungtinėje Karalystėje, bet šalyje nėra gaminamas. Vyriausybė planuoja įvesti ir importo draudimą.


PETA taip pat siekia, kad kitais metais per karūnavimą karalius atsisakytų šermuonėlių mantijos ir pakeistų jų kailiukus dirbtiniais kailiais. PETA taip pat siekia, kad kailio imitacijos pakeistų išskirtines karaliaus gvardijos dėvimas lokio kailio kepures.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis