Paryžių sužavėjusi dainininkė Lina Štalytė dalinasi nauja daina iš būsimo albumo

Paryžiuje pažįstama geriau nei Lietuvoje, dainininkė Lina Štalytė šiandien dalinasi nauja daina ir vaizdo klipu „Summer Nights”. Tai – pirmasis singlas iš būsimo atlikėjos R&B, neosoulo, soulo ir džiazo muzikos albumo tuo pačiu pavadinimu („Summer Nights”), kuris klausytojus pasieks jau spalio pradžioje.  

„Dainą „Summer Nights” sukūriau dar žiemą, ji gimė po sunkaus išsiskyrimo. Labai norėjosi šilto ir gero prisiminimo, kad galėčiau greičiau atsigauti. Ši daina man buvo tarsi gaivaus vasaros oro gūsis, kuris padėjo pasijusti lengviau”, – pasakoja atlikėja. Pasak jos, šis kūrinys – tai džiaugsminga paauglystės meilės istorija, įkvėpta pirmosios meilės išgyvenimų prie Baltijos jūros, Lietuvoje.

 

„Summer Nights“ man sukelia labai daug vaizdų, užsimerkus atrodo, kad keliauju savo vaizduotės ir muzikos pagalba“, – sako Lina. Kaip ir kitos būsimo albumo dainos, šis kūrinys – intymus, lyg atlikėja dalintųsi su klausytoju savo dienoraščiu.


 

Naujos dainos atlikėja kviečia klausyti visose skaitmeninėse platformose: Spotify, Youtube, Apple Music, Bandcamp, Deezer ir Soundcloud. 

 

Pasak dainininkės, kūrinyje yra labai daug vandens elementų, todėl ji, kartu su prodiuseriu Lef Germenlis įsikvėpė ir atlikėjo Anderson Paak gitarų garsų skambesiu. Vandens tema tęsiasi ir vizualioje dainos istorijoje – vaizdo klipas šiai dainai taip pat nufilmuotas Prancūzijos pietuose, pajūryje, prie Toulon miesto kartu su Deux Mecs en Shorts filmavimo komanda.

 

„Filmavimo metu aplink nebuvo nė vieno žmogaus, o uolos buvo gana stačios, tad adrenalino filmuojant klipą buvo tikrai nemažai“, – filmavimų akimirkas prisimena atlikėja. Net pavojingi šlaitai nesutrukdė dainininkei ir visai filmavimo komandai gėrėtis vaizdingomis pakrantėmis. Priešingai – Lina noriai filmavosi ir su suknele vandenyje, laipiodama po slidžias uolas bei nardė baseine, nors būti panirus po vandeniu nėra jos stiprioji pusė.

 

„Man labiausiai patiko klipe filmuojami momentai su juostine kamera SUPER8, o taip pat nepakartojamas adrenalino jausmas: lipti ant aukšto skardžio, kepinant saulei su raudona suknele, šokti prie skardžio krašto ir visai nebijoti aukščio“, – sako dainininkė.


Lietuvos publikai kiek mažiau pažįstama atlikėja šiuo metu muziką kuria Paryžiuje. Čia ji 2016 m. išleido džiazo – soulo muzikos EP „STALYTE“, o po kelių metų su savo muzikantų kvintetu jau koncertavo ne tik Paryžiuje, bet ir Ispanijoje bei Madagaskare. Pastaruosius kelis metus Lina nuotoliniu būdu pradėjo kurti dainas kartu su Londone gyvenančiu prodiuseriu Lef Germenlis.

 

Lina Štalytė prasitaria, jog naujas jos albumas „Summer Nights“ pasirodys jau spalio 7 d.: „Jo idėja gimė pandemijos įkarštyje. Pasaulinio sąmyšio ir nežinomybės metais norėjau sukurti muziką, kuri nuteiktų pozityviai, padėtų atkurti ryšį su gamta ir savo vidiniu pasauliu.“

 

Gyvai su klausytojais Lietuvoje dainininkė pažada susitikti jau spalio pabaigoje, Vilniuje. 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis