Britų užsienio reikalų sekretorė L. Truss paskelbė sieksianti pakeisti B. Johnsoną

Britų užsienio reikalų sekretorė Liz Truss sieks tapti premjero Boriso Johnsono įpėdine. 46-erių politikė apie savo kandidatavimą į valdančiosios torių partijos pirmininko postą paskelbė sekmadienį laikraštyje „The Daily Telegraph“. Ji „galinti vadovauti, siekti rezultatų ir priimti sunkius sprendimus, rašė L. Truss. „Turiu aiškią viziją, kur turime būti, ir patirties bei ryžto, kad ten nukeliautume“, - teigė ji.


„Aš šiuose rinkimuose kovosiu kaip konservatorė ir kaip konservatorė vadovausiu“, - tęsė užsienio reikalų sekretorė. Kad jis paskelbs apie savo kandidatavimą, nebuvo netikėta. Netrukus po L. Truss apie savo siekį dalyvauti partijos pirmininko rinkimuose pranešė ir torių parlamentaras Rehmanas Chishtis. Kandidatų skaičius išaugo iki 11.

 

Po beprecedenčio maišto partijos viduje B. Johnsonas ketvirtadienį paskelbė apie savo pasitraukimą iš partijos lyderio pareigų. Tai reiškia, kad jis neteks ir premjero posto. Tačiau B. Johnsonas pareiškė, kad dar liks vadovauti vyriausybei, kol bus išrinktas jo įpėdinis.

 


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis