Mikropigmentacijos meistrė atskleidė, kas daliai pasigražinti nusprendusių moterų sukelia skausmą – patarė atkreipti dėmesį į kelias detales

Socialiniuose tinkluose apklausą atlikusi mikropigmentacijos meistrė Juana Balkevičienė įsitikino, kad dalis moterų, kartą pasiryžusios pasiryškinti lūpas ar antakius, į pakartotinas koreguojančiąsias procedūras grįžta su didžiule baime arba nusprendžia jų visai netęsti. Taip, anot grožio specialistės, yra todėl, kad jos bijo gražinimosi metu patirto skausmo. 


„Pastebėjau, kad kai kurios naujos klientės krūpčioja nuo kiekvieno prisilietimo ir būna labai įsitempusios. Pokalbių metu, aiškindamasi to priežastį, sužinojau, jog jos ilgai svarsto, ar grįžti į grožio saloną, nes... vengia neigiamų potyrių“, - pasakoja pašnekovė.


J.Balkevičienė, pabendravusi su į ją besikreipiančiomis moterimis, nusprendė apie tai padiskutuoti socialiniuose tinkluose ir išsiaiškinti, kiek dailiosios lyties atstovių turi panašią patirtį, kaip ir jos šnekintos naujos klientės.


Mikropigmentacija
Mikropigmentacija
Asmeninio archyvo nuotr.


Mielai savo prisiminimais besidalinusios damos patikino – lūpų ryškinimo procedūra yra skausmingesnė nei antakių, o neigiamų patirčių mikropigmentacijos, dar kitaip vadinamos permanentiniu ar ilgalaikiu makiažu, metu turėjo daugiau nei 60 proc. apklaustųjų.


„Yra kelios priežastys, kurios tai gali lemti. Pirma – neteisingai parinkti nuskausminamieji ar jų poveikio laikas. Antra – mažesnė meistrės kompetencija ir nesertifikuota įranga“, - svarstė J. Balkevičienė.


Mikropigmentacija
Mikropigmentacija
Asmeninio archyvo nuotr.


Anot jos, kad grožio specialistus bet kokioms procedūroms reikia rinktis itin atidžiai, kalbama jau ilgą laiką. Tuo tarpu apie mikropigmentacijos metu būtinus nuskausminančiuosius klientams informaciją rasti sunku.


„Jų yra daugybė rūšių ir meistras pasirenka tai, kas jam atrodo efektyviausia. Tačiau labai svarbus išlieka laikas, kuris skiriamas anestetikams pradėti veikti. Vidutiniškai jų įtaką žmogus gali pajusti po pusvalandžio, bet pasitaiko ir tokių moterų, kurioms nuskausminantieji pradeda veikti po ilgesnio laiko ar net nesuveikia visai“, - sako J. Balkevičienė.


Juos, pasak pašnekovės, reikia būtinai naudoti ne tik prieš procedūrą, bet ir jos metu. Tiesa, tuomet preparatams atnaujinti pakanka vos penkių minučių.


Mikropigmentacija
Mikropigmentacija
Asmeninio archyvo nuotr.


„Kai kurios grožio meistrės, taupydamos savo laiką, prieš procedūrą lūpoms nuskausminantiesiems leidžia veikti vos 10 – 15 minučių, o tai neretai ir tampa moterims sukeliamo skausmo piežastimi“, - sako J. Balkevičienė.


Meistrės įsitikinimu, daug nežinomybės ir baimių moterims kelia ši procedūra, tad norisi kuo daugiau apie tai garsiai bei tikslingai kalbėti.


„Tatuiruočių laikai veido zonoje praeitis. Šiuolaikinės technologijos leidžia procedūrą atlikti labai švelniai, iš to ir gimė pavadinimas - grožio provokacija, kai moterys džiaugiasi ilgalaikiu makiažu, o kiti žmonės žiūri ir nesupranta, ar čia kažkas jai daryta ar ne“, - sako J. Balkevičienė.


Mikropigmentacija
Mikropigmentacija
Asmeninio archyvo nuotr.


Dabar mikropigmentacijos metu viskas vyksta odos paviršiuje - ne taip, kaip prieš 5-10 metų, kuomet įvedamas pigmentas buvo lyg kone visą gyvenimą besilaikanti tatuiruotė.


Kalbant apie lūpų mikropigmentaciją, pašnekovė pabrėžė, jos reikia atminti, kad tai nėra jų didinimo procedūra.


„Jeigu norite vizualiai padidinti lūpą ir atlikti šią procedūrą virš jos kontūro - griežtai negalima! Taip įvestas pigmentas su laiku odoje migruoja, - sako J. Balkevičienė, - Tačiau labai svarbu suprasti, kad jau vien atlikus mikropigmentaciją, vizualiai lūpos jau atrodys pilnesnės, nes išryškės jų apimtis, įspūdį pakeis išbalęs, išsiliejęs, nuo pūslelinių pažeistas kontūras, susivienodės spalva“. 


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis