Celiulito naikinimo ateitis: ar įmanoma kovoti su odos pokyčiais? 

Jaustis komfortiškai – viena iš esminių laimės sąlygų. Ir nors glotnus tarsi nulietas kūnas nepadės jaustis laimingai, jei pasitikėjimo savimi stinga, o akys nežiba, artėjant paplūdimio sezonui, žvilgsnis nenumaldomai krypsta į veidrodį ir...į „tas vietas“. 


Tyrimai rodo, kad „apelsino žievelės“ efektą ant šlaunų ar sėdmenų turi apie 90 proc. moterų ir kas trečias vyras. Jei patekote tarp tų dešimties procentų moterų – sveikiname! Jei ne, greičiausiai apie būdus panaikinti celiulitą būsite pagalvojusi nekartą. Kavos tirščių šveitikliai, odą išlyginantys kremai ar specialūs treniruokliai žada stebuklus. Tačiau kalbant apie odos lyginimą stebuklų tikėtis neverta, sako estetinės medicinos ir plastinės chirurgijos klinikos „Perfectus Clinica“ įkūrėja ir vadovė Agnė Černičenko. Ji pasakoja, kodėl vien sportu celiulito panaikinti nepavyks – jam reikia kompleksinio požiūrio ir gydymo, bei apžvelgia naujausias jo mažinimo technologijas.

 

Ar celiulito atsiradimą lemia vien netaisyklingas gyvenimo būdas?

 

Ir taip, ir ne. Vis dar ginčijamasi dėl vienos tikslios celiulito atsiradimo priežasties. Viena hipotezė teigia, kad celiulito pažeidimai odoje matomi dėl intensyvesnio riebalų kaupimosi poodyje. Lyginant su vyrais, silpnesnis moterų odos jungiamasis audinys nebeišlaiko riebalinių ląstelių ir, atsiradus poodžio pakenkimams, odos nelygumai (celiulitas) tampa matomi.

 

Kita teorija celiulito atsiradimą sieja su lėtiniu uždegimu, nulemtu riebalinio audinio kaupimosi ir poodžio atrofijos. Išskirtinai moteriški hormonai, estrogenai, skatina jo atsiradimą po brendimo, nėštumo ar vartojant kontraceptinius vaistus.

 

Skirtingai nei antsvoris, kai riebalai kaupiasi tarp kaulų ir raumenų, celiulitas kaupiasi ant hipodermos. Tai – viena iš priežasčių, kodėl vien įprastas sportas apelsino žievelės efekto panaikinti negali, nors kovoti su juo tikrai padeda. Ir nors žalingi įpročiai ar antsvoris gali gerokai padidinti tikimybę celiulitui atsirasti, jį lemia ir tokie sunkiai kontroliuojami faktoriai kaip genetika, hormonų disbalansas, neurologiniai ar kraujotakos sutrikimai.

 

Jei kontroliuoti genų negalima, ar įmanoma efektyviai kovoti su celiulitu?

 

Jei probleminių vietų oda rūpinsitės taip pat kruopščiai, kaip veido, neabejotinai pasieksite rezultatų.  Kova su celiulitu – užburtas ratas, nesibaigiantis, reikalaujantis nuolatinio dėmesio ir pastangų. Jei moteris turi polinkį formuotis celiulitui, jo atsikratyti kartą ir visiems laikams nepavyks. Tačiau sumažinti vizualią celiulito paveiktą zoną su šiuolaikinėmis technologijomis tikrai įmanoma. Visos žinome: norint atrodyti gerai, teks  padirbėti.

 

Kokias celiulito gydymo naujoves šiuo metu siūlo estetinė medicina?

 

Būtent dėl celiulito paplitimo, investicijos į jo gydymo tyrimus ir naujovių kūrimo tempas – milžiniški. Pastaraisiais metais stipriai išpopuliarėjo įvairios aparatinės technikos, naudojamos su celiulito požymius mažinančia kosmetika.

 

Viena naujausių medicininių technologijų – radijo dažnis, derinamas su tikslinio slėgio energija.

 

Radijo dažnio energiją naudoja tam, kad sušildytų odą iki maždaug 44 laipsnių Celsijaus. Esant tokiai temperatūrai kolagenas patiria struktūrinius pokyčius – suspaudžiamos esamos kolageno skaidulos ir tokiu būdu skatinama naujo kolageno gamyba. Kolagenas – viena iš medžiagų, padedančių išlaikyti odos stangrumą. Kartu taikydamas slėgio bangų terapiją skatinama kraujotaką ir stimuliuoja odą – neleidžia kauptis skysčiams ir formuotis odos paviršiaus nelygumams. Tokia technologija, kuri jau naudojama ir Lietuvoje, gydo celiulito priežastis ir pasekmes, kartu stangrinama ir regeneruojama odą.

 

Apskritai, dėl didelio efektyvumo įžymybių pamėgtų aparatinių procedūrų celiulito gydymui populiarumas auga labai sparčiai, o tokias technologijas inžinieriai kuria naudodami pačius naujausius mokslinius tyrimus.


Kokiomis sąlygomis šios procedūros pačios efektyviausios?


Aparatinių procedūrų efektyvumą padidina limfodrenažiniai masažai, atliekami aparatu ar rankomis, Sporto disciplina, nuolatinis  judėjimas gryname ore ir mityba, odos paviršiaus šveitimas, speciali kosmetika. Tikrai niekas neturėtų  žadėti, kad aparatai padarys stebuklus, jei gyvenimo būdas ir kūnas bus neprižiūrimas. Net atlikus chirurginį riebalų nusiurbimą, rezultatu ilgai džiaugtis negalėsite jeigu į palatą po operacijos užsisakysite picos, o tokių atvejų, patikėkite, tikrai būna.

 

Ar įmanoma celiulitą sumažinti vien aparatinėmis procedūromis?


Visada pasisakau už kompleksinį gydymą ir priežiūrą. Kūno oda sensta taip pat kaip ir mūsų veido, kaklo oda. Tik veidui skiriame gerokai daugiau priežiūros, o kūną kiek pamirštame arba tiesiog tingime. Iš tiesų kūnui turėtume skirti dar daugiau savo laiko ir dėmesio. Vien aparatinėmis procedūromis neabejotinai pagerinsite odos būklę, galimai sumažinsite apimtis, tačiau jei pridėsite tinkamą mitybą, nepiktnaudžiausite alkoholiu, vengsite rūkymo, džiaugsitės efektyvesniu rezultatu  

 

 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis