Kolumbijoje sterilizuoti 24 narkotikų barono P. Escobaro begemotai

Kolumbijoje sterilizuoti 24 iš 80 begemotų, kurie nekontroliuojamai išplito nuo tada, kai porą gyvūnų įvežė narkotikų baronas Pablo Escobaras.

P. Escobarą policija nušovė 1993 m. Iki tol jis pirko egzotiškus gyvūnus savo rančai, tarp jų flamingus, žirafas, zebrus ir kengūras. Po jo mirties į zoologijos sodus buvo parduoti visi gyvūnai išskyrus begemotus, informuoja AFP.


Iš pat pradžių P. Eskobaras įsigijo tik begemotą ir begemotę. Šie gyvūnai laisvi gyveno jo rančoje „Hacienda Napoles“, vėliau perdarytoje į atrakcionų parką, nes buvo per dideli, kad būtų perkelti kitur. Tačiau jų skaičius labai išaugo.


Kolumbijos aplinkos apsaugos organizacija „Cornare“ pranešė, kad panaudojant smiginius švirkštus gyvūnams buvo suleistas kontraceptinis preparatas, nes tai pigiau nei chirurginė sterilizacija. Tačiau sunkumų kelia tai, kad gyvūnams reikia suleisti po tris preparato dozes.


Anksčiau 11 begemotų buvo sterilizuoti labiau tradiciškomis priemonėmis.


Ekspertai mano, kad tai didžiausia begemotų banda už Afrikos ribų. Organizacija „Cornare“ teigia, kad begemotų atsiradimas svetimoje ekosistemoje kelia pavojų, nes išstumiama vietinę fauna. Be to, dėl begemotų keičiasi pati ekosistema, o jie taip pat puola žvejus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis