Drabužiai ir aksesuarai, niekada neišeisiantys iš mados

Jei dažnai atsiduriate priešais savo drabužių spintą ir svarstote, ką apsivilkti, suprantate greitosios mados žalą aplinkai, norite keisti vartojimo įpročius ir svajojate investuoti į keletą aukštos kokybės daiktų, vasaros spintos kapsulė yra atsakymas į šiuos visus klausimus. Vasariškos drabužinės kapsulė – tai drabužiai, kurių tikrai nereikės paslėpti į giliausią spintos kampą baigiantis vasarai ir ateinant kitam sezonui. Jie nepavaldūs laikui ir madingi bet kuriuo metų laiku.


Jums tikrai nereikia dar vienos suknelės. Pirmiausia įsitikinkite, kad jūsų spintoje – pagrindiniai ir prie visko bei tarpusavyje derantys drabužiai. Visų svarbiausia – jie turi būti aukštos kokybės, patogūs, nevaržantys judesių ir puikiai tinkantys ne tik prie kūno linijų, bet ir atskleidžiantys jūsų asmenybę. O tam, kad pamirštumėte rytus, kuomet skubate ir „neturite ką apsirengti“, susidėliokite planą, kokių drabužių jums trūksta. Optimalus spintos kapsulės drabužių skaičius laviruoja tarp 25 ir 30-ies, puikiai derančių tarpusavyje ir tinkančių dėvėti skirtingomis progomis. Tiek turėdamos sutaupysite daug laiko rytais ir pastebėsite, jog kasdienis išbandymas žvelgiant į spintos turinį ir jį renkantis tampa daug lengvesnis. Taigi, kokie tie pagrindiniai vasariškos spintos kapsulės drabužiai?


Visi stilingi vasaros deriniai prasideda balta spalva. Ji išryškina įdegusi kūną, todėl nenustebkite, jei šio sezono garderobe ją matysite itin dažnai. Ir visai nesvarbu, ar tai bus balta plevėsuojanti suknelė, ar stilingas baltas sijonas bei šortai. Jei mėgstate minimalizmą, prie jų derinkite viršutinius neutralių atspalvių drabužius arba ypač ryškias spalvas – jeigu pastarosioms šį sezoną atsispirti negalite.


Balti laisvi marškinėliai


Nerastume nė vieno žmogaus, kuris spintoje neturėtų paprastų kasdienių marškinėlių trumpomis rankovėmis. Tai pats universaliausias drabužis, kurį vilkime tiek žiemą po megztiniais ar švarkais, tiek vasarą. Rinkitės ne įimtus per liemenį, o laisvesnius marškinėlius įprasta iškirpte – taip atrodysite stilingai ir šiuolaikiškai. Prie ko juos derinti, sakyti nereikia – absoliučiai prie visko, ką turite spintoje. Norint įvaizdį pagyvinti, visada galima priderinti margą kaklo skarelę ar įvairius pakabučius bei grandinėles.


Balti marškiniai


Investuokite į kokybiškus baltos spalvos marškinius, pasiūtus iš lino ar medvilnės. Tai toks drabužis, kuris tinka visais metų laikais, gyvenimo atvejais ir esant bet kokiems orams. Rinkitės šiek tiek didesnius – tai leis susikurti galybę skirtingų įvaizdžių. Derinkite marškinius prie džinsų, klasikinių bei plačių kelnių, šortų ir įvairiausio ilgio bei modelio sijonų. Siekdamos susikurti elegantišką miestietės stilių, vilkėkite prie vidutinio ilgio pieštuko ar A formos sijono arba suriškite juos ant satininės suknelės. Prasidėjus atostogoms prie jūros, derinkite baltus marškinius prie šortukų ir pintos skrybėlės arba užsivilkite kaip tuniką ant maudymosi kostiumėlio.


Gėlėta laisva suknelė


Gelėta laisva suknelė
Gelėta laisva suknelė
Vida Press


Vasara, ko gero, visoms neįsivaizduojama be lengvos gėlėtos suknelės. Ji ypač gelbsti tais atvejais, kai nėra laiko galvoti, ką apsirengti, ir norisi neįpareigojančio, tačiau žavingo bei elegantiško stiliaus. Gėlių raštas jau tapęs kiekvieno sezono klasika, tad visai nesvarbu, kokio ilgio ar modelio suknelę pasirinksite. Jei vertinate praktiškumą, rinkitės universalią vidutinio ilgio suknelę, kurią galėsite vilkėti tiek mieste, tiek paplūdimyje prie basučių ar šlepečių. O jei mėgstate prašmatnumą, rinkitės suknelę iki žemės – tokią galėsite apsirengti ir eidamos vakarieniauti bei derinti su aukštakulniais bateliais.


Džinsinis švarkas


Džinsinis švarkas derės ir prie labiau prigludusios suknelės, įvairaus modelio džinsų bei sijonų, ir prie plačių šortų bei kelnių. Jis taip pat yra kapsulės dalis, kadangi, nepaisant tendencijų, džinsinis audinys aktualus išliks visada, o pats džinsinis švarkelis yra praktiškas bei stilingas kiekvieno įvaizdžio akcentas. Jei norisi paprasto kasdienio derinio, užsivilkite jį ant marškinėlių, o sijoną, kelnes ar šortus rinktis – jau spręskite pagal oro sąlygas. Norint pasipuošti džinsinis švarkas tiks prie satininės suknelės ir aukštakulnių basučių.


Satininė vidutinio ilgio suknelė


Jei ieškote pačios universaliausios vasarinės suknelės ir norite ją vilkėti keletą metų iš eilės, nesibaimindamos, ji vis dar bus madinga ar nebe, puikus pasirinkimas yra satininė vidutinio ilgio suknelė, arba slip dress. Praktiškas variantas bus juodos spalvos: tokia suknelė visuomet tiks ir į šventę – prie aukštakulnių basučių bei griežto kirpimo švarko, ir kasdien – prie sportinių batelių ar šlepečių ir surištų marškinių arba švarkelio. Jei mėgstate įvairias spalvas, rinkitės ryškiai žalią arba rožinę, tačiau tikėtina, jog kitą sezoną tokio drabužio vilkėti nebenorėsite.

Apie sukneles kalbant reikėtų paminėti ir satininį sijoną, taip pat labai universalų drabužį. Prie jo derinkite marškinėlius, marškinius ar dailias susagstomas palaidines pūstomis rankovėmis.


Laisvos plačios kelnės bei šortai


Nors plataus sukirpimo drabužiai šį sezoną ypač aktualūs, juos galima vilkėti visada. Ypač jei karščiausią metų sezoną nemėgstate dėvėti itin prigludusių drabužių ir norite, kad oda kvėpuotų. Idealiausiu atveju rinkitės linines plačias kelnes ar šortus. Derinkite prie jų jau minėto stiliaus palaidines, marškinius, džinsinį švarką ir kitokius drabužius. Šį sezoną ypač madingi kostiumėliai, tad galite pasižvalgyti kelnių ir marškinių trumpomis ar ilgomis rankovėmis ir derinti abi dalis. Jei norisi universaliausio varianto, geriausia rinktis neutralių, kūno spalvos atspalvių kostiumėlį.


Šiaudinė skrybėlė ir krepšys


Nepamirškite ir pagrindinių vasaros aksesuarų – šiaudinės skrybėlės bei rankinės. Galite rinktis iš gausybės jums patinkančių modelių. Skrybėlė gali būti arba labai siaura ir nedidelė, arba labai plati, net uždengianti pečius. Rankinė – tiek didelė ir talpi, tiek maža kvadrato ar ovalo formos. Šie aksesuarai tiks ne tik keliaujant į paplūdimį, bet ir vaikštant mieste, be to, suteiks išraiškingų akcentų.


Prie visų išvardytų privalomųjų vasaros drabužių būtų galima pridėti ir klasikines čino kelnes, džinsus, džinsinį sijoną ar šortus, palaidines V formos iškirpte ir plonus oversized megztinius, būtinus vėsesniais vasaros vakarais. Visgi nesivaikykite tendencijų, o kurdamos stilingus vasariškus derinius ir išlaisvindamos individualų savo stiliaus pojūtį, pritaikykite tik tas, kurios tiks prie jau turimo jūsų garderobo.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis