Naujausia „H&M“ kolekcija demonstruoja aplinkai draugiškesnius audinių dažymo metodus

„H&M" 2021 m. pristato visiškai naują kolekcijų koncepciją, bendru pavadinimu „Innovation Stories". Kiekvieno iš šių metų bėgyje pasirodysiančių mini kolekcijų bus ypatingos tuo, kad pristatys novatoriškus tvarios mados kūrimo procesus. Pirmoji koncepcijos kolekcija „Science Story", didžiausią dėmesj skyrusi novotoriškoms ateities medžiagoms, pasirodė kovo mėnesį, o jau balandžio 15 d. pasirodys antroji kolekcija, pavadinta „Colour Story".

„Colour Story“ kolekcijos tikslas yra skleisti žinią apie žalingą tradicininės tekstilės dažymo ir marginimo metodo poveikj planetai bei pristatyti pažangiausias novatoriškas dažymo technologijas, kurios gali ne tik padėti sukurti unikalias, kerinčias spalvas bei raštus, bet ir turi mažesnj neigiamą poveikj aplinkai nei tradiciniai tekstilės apdorojimo metodai.


Viena iš pagrindinių technologijų, naudota kuriant „Colour Story“ kolekcijos gaminius, buvo skaitmeninė spauda.


Medžiagų marginimas naudojant skaitmeninės spaudos metodą padeda sumažinti milžinišką kiekj chemikalų ir gėlo vandens, kuris reikalingas tradiciniams tekstilės marginimo procesams. Skaitmeninė spauda taip pat prisideda prie mažesnio elektros energijos vartojimo pramonėje. Ši technologija puošia kolekcijos gaminius, kurie atrodo tarsi marginti batikos technika.


Dalis kolekcijos gaminiai buvo dažomi naudojant augalinės kilmės dažus, kurie yra išgaunami iš augalinių šaltinių: jvairių šaknų, uogų, žievės, lapų ir medienos, o taip pat ir kitų biologinių šaltinių, tokių kaip grybai ir kerpės. Kuriant kolekcijos papuošalus buvo naudojamas lydytas jvairių atspalvių spalvotas stiklas, o modernios basutės sukurtos iš „Bloom™" — novatoriškos, j putų poliuretaną panašios medžiagos, gaminamos naudojant dumblinę biomasę.


„Colour Story“ kolekcija išsiskiria natūraliais žemės tonais, kuriančiais raminančią aurą, ir šiltos oranžinės, švelnios geltonos, šalavijų žalios bei indigo spalvų deriniais, kurie spinduliuoja organišką, optimistišką energiją.


Kolekciją galite peržiūrėti nuotraukų galerijoje:


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis