Lietuvos Carito vadovė: „sparnuotos“ frazės apie skiepo šalutinius poveikius pasėjo dvejones tarp senjorų

Po vakcinacijos viešojoje erdvėje išsakomos „sparnuotos“ frazės apie šalutinius vakcinacijos poveikius senjorų neišgąsdino, tačiau pasėjo dvejones tarp pagyvenusių žmonių, teigia Lietuvos Carito vadovė Deimantė Bukeitaitė. Ji pažymi, kad, skatinant senjorus aktyviau skiepytis, reikėtų viešinti jų pačių pasisakymus apie teigiamas vakcinacijos patirtis.

„Sakyčiau, kad išgąstis yra tokia būsena, kuri praeina pakankamai greitai, bet po tos neigiamą atspalvį turinčios komunikacijos ir informacijos žmogui lieka nerimas ir kyla abejonės bei dvejonės, ir tada žmogus tame įstringa. Žmogus lieka su dvejonėmis ir, jeigu kalbasi su kitu kaimynu, kuris taip pat tai girdėjo, tada reiškia, kad žmonės yra mažam burbule ir nebedrįsta toliau skambintis ir kalbėti“, – po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda spaudos konferencijoje kalbėjo Lietuvos Carito vadovė.


D. Bukeitaitė pabrėžė informacinės kampanijos būtinybę, kurioje patys garbaus amžiaus gyventojai pasidalintų savo patirtimis ir galbūt patiriamų šalutinių poveikių įtaka po vakcinacijos.


„Reikalinga viešojoje erdvėje pačių senjorų pasakymai ir pakvietimai. Kalbėjom pas gerbiamą prezidentą ir šiandien įvardinome. Senjoras kalba senjorui ir įvardina, ką jam reiškia „laužomi kaulai“ po vakcinacijos, jis sako, kaip jautėsi ir išgyveno 38 laipsnių temperatūrą vieną ar dvi paras ir kaip jaučiasi dabar, po vakcinacijos praėjus trims dienoms. Trūksta viešojoje erdvėje senjorų liudijimų“,– tvirtino D. Bukeitaitė.


Tuo metu Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos prezidentė Grasilda Makarevičienė tvirtino, kad senjorai, gavę informaciją iš savo pažįstamų, beveik neišsigando tokių viešojoje erdvėje skambėjusių pasisakymų, kadangi šalutiniai poveikiai pasitaiko itin retai.


„Tie pasisakymai galbūt šiek tiek ir išgąsdino, bet ne tiek daug, kadangi mūsų senjorai, kurie skiepijosi, tai ne pas visus ten buvo šalutiniai poveikiai, čia buvo retenybė“,– teigė G. Makarevičienė, pridurdama, kad senjorai šiuo metu neturi galimybės dalyvauti informacinėje kampanijoje ir pasidalinti savo gerosiomis patirtimis po skiepijimo, tačiau būtinai tai padarytų.


ELTA primena, kad prezidentas G. Nausėda penktadienį susitiko su senjorus vienijančių ir jais besirūpinančių nevyriausybinių organizacijų atstovais aptarti iškylančių kliūčių spartesniam senjorų vakcinavimui.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis