Neringa Čukinienė: „Šventinis makiažas karantino metu prasideda ne nuo pudros“

Profesionali makiažo meistrė Neringa Čukinienė atkreipia dėmesį, kad šiemet ruošiantis šventiniam makiažui kaip niekada anksčiau bus svarbu ir tinkamai paruošti odą. „Šaltas oras ir šiaip jau yra didelis išbandymas odai, o šią žiemą odos problemų daugiau dar ir dėl dėvimų apsauginių kaukių“, – sako garsi vizažistė. 


Neringa, kokios odos problemos, trukdančios atlikti tobulą makiažą pas meistrą ar pačiai namuose, dažniausiai pasitaiko žiemą?   


Šaltasis metų laikas yra didelis išbandymas odai, nes ją veikia šildomas sausas patalpų oras ir staigūs temperatūrų pokyčiai išėjus į lauką – žvarbus vėjas lengvai pažeidžia odos apsauginį barjerą. 

Be to, kai papildomai dar ir nešiojama apsauginė kaukė, pasitaiko įvairios alerginės reakcijos, nepageidaujami spuogeliai. Klientės dažniausiai skundžiasi, kad oda išsausėjo, šerpetoja, rausta, nespindi. Jei visą dieną praleidžiame patalpoje, kur stipriai šildoma, nenuostabu, kad oda išsausėja ir tampa lengviau pažeidžiama. Kai ant tokios odos užtepame kreminę pudrą, ji stipriai sukimba su odos paviršiumi ir kiekvienas odos netolygumas matosi dar ryškiau, toninio kremo sluoksnis atrodo sunkesnis, jau nekalbant, kad makiažas tokiu atveju toliau blogina odos būklę. Oda tiesiog nepasirengusi atlaikyti makiažo priemonių. Makiažo galia išties didelė, bet veido odos paruošimas turi ypač didelę reikšmę tam, kaip galiausiai atrodysite. 


Kaip, atsižvelgus į turimas odos problemas, reikėtų iš anksto pasiruošti šventiniam makiažui? 


Esminiai odos priežiūros žingsniai – teisingas odos valymas, periodinis šveitimas ir drėkinimas – yra būtini ne tik prieš svarbius vakarėlius ar šventes. Žiemą pagrindinė dieninių priemonių užduotis yra saugoti odą nuo išorės poveikio, sukurti apsauginį barjerą, kuris saugotų nuo išsausėjimo ir pleiskanojimo. Jei vasarą norisi ant veido tepti kiek įmanoma mažiau priemonių, žiemą rekomenduoju būtinai į odos priežiūros rutiną įtraukti daugiau produktų sluoksnių. Oda patiria stresą, ir resursų regeneracijai jai reikia kur kas daugiau. Siekiant saugoti odą nuo šalčio lauke, tuo pačiu ir nuo kenksmingų saulės UV spindulių veidą galima padengti BB ar CC kremais. Jie turi daug augalinių sudedamųjų dalių, slopina raudonį, mažina odos dirglumą, drėkina, puikiai pasidengia, lygina odos atspalvį. Visgi kremas su atspalviu nėra naudojamas vietoj įprasto kremo, tai – tik papildoma priemonė. 


Kaip patariate klientėms puoselėti ir pagražinti odą žiemą kasdien? 


Ryte gausiai nuprausus veidą vandeniu ir nuvalius jį toniku rekomenduoju puoselėti odos tipui tinkamu serumu, tepti savo įprastu kremu, leisti jam įsigerti ir tik tada tepti maskuojamąjį produktą. Ir būtina naudoti paakių kremą! Kalbant apie toninius kremus, per šalčius geriau naudoti tokius, kurie yra aliejinių tekstūrų – tuomet jie, lyg kokie „kailinukai“, padeda apsaugoti nuo žvarbaus šalčio. Taip pat prieš išeinant į lauką būtina tepti lūpas maitinamuoju lūpų balzamu.

Vakarinė priežiūra turi kompensuoti drėgmės stygių. Tam idealiai tinka serumas su hialuronu. Jie yra itin lengvos konsistencijos, pagreitina audinių ląstelių atsinaujinimo procesus, mažina odos sausumą, perštėjimą. Papildomai gerai naudoti serumą, padedantį spręsti konkrečias problemas, pavyzdžiui, skaistinti odą ar mažinti raukšleles. Galiausiai, vakaro ritualą užbaigiame kremu su drėkinamuoju poveikiu. 

Idealu jei žiemos metu papildomai, bent kartą ar du per savaitę būtų naudojama pasirinkta odą puoselėjanti kaukė.

Šaltuoju laikotarpiu rekomenduoju rinktis kiek švelnesnį šveitiklį („pilingą“), nes odą ir taip dirgina šaltis. Man patinka skaistumą praradusiai odai skirtas „Filorga Scrub & Mask“ kreminis šveitiklis-kaukė, nes jis švelniai pašalina negyvų ląstelių sluoksnį, prisotina odą deguonimi. Tai leidžia padengti kreminę pudrą itin tolygiai, veido oda neatrodo šerpetojanti ir išsausėjusi.



Filorga kaukės
Filorga kaukės
Partnerio archyvas



Visgi būna, kad makiažo reikia jau šiandien, o oda atrodo prastai... Ką daryti tokiais atvejais? 


Odos drėgmę atstatyti labai padeda serumai, kaukės ir ypač paprastai naudojamos momentiniu poveikiu pasižyminčios lakštinės kaukės. Pastarąsias aš apskritai rekomenduoju prieš bet kokį makiažą! Hialurono rūgštimi prisotintos kaukės padrėkina, labai gražiai paputlina veido odą ir paruošia makiažui. Pavyzdžiui, „Filorgos Hydra-Filler Mask“ arba šių metų naujiena „SVR [B3] Intensive Hydra Mask“ yra kaip tik skirtos drėkinimui, o jeigu norisi dar ir raukšlelių korekcijos ar patempimo efekto, tai galima rinktis atitinkamo poveikio lakštines kaukes. Naudojamos prieš makiažą jos vos per 10-15 min. padeda paruošti odą, taigi makiažo priemones lengviau padengti, jos ilgiau laikosi ir, svarbiausia, gražiau atrodo. 

Taip pat tinka serumas su Vitaminu C. Tik reikia žinoti, jog ne visos priemonės su vitaminu C yra vienodos. Vienas mano atrastų efektyviausių sprendimų –Filorga“ gryno vitamino C milteliai, kurie su likusiomis veikliosiomis serumo medžiagomis sumaišomi prieš pat naudojimą. Tuomet šis vitaminas yra aktyviausias, jis suteikia greitą efektą – pagerėja bendra odos būklė, ji tampa skaisti ir švytinti.



Filorga Hydra-Filler Mask
Filorga Hydra-Filler Mask
Partnerio archyvas



O ką daryti su šerpetojančiomis lūpomis?


Apsaugoti lūpas nuo temperatūros svyravimų padės nuolatinis drėkinimas lūpų balzamu. Kokybiškuose lūpų balzamuose turėtų būti bičių vaško, taukmedžių sviesto, vitamino E, migdolų, simondsijų arba kokosų aliejų. Naudodami tokį lūpų balzamą, sudarysite didesnį apsaugos barjerą nuo šalčio. Be to, esant šaltai žiemai, kai yra sniego, nuo kurio atsispindi saulės spinduliai, patartina įsitikinti, jog lūpų balzamo sudėtyje yra ir priemonių, kurios apsaugotų nuo saulės skleidžiamų ultravioletinių spindulių. Lūpų priežiūrai namuose rekomenduoju naudoti „Filorga Nutri-Filler Lips“. Jis ypatingai gerai ir greitai suminkština ir maitina lūpas, suteikia joms putlumo, bet neturi nemalonaus dilgčiojimo pojūčio. Tikru atradimu galiu pavadinti „SVR Cicavit+ Masque Levres“ lūpų kaukę! Išbandžiusi likau labai maloniai nustebinta itin efektyvaus rezultato. Ji skirta sausų, suskeldėjusių lūpų priežiūrai. Kai ruošiamasi svarbiai šventei lūpų sausumas trukdo makiažo priemonėms lygiai ir gražiai pasidengti, tad ši kaukė yra „must-have“ ruošiantis makiažui, nes pridrėkintos lūpos yra tobula drobė lūpų dažams.



CICAVIT+ Masque Levres
CICAVIT+ Masque Levres
Partnerio archyvas


Užsakymo nr.: PT_65940

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis