Nuo Covid-19 mirė garsus mados kūrėjas Kenzo Takada

Nuo Covid-19 ligos mirė visame pasaulyje garsus mados kūrėjas Kenzo Takada. 81-erių įmonės „Kenzo“ įkūrėjas mirė sekmadienį Prancūzijos Neji prie Senos miesto ligoninėje, pranešė atstovas. Paryžiuje kūręs japonų dizaineris išgarsino savo vardą visoje planetoje.

Kenzo Takada buvo pirmasis japonų mados kūrėjas, įsikūręs Paryžiuje ir čia sėkmingai dirbęs. Jis 1965-aisiais atvyko į Prancūziją ir per kelerius metus sukūrė mados imperiją.


Kanzo Takada 1939-aisiais gimė kaime netoli Himedžio miesto ir būdamas 26-erių 1965 metais krovininiu laivu atvyko į Marselį. Iš tiesų jis norėjo pabūti Prancūzijoje tik kelias savaites, tačiau jį įtraukė Paryžiaus mados pasaulis. Jau 1970-aisiais japonas su savo kolekcija „Jungle Jap“ sulaukė pirmos didelės sėkmės. Medžiagų savo kūriniams jis už juokingą kainą įsigijo Paryžiaus Sen Pjero turguje.


Vėliau sekė mados šou nuo Niujorko iki Tokijo. „Kenzo“ mados ženklas tapo sėkminga mados imperija. Nuo 1988-ųjų Kenzo Takada kūrė ir kvepalus, žinomiausi jų yra „Kenzo“ ir „Jungle“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis