Gabrielės Vilkickytės muzika, išsiilgusiems tikrumo

Kristupo vasaros festivalio moto – „nėra blogų žanrų, išskyrus nuobodžius“, todėl čia, greta scenos vilkų, neretai išgirsi ir jaunus muzikus, kurių talentui amžius – ne rodiklis. Vienas jų - dainininkė Gabrielė Vilkickytė. Rugpjūčio 21 d. Vilniaus paveikslų galerijos kieme atlikėja dalinsis savo kūryba su visais, išsiilgusiais nuoširdumo ir tikrumo.

Pirmasis rimtas šios dainų kūrėjos ir atlikėjos pareiškimas įvyko 2016 m., kuomet ji išleido savo per 15 minučių parašytą kūrinį, akimirksniu pasiekusį radijo topų viršūnes. Sulaukusi didžiulės sėkmės, G. Vilkickytė kurį laiką paniro į tylos bei paieškų etapą, padėjusį įsigilinti į save bei išgryninti lūkesčius tolesnei kūrybai.


Šiandien dainininkė gali pasigirti albumu „Kilometrai“ (2018), sausakimšomis koncertų salėmis bei vis garsiau ir plačiau skambančia jos kurta muzika, tačiau ant laurų užmigti neketina. Pripažinimą ji vertina ne tik kaip likimo dovaną, bet ir kaip didelę atsakomybę prieš klausytojus, save, bendražygius.


Išgyventos emocijos, užplūstantys jausmai, spontaniškos mintys – visa tai sugula į užrašus, iš kurių vėliau gimsta kūriniai bei istorijos įtraukiančios taip, jog netrukus sunku susigaudyti kur esi – pilnoje žmonių salėje ar dainininkės kambaryje, kuriame antrą valandą nakties ji groja savo pirmajai meilei. Asmeninė patirtis, prabylanti dainų tekstais bei melodijomis, leidžia klausytojams atpažinti savo išgyvenimus, sukuria su jais ypatingą ryšį bei žodžiais sunkiai nusakomą G. Vilkickytės koncertų magiją.


„Manau, žmonės ilgisi tikrumo, paprasčiausio pianino ir vokalo, ne išskirtinio pasirodymo su kostiumais ir blizgučiais. Pati irgi ieškau tikrumo“, – viename iš interviu sakė dainininkė.


Tai, kas gimsta iš tikrumo paieškų – jaukiame ir jausmingame G. Vilkickytės koncerte rugpjūčio 21 d. 20 val. Vilniaus paveikslų galerijos kieme.


 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis