Seimas paskelbė 2021-uosius kardinolo Vincento Sladkevičiaus metais

Už tokį nutarimą antradienį vienbalsiai buvo 86 Seimo nariai.

Nutarimas priimtas, siekiant pagerbti šią Lietuvai ir jos žmonėms svarbią istorinę asmenybę, pabrėžiant išskirtinius kardinolo V. Sladkevičiaus darbus Lietuvai ir kovai už jos laisvę.


Dokumente atkreipiamas dėmesys į tai, kad 1991 metų sausį, kai sovietų kariuomenė prieš Lietuvą galėjo panaudoti karinę jėgą, buvo nutarta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo aktą saugoti ne Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos rūmuose.


„1991-ųjų sausį Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos Pirmininko pavaduotojas Kazimieras Motieka kartu su Valstybės saugumo departamento generaliniu direktoriumi Mečiu Laurinkumi kardinolui Vincentui Sladkevičiui Kaune perdavė saugoti Aukščiausiosios Tarybos 1990 m. kovo 11 d. aktą „Dėl Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo“ su signatarų parašais, kurį kardinolas Vincentas Sladkevičius saugojo iki 1993 metų“, – apie istorinius įvykius sakoma nutarimo projekte.                             


2020 m. rugpjūčio 20 d. sukanka 100 metų, kai gimė kardinolas V. Sladkevičius, Lietuvai nusipelniusi asmenybė, visą savo gyvenimą pašventusi Lietuvai ir jos kovai už laisvę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis