Eimutis Kvoščiauskas pristatys filmą prestižiniame Britų kino instituto festivalyje

Didžiausias LGBT+ filmų festivalis Europoje „BFI Flare“ netrukus surengs filmo „Advokatas“ pasaulinę premjerą.

34-ą kartą organizuojama kino šventė kvies Londono žiūrovus susipažinti su nauju lietuvišku filmu, pasakojančiu lietuvio advokato (Eimutis Kvoščiauskas) ir siro pabėgėlio (Doğaç Yildiz) meilės istoriją.



D. Yildiz
D. Yildiz
J. Liubinaitės nuotr.



Sėkmingo, bet vienišo advokato Mariaus vaidmenį sukūręs Eimutis Kvoščiauskas džiaugėsi būsima premjera. „Prieš šešiolika metų į Londoną vykau kelis mėnesius uždarbiauti, kad galėčiau tęsti aktorystės studijas. Buvo sunku ir vieniša. Gyvenimiškos patirties – su kaupu: teko ir indus plauti, ir „fūras“ krauti,“ – teigė aktorius Eimutis Kvoščiauskas, pasidalinęs savo asmenine patirtimi: „Keliaudamas namo pasižadėjau grįžti į šį miestą su profesiniais darbais. Esu sujaudintas, kad tos jauno vaikinuko svajonės šiandien tampa realybe. Jau ne sykį vaidinau spektaklius savo tautiečiams, o dabar laukia pasaulinė filmo premjera, apie ką net nedrįsau pasvajoti!“



Darija Ekamasova
Darija Ekamasova
J. Liubinaitės nuotr.



Filmą „Advokatas“ Londone drauge su Eimučiu Kvoščiausku pristatys aktoriai Doğaç Yildiz, Darija Ekamasova ir režisierius Romas Zabarauskas. Premjera rengiama kino teatro „BFI Southbank“ pagrindinėje salėje penktadienį, kovo 27 d. 20:45, o pakartotinis seansas – šeštadienį, kovo 28 d. 20:30. Bilietus pirmieji galės įsigyti Britų kino instituto nariai, o nuo vasario 27 d. – visi norintys žiūrovai.



J. Liubinaitės nuotr.



„Advokato“ tarptautines platinimo teises neseniai įsigijo Prancūzijos pardavimų agentūra „Wide Management“. Ši įmonė pristatys filmo uždarą seansą Berlinalės Europos kino mugėje, kuri prasideda jau rytoj, vasario 20 d. 


Lietuvos kino teatruose filmą „Advokatas“ ketinama pristatyti rugsėjį. Fimo vystymą ir gamybą parėmė Lietuvos kino centras.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis