Siekiančioms dailių ir moteriškų rankų – kalanetikos pratimai

Kalanetikos pratimai dailioms, moteriškoms rankoms su trenere Migle Ščiavinskiene

„Sakoma, kad moters amžių išduoda jos rankos. Visos mes norime dailių, grakščių ir moteriškų rankų. Ir nors kasdien rankomis dirbame tikrai daug, tai darome labai minimalia amplitude. Ir tai lemia, kad dirba tik dalis raumenų, dėl to raumenynas išsivysto netolygiai ir mūsų rankos nebeatrodo gražios“, – pasakoja kalanetikos studijos „Aditi“ trenerė Miglė Ščiavinskienė.


Be to, trenerės pastebėjimu, rankos nuvargsta ir joms reikia pailsėti.


Kodėl moterys vengia pratimų rankoms? Nes dauguma pratimų rankoms įsivaizduojami kaip vyriški pratimai su svoriais arba atsispaudimai.


„Kalanetikoje taip nėra“, – šypsosi trenerė Miglė Ščiavinskienė ir kviečia į mankštą, kuri padeda formuoti grakščias, moteriškas rankas. 






Kuo ypatinga ši ramaus pobūdžio mankšta?


„Man tai yra pats geriausias būdas sugrįžti į save. Pabėgti nuo vaikų, nuo buities rūpesčių. Kai kasdieną tavo dėmesys yra nukreiptas į daugybę dalykų, tarsi pameti save, net nebegirdi savo balso, kvėpavimo, širdies plakimo. Atliekant mankštą, skambant tyliai muzikai, atsikvepiame – kvėpuojame ramiai, įsiklausome į savo kūną, po truputį vėl save išgirstame. Mes neskubame – rankas ne metame, o jas keliame. Labai svarbu, kad galime nesilygiuoti į kitus, o atrasti tai, ko reikia pačiai. Po kalanetikos mankštos aš pakylu vėl išgirdusi save, savo kvėpavimą ir savo širdies dūžius. Nebėra to triukšmo galvoje, kurį sukelia visuomenė ar kitų poreikiai, esu tik aš. Ir suprantu, kad aš valdau šį kūną, valdau šias mintis ir, kad viskas, ką turiu ir galiu padaryti, ir apie ką svajoju, yra mano rankose,” – šypsosi keturių vaikų mama Miglė Ščiavinskienė.


www.aditi.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis