Pelenės efektas arba kokią veido kaukę rinktis

Kai žūtbūt reikia atrodyti puikiai, o vaizdas veidrodyje nedžiugina, dažna moteris pagalvoja, kad visai neprošal būtų turėti tokią krikštamotę fėją, kokią turėjo Pelenė, – vos per kelias minutes pavertusią ją gražuole. Šiais laikais vietoj stebuklingos lazdelės galime naudoti veido kaukes. „Eurovaistinės“ grožio vaistinių vadovė Aušra Vareikienė dalijasi patarimais, kokią kaukę rinktis ir kodėl neverta jos perlaikyti.

Pasimatymas, pokalbis dėl darbo, smagus vakarėlis – priežasčių sužibėti daugumai mūsų tikrai netrūksta. Ką daryti, jei vaizdas veidrodyje nedžiugina, o nueiti į grožio saloną nėra kada? Užsukite į vieną iš „Eurovaistinės“ grožio vaistinių. Čia rasite bene didžiausią kokybiškos kosmetikos asortimentą. Ir stabtelėkite prie veido kaukių. Pasak grožio vaistinių vadovės Aušros Vareikienės, kaukės per 15–20 minučių net labiausiai pavargusią pelenę gali paversti princese. Tiesa, norint šiomis priemonėmis pasilepinti, nebūtina laukti išskirtinės progos. „Kaukės atsirado, nes moterys norėjo staigaus, stipraus ir ilgalaikio poveikio, – sako Aušra Vareikienė. – Kaukėse veikliųjų medžiagų koncentracija yra daug didesnė nei kasdienio vartojimo gaminiuose – kremuose, serumuose ir pan., dėl to ir poveikis stipresnis. Tai galima vadinti Pelenės efektu. Pridrėkinti po atostogų pernelyg išsausėjusią odą, giliai ją išvalyti, paskaistinti, pastangrinti prieš svarbų renginį – kad ir kokio tikslo siektumėte, kaukės tarsi greitoji pagalba padės išspręsti problemą ir akimirksniu privers odą sušvytėti.“



„Eurovaistinės“ grožio vaistinių vadovė Aušra Vareikienė
„Eurovaistinės“ grožio vaistinių vadovė Aušra Vareikienė
MOTERIS / redakcijos archyvo nuotr.



Kiekvienai – pagal poreikius


Kalbėdama apie grožio saloną namuose, dažna moteris turi galvoje įvairias namudines kaukes – agurkų, medaus, braškių ar grietinės. Kai kurios natūralistės tvirtina, kad to, ko negali valgyti, neverta tepti ir ant veido. Aušra Vareikienė tokį grožio saloną namuose vertina atsargiai. „Iš savo praktikos galiu pasakyti, kad dažniausiai odos jautrumą ir alergines reakcijas sukelia būtent namuose pagamintos kaukės, – sako ji. – Oda nėra virškinimo organas. Jos funkcijos, jautrumas, pH yra visiškai kitokie, tad į valgomus produktus oda gali reaguoti paraudimu, perštėjimu. Be to, tokios kaukės neveikia giliai. Jei norime, kad poveikis nebūtų vien paviršinis, geriau rinktis specialiai tam skirtus produktus. Kam eksperimentuoti, kai yra tiek daug paruoštų kaukių, tinkančių kone visais gyvenimo atvejais?“


Valomosios kaukės, gaminamos su aktyvinta anglimi, enzimais, salicilo arba AH rūgštimis, palaikytos vos 10 minučių, giliai išvalo odą. Nuo spuogų tinka su arbatmedžių aliejumi, gali būti ir vietinio poveikio, klijuojamos kaip pleistriukai tik ten, kur yra spuogų. Gali būti papildytos mechaninio šveitimo dalelėmis.


Kaukės su vitaminais C ir E, niacinamidu atkuria, mažina odos nelygumus, skaistina, didina elastingumą. Skaistinamąjį poveikį turi granatų ekstraktas, aukso dulkės. Jei reikia odą patempti, tinka kaukės su kolagenu, aukso dulkėmis, šilko proteinais, sraigių ekstraktu; jei norisi pridrėkinti, – su hialuronu. Paburkimą, nuovargio žymes mažina kaukės su ginkmedžiais, kofermentu Q10, saldymedžiais. Pasak A. Vareikienės, norint išvardinti visas kaukių galimybes, prireiktų laiko, tad geriausiai kreiptis pagalbos į „Eurovaistinės“ grožio konsultantes – matydamos klientę, nustačiusios odos tipą, jos parinks tai, kas labiausiai tinka būtent jums.


Kaip naudoti?


Ant nugaros gulinti ir nejudanti moteris su storai ant veido užteptu kaukės sluoksniu vis dar yra tipiška grožio salono iliustracija. Taip pagulėti kartais verta ir namuose, nusipirkus kaukę vaistinėje. Tos kelios minutės ramybės padėtų ne tik atgaivinti veidą, bet ir nuraminti stresą keliančias mintis – vieną didžiausių mūsų grožio priešų. Deja, šiuolaikinės pelenės neturi laiko išlaukti net tų keliolikos minučių, kol suveiks stebuklingos lazdelės burtai. Juk per tą laiką dar galima nublizginti porą puodų, ar ne? Užsidėjusios kaukę, jos nori tvarkytis, vairuoti, skaityti knygą ir toliau dirbti skubius darbus. Tokioms yra sugalvotos lakštinės kaukės. Veikliųjų medžiagų pridrėkinti lakštai su skylėmis burnai ir akims kur kas geriau priglunda prie odos, leidžia tolygiai paskirstyti priemonę, yra patogūs naudoti. Visgi ilgą laiką buvo sunkoka įsivaizduoti, kad su tokiu lakštu ant veido galėtum laisvai judėti – nebent ramiai sėdėdamas skaityti knygą ar lakuoti nagus. Taip buvo iki tol, kol atsirado bioceliuliozinės kaukės, prisisiurbiančios prie veido kaip antra oda. Jos neplyšta, lengvai uždedamos, puikiai laikosi, nevarva ir neslysta, o aktyvieji komponentai, veikiami veido šilumos, tuo metu skverbiasi gilyn.


„Dar naujesnis išradimas yra alginatinės kaukės, – sako Aušra Vareikienė. – Jos – tarsi mini laboratorija namie. Iš pakuotėje esančių komponentų sumaišytą mišinį reikia užtepti ant veido. Čia, prisitaikęs prie veido, jis sukietėja ir gana tvirtai laikosi. Šios kaukės patogios ir tuo, kad pasiekia net tokias jautrias vietas kaip akys, vokai, lūpos. Patogiai nuimamos, nelieka jokių likučių. Puikiai tinka brandžiai, probleminei, suglebusiai bei pavargusiai odai – akimirksniu grąžina jai jaunatvišką gyvybingumą.“ Kai kurias kaukes, tarkim, paakių kompresiukus, specialistė rekomenduoja prieš naudojant palaikyti šaldytuve – taip sumažinsite paburkimą.


Aušra Vareikienė nerekomenduoja kaukių perlaikyti. „Su naktine kauke galite drąsiai miegoti – ji detoksikuos, pamaitins, tonizuos odą ir neišteps pagalvės, – sako Aušra Vareikienė. – Bet jei ant kaukės parašyta: „Laikyti 15–20 minučių“, tai tiek ir laikykite. Daugiau oda prisisotinti vis tiek nebegalės, tad papildomos naudos neduos. Taip pat nepatarčiau kaukių dėti pernelyg dažnai – dauguma jų, naudojamų vieną ar du kartus per savaitę, suteikia odai stimulą atsinaujinti pačiai. Per didelė veikliųjų medžiagų koncentracija kasdien gali ne tik pripratinti odą tinginiauti, bet ir ją suerzinti. Jei norite palaikomojo efekto, geriau naudokite tos pačios linijos kremus, serumus.“

Ar po kaukės reikia veidą dar kuo nors patepti? A. Vareikienė siūlo atsižvelgti į odos poreikius. Jei kaukė yra nuplaunama ir po jos odą tempia, galima padrėkinti kremu, bet jei kaukė nenuplaunama, tada švelniai įmasažuokite kaukės likučius į veidą, kaklą ir leiskite jai dirbti savo darbą, kol dirbate savo.




Prekių ženklo „Laboratoires FILORGA“ natūralaus eukaliptų pluošto kaukė „Hydra Filler Mask“ su hialurono rūgštimi, alavijų ekstraktu, vitaminais A, B, C, E, geležimi ir cinku vos per 15 min. sudrėkina odą ir suteikia jai putlumo.




Prekių ženklo „Laboratoires FILORGA“ ypač greito poveikio kaukė „Time Filler Mask“, pagaminta iš japoninio ąžuolo ir papildyta natūraliu kolagenu, akimirksniu patempia odą, skatina fibroblastų gamybą ir užtikrina ilgalaikį stangrinamąjį poveikį.

Užsakymo nr.: PT_60301

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis