„Moteris“ rekomenduoja: nestabdome su „Jaguar F-Pace“

Automobilių gamintojo „Jaguar“ atstovai pakvietė „Moters“ žurnalą nestabdyti tiesiogine to žodžio prasme – išbandyti visureigį „F-Pace“.

Daryti saulutę man labai patinka. Vis dėlto, sėdėdama automobilyje „Jaguar F-Pace“ šios idėjos atsisakiau, nors prieš tai matytas vaizdo klipas, kai kaskadininko vairuojamas jaguaras verčiasi savo grakštumu ir jėga primindamas to paties pavadinimo gyvūną, ir įkvepia tokiam salto.



D. Markūno nuotr.



Ant žemės šis SUV klasės automobilis nusileido tarsi įbestas ir judėjo užtikrintai. Įsivaizduokite tvirtai ant žemės stovintį nepajudinamą juodąjį raganosį – šis ir „F-Pace“ sveria panašiai (automobilis – 1650 kg). Dėl to šio visureigio stabilumą ir saugumą pajunti vos pajudėjęs iš vietos. Įspūdis toks, tarsi vairuotum minitanką. Jei J. K. Rowling būtų sukūrusi šiuolaikiškesnę „Hario Poterio“ versiją, šis visureigis puikiai tiktų Hariui, Hermionai ir Roniui sprukti nuo Mirties Valgytojų... Kodėl būtent šiems herojams? Nes jie, kaip ir „F-Pace“, – britai. Nes jie – kitokie, o būtent į išskirtinumo trokštančius klientus orientuojasi šio visureigio gamintojai. Nes automobilyje esanti elektroninių pagalbininkų – aklosios zonos stebėjimo, avarinio stabdymo, eismo juostos laikymosi, kelių eismo ženklų atpažinimo ir t. t. – gausa stebina ir šiuolaikinių technologijų fanatikus.



D. Markūno nuotr.



Šis „britas“ ne mažiau už savo „brolį“ – visureigį „E-Pace“ – vertas tapti filmų personažu. Pastarąjį geriausiu 2019-ųjų krosoveriu išrinkusi žurnalo „Top Gear Lietuva“ narių ir kviestinių bandytojų komanda teigė: „Laukiame, kol kas nors pagamins 20-ies pavarų dėžę ir filmų kūrėjai galės pasakyti, kad gaudynių scenos autentiškos. „Jaguar“ sparčiai artėja prie to, nes „E-Pace“ turi net 9 pavaras.“ „Moters“ bandytas modelis turi 8 pavaras.


„Jaguar“ atstovai pabrėžia, kad kompanijos simboliu laikomo sedano sportine dvasia pasižymi ir visi trys visureigių segmento atstovai – „F-Pace“, „E-Pace“ ir pirmasis elektrinis klasės modelis „I-Pace“. Sėdint prie „F-Pace“ vairo tai akivaizdu – jaguariškas murkimas (ypač važiuojant sportiniu režimu) taip ir skatina kelyje elgtis sportiškai. Šis visureigis yra varomas tik galiniais arba visais ratais. Tai reiškia, kad jis pranašiausias vairuojant bekele ir slidžia danga.



D. Markūno nuotr.



Automobilio testavimo dieną buvo kaip reta saulėta, tad įvertinti pastarojo pranašumo neturėjome galimybių. O bekele „F-Pace“ sportinis charakteris atsiskleidė visu pajėgumu. Ir dar – jei sėdi beveik tanke, įsivaizduoji, kad jis įsibėgės kaip vėžlys, bet šis visureigis šauna kaip tikras jaguaras (iki 100 km/h įsibėgėja per 10 s). Tai nustebino.


Dar nustebino jo salono erdvumas. Erdvės ir priekyje, ir gale sėdintiesiems pakankamai. „Jaguar“ atstovai teigia, kad jų visureigis, palyginti su artimiausiais klasės konkurentais, erdviausias. Man įspūdį padarė šio jaguaro bagažinė. Prieš paimdama jį testuoti, pagalvojau, ar ten patogiai jaustųsi mano augintinis. Beje, tai, manau, vis aktualiau tampa daugeliui lietuvių. Paaiškėjo, kad mano labradorė retriverė Snaigė galėtų pasidauginti mažiausiai keturis kartus, ir bagažinėje (minimali jos talpa – 650 l) vis tiek dar liktų sočiai laisvos vietos.



D. Markūno nuotr.



Su „F-Pace“ praleidome gerą popietę. Tiek ilgai visureigio vairavusi nesu. Kai įsėdau į savo sedaną, supratau, kodėl SUV automobiliai Europoje taip sparčiai populiarėja. Sėdint aukščiau, patogiau ne tik vairuoti, bet ir pastatyti atbuline eiga – galinio vaizdo kameros į monitorių perduodamas vaizdas labai platus, didelės raiškos. Man, kadangi esu nedidelio ūgio, automobilio priekis galėtų būti ir mažesnis. Ta juoda, galinga, ištįsusi visureigio „galva“ tarsi įsirašė į atmintį, bet kur kas daugiau įsiminė teigiamų dalykų. Be jau minėtų, – ir vairavimo tikslumas. Manevruoti su „F-Pace“ labai patogu, jautiesi tvirtai.


Šis miesto visureigis, pasak „Jaguar“ atstovų, orientuotas į aktyviai gyvenančias šeimas, kurioms svarbu turėti ne susisiekimo priemonę, o draugą kiekvienoje kelionėje, kuris keltų išskirtines emocijas. Išskirtinumo suteikia ir sportiška šio visureigio išvaizda bei britų aristokratiškumu dvelkianti vidaus apdaila. Kompanijos šūkis: „Jei vairuoji „Jaguar“ – vairuoji kitokios dvasios automobilį“, tinka ir „F-Pace“.




Užsakymo nr.: PT_59744

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis