3 didžiausios makiažo klaidos, kurias daro probleminę odą turinčios moterys

Esame įsitikinę – kiekviena mergina, moteris yra susidūrusi su tam tikromis odos problemomis. Ar tai būtų ne laiku išdygęs spuogas, ar išsausėjusi veido oda – vardinti galima būtų dar ir dar, bet juk dažnu atveju kyla klausimas: kaipgi visas šias problemas derėtų užmaskuoti?

Šiandien patarimais dalinsis ne dvi nuostabios vizažistės – Greta Misiulė bei Aušra Prišmontaitė, abi darančios tikrus grožio stebuklus ir kiekvienos savo klientės makiažą paverčiančios nepriekaištingu.


O jeigu norite išgirsti daugiau jų atrastų makiažo triukų, nepamirškite užsukti į jų seminarą „Trūkumų maskavimo paslaptys: sprendimai kiekvienai“, kuris vyks lapkričio 30 d. „The Makeup Lovers 2019“ festivalyje“ „Litexpo“ parodų rūmuose.


Kokias 3 didžiausias makiažo klaidas daro probleminės odos savininkės?


Aušra: Galėčiau išskirti šias: pirmoji – kai, į riebumą linkusios mišrios odos savininkės fiksuoja odą biria ar kompaktine pudra ir taip dar labiau užkemša savo poras; antroji – kai yra pasirenkamas makiažo pagrindas ne pagal savo odos tipą, bei trečioji – kai probleminės odos vietos yra maskuojamos netinkamomis priemonėmis.


Greta: Be Aušros minėtų dar esu pastebėjusi šias 3: pirmoji makiažo klaida, kai merginos ant nelygios veido odos tepa highlight‘erį ar illuminator‘ių, kuris tik dar labiau pabrėžia toje vietoje esančius nelygumus; antroji – kai, nors spuogeliai yra matomi tik tam tikrose vietose, mergina naudoja stipriai maskuojančia pudrą ant visos veido odos ir taip ją bereikalingai apsunkina; bei trečioji – kai veidas yra fiksuojamas biria pudra, nors oda yra dehidratavusi, šerpetojanti – tokiu atveju išsausėjimai yra tik dar labiau paryškinami.



A. Prišmontaitės makiažas
A. Prišmontaitės makiažas
Asmeninio albumo nuotr.



Gal galite šiek tiek plačiau papasakoti, kas yra spalvų korekcija?


Greta: Kadangi dažniausiai veido oda turi daug įvairių spalvinių neatitikimų, įprastas makiažo pagrindas ar maskuoklis ne visada gali juos užmaskuoti. Taigi, norint sulyginti veido odos spalvą, yra naudojami specialūs spalviniai maskuokliai, arba kitaip – korektoriai, kurie, pavadinkime, neutralizuoja tam tikrus spalvinius neatitikimus. Pavyzdžiui, šnekant apie konkrečias spalvas – žalia spalva neutralizuoja raudonį, oranžinė – mėlynus atspalvius, o geltona – violetinius.


Kaip galima geriausiai užmaskuoti veido raudonį?


Aušra: Viskas priklauso nuo to, kokiu stiprumu jis pasireiškia. Kai kurioms gali užtekti gerai maskuojančio makiažo pagrindo, o kitoms papildomai prireiks žalios spalvos maskuojamojo kremo ar korektoriaus.


Greta: Taip pat rekomenduočiau užfiksuoti makiažą, kad jis išsilaikytų visą dieną – tam puikiai tiks biri arba kompaktinė pudra.



G. Misiulės makiažas
G. Misiulės makiažas
Asmeninio albumo nuotr.



Kaip patartumėte užmaskuoti spuogus?


Aušra: Viskas priklauso nuo to, kokia yra bendra odos būklė, bet pačius spuogelius patarčiau maskuoti stipresnio maskavimo maskuojamąja priemone ir nestipriai ją įtapšnoti piršto pagalvėle.


Greta ir Aušra: Jei norite sužinoti daugiau patarimų, sudalyvaukite mūsų seminare „The Makeup Lovers 2019“ festivalyje lapkričio 30 d. „Litexpo“ parodų rūmuose.


Kaip galima vizualiai sumažinti poras?


Greta: Dažniausiai poras ir kitus odos nelygumus suvienodina specialios makiažo bazės, bet būtent vizualiam porų sumažinimui puikiai tinka silikoninio pagrindo bazė. Be to, galiu atskleisti dar vieną paslaptį – fiksuojant makiažo pagrindą sausa mineraline pudra, naudokite kabuki šepetėlį ir sukamaisiais judesiais denkite produktą – taip vizualiai jūsų poros atrodys mažesnės.


Aušra: Aš taip pat galėčiau pasidalinti patarimu, kad galite iš vakaro, pavyzdžiui, prieš einant miegoti, tam tikrose vietose, ant spuogelių, užtepti poras sutraukiančią kaukę, o kitą dieną naudoti veido odos bazę, kuri užpildo odos nelygumus ir/ar sutraukia poras.



A. Prišmontaitės makiažas
A. Prišmontaitės makiažas
Asmeninio albumo nuotr.



Ką daryti, kad makiažas atrodytų nepriekaištingai ant šerpetojančios veido odos?


Greta: Svarbiausia, kad veidas būtų tinkamai paruoštas, bet jeigu nutiko taip, kad to padaryti nepavyko, galima imtis specialių priemonių ir naudoti: veido kaukę, serumą, kremą, drėkinančią bei švytėjimą suteikiančią makiažo bazę, drėkinantį makiažo pagrindą ir mineralinę pudrą, skirtą fiksavimui.


Aušra: Pritariu Gretai ir visgi merginoms rekomenduoju pasirūpinti oda iš vakaro – nupilinguoti ją, palepinti drėkinamąja kauke ir po to – kokybišku serumu.


Kaip pasirinkti tinkamą makiažo pagrindą probleminei odai – į ką reikėtų atsižvelgti?


Greta: Pirmiausia, reikėtų išsiaiškinti, koks yra jūsų odos tipas, ir tada galite rinktis būtent jūsų odai skirtą makiažo pagrindą – kiekvieno oda yra labai individuali ir, norint išsirinkti tinkamą, jums gali padėti profesionalūs konsultantai.


Aušra: Taip pat, jei situacija to reikalauja, jau turint praktinių įgūdžių galima naudoti ir 2 skirtingus makiažo pagrindus skirtingoms odos vietoms – tokiu būdu visas veidas gali atrodyti idealiai.



G. Misiulės makiažas
G. Misiulės makiažas
Asmeninio albumo nuotr.



Kaip pasirinkti tinkamos spalvos maskuoklį – į ką reikėtų atsižvelgti?


Aušra: Jei spalvų korekcija nėra reikalinga, paakių zonai rekomenduočiau rinktis 1 tonu šviesesnę maskuojamąją priemonę lyginant su makiažo pagrindo spalva. Visur kitur naudojamas maskuoklis gali būti kuo panašesnės spalvos į jūsų makiažo pagrindo spalvą.


Greta: O jeigu renkatės maskuoklį paakiams ar veido centro įšviesinimui – geriausia rinktis lengvos tekstūros priemones, kurios nesukuria matinio efekto. O jeigu norite paslėpti spuogelius, siūlyčiau rinktis tirštesnės tekstūros produktą, kuris būtų ilgiau išliekantis.


Kokių produktų galėtų užtekti kasdieniam probleminės odos makiažui?


Aušra: Rekomenduočiau rinktis vidutinio maskavimo skystą pudrą bei stipresnio maskavimo maskuoklį, kurį būtų galima naudoti probleminėms odos vietoms maskuoti.


Greta: Nors viskas priklauso nuo žmogaus poreikių, noriu pridėti, jog vietoje maskuoklio galima naudoti ir korekcinį pieštuką. Be to, jei laukia ilga diena, galima rinktis ir fiksavimo priemonę, kuri padės makiažui išsilaikyti ilgiau.



A. Prišmontaitės makiažas
A. Prišmontaitės makiažas
Asmeninio albumo nuotr.



Kokį patarimą galėtumėte duoti probleminę veido odą turinčioms merginoms?


Aušra: Kalbant apie makiažą patarčiau tinkamai paruošti veido odą, o prieš tepant makiažo pagrindą, ją padrėkinti – tam, kad makiažo pagrindas gražiau „nugultų“ ant odos. Taip pat, jei yra reikalinga spalvų korekcija, pasirinkti tinkamą maskuojamojo kremo spalvą bei, be abejo, išsirinkti makiažo pagrindą, tinkantį jūsų odos tipui.


Greta: Ir noriu priminti merginoms, kad visų pirma reikia mylėti savo odą ir ją puoselėti – o tai galima padaryti tinkama kosmetika bei procedūromis. Jeigu jaučiate, kad pačiai tampa sunku tvarkytis su savo veido oda – labai rekomenduočiau apsilankyti pas kosmetologę. Svarbiausia, kad rastumėte sau tinkamus produktus, kruopščiai valytumėte odą, ją drėkintumėte ir saugotumėte.


Norite sužinoti daugiau apie probleminės odos maskavimą? Nepraleiskite progos sužinoti daugiau šia tema Gretos Misiulės bei Aušros Prišmontaitės seminare: „Trūkumų maskavimo paslaptys: sprendimai kiekvienai“. Atvykite į „The Makeup Lovers 2019“ ir pasisemkite dar negirdėtos informacijos apie makiažą bei pritaikykite patarimus sau.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis