Ar tikrai plaukai palieka tik protingų vyrų galvas?

Mano vyras aukštas, gerokai aukštesnis už mane. Kai kartą koncerte, leisdamasi iš tribūnų ir akimis ieškodama savo brangiojo, pamačiau du greta vienas kito sėdinčius ir, regis, plikių gražumu konkuruojančius vyriškius, stabtelėjau iš netikėtumo. Vienas jų buvo maniškis! Kada spėjo? Kai jam užsiminiau apie tai, suirzęs burbtelėjo, kad jis veidrodyje savo pakaušio nemato. Suirzimas išdavė, kad jį problema kankina, bet kalbėti apie tai nenori. Kaip ir dauguma kitų vyrų.


Tyrimai rodo, kad mano vyro amžiaus grupėje – 50 metų ir vyresnių – plinkančiųjų yra maždaug pusė. Ir genetinis plikimas yra dažnesnis nei besivystantis dėl sveikatos problemų: skydliaukės sutrikimų, autoimuninių, galvos odos ligų, įvairių infekcijų ir t. t. Internetinėje Klinikinės onkologijos žurnalo (Journal of Clinical Oncology) svetainėje pateikiami Nacionalinio vėžio tyrimo instituto, George‘o Washingtono universiteto ir Vėžio prevencijos instituto (Cancer Prevention Institute of California) mokslininkų atlikto tyrimo rezultatai rodo, kad gali būti, jog vyrams, pradėjusiems plikti viršugalvyje ir galvos priekyje, yra net 40 proc. didesnė tikimybė susirgti agresyviu prostatos vėžiu.


Vis dėlto 50 proc. atvejų vyrų plikimą nulemia genai. Šį procesą gali paskatinti stresas, depresija, stiprių vaistų vartojimas, netinkama mityba, geležies, vitamino B, D ir cinko trūkumas. Vyriškas genetinis plikimas (androgeninė alopecija arba androgeninis nuplikimas) prasideda gana anksti – 17–20 metų. Su šia problema susiduriantys jauno amžiaus vyrai socialiniuose tinkluose pateikia daugybę savo plaukų gelbėjimo scenarijų. Akivaizdu, kad instagramo ir feisbuko kartai toks išvaizdos pokytis sunkiai pakeliamas. O jei dar jaunuolis savo ateitį sieja su sritimi, kur išvaizdai skiriamas didžiulis dėmesys? Nacionalinės alopecijos asociacijos duomenimis, yra atvejų, kai plinkantys vyrai buvo nepriimti į darbą kaip neatitinkantys išvaizdai keliamų reikalavimų, neatsižvelgiant į jų profesinius gebėjimus.


Kaip suprasti, kada plaukai slenka, o kada retėja, nes natūraliai per dieną plaunant ar šukuojant jų iškrenta apytiksliai 80–100? Žmonės pastebi tik plaukų slinkimą, o retėjimą – daug vėliau, nes šis procesas trunka ilgai. Silpnėjant folikulams, plaukai vis plonėja, mažėja plauko skersmuo ir galop jie tampa bespalviai, beformiai ir labai ploni. Jeigu kankina abejonės, ar plaukai tik slenka, ar retėja, geriausiai atlikti specialius tyrimus. Būdų tai padaryti yra įvairių: atliekami klinikiniai, biocheminiai, skaitmeniniai, mikroskopiniai tyrimai, galima biopsija ir kt. Pavyzdžiui, šiuolaikiniai skaitmeniniai tyrimai plaukus gali padidinti iki 400 kartų ar daugiau, tai leidžia labai tiksliai nustatyti plaukų būklę, skaičių, tankį, augimo fazes, stebėti ligos eigą, vertinti taikomo gydymo efektyvumą. Šveicarijos kompanijos „Labo Cosprophar“ atstovė Baltijos šalyse UAB „Biofarmacija“ didžiosiose Lietuvos vaistinėse šiuo tikslu atlieka nemokamus galvos odos ir plauko būklės tyrimus profesionalia mikrokamera „Labo Micro Camera HD PRO“. Šis trichologinis instrumentas-trichoskopas padeda nustatyti plaukų skaičių 1 kvadratiniame centimetre, plaukų tankį, jų skersmenį, galvos odos, plauko kamieno būklę ir t. t.


Atlikus tyrimus ir gavus specialistų rekomendacijas, egzistuoja daugybė problemos sprendimo būdų – vaistai, trombocitais papildytos plazmos injekcijos (PRP), mezoterapija, kriomasažas skystu azotu ir kitos terapinės procedūros. Labai svarbu papildyti savo racioną vitaminais B, D, cinku ir subalansuoti mitybą (valgyti daugiau baltyminio maisto, nes jame gausu aminorūgščių, reikalingų keratinui, pagrindiniam odos, plaukų ir nagų baltymui, susintetinti), sureguliuoti darbo ir poilsio režimą. Bijantiesiems invazinių procedūrų Šveicarijos kompanija „LABO Cosprophar“ sukūrė alternatyvą – prekių ženklo „Crescina“ produktus.


Žinant vyrus, daugumai problema neegzistuoja, nes jie jos nemato. Tačiau nereikia laukti ypatingos progos, kad pasistengtum išsaugoti nykstančius plaukus ir paskatintum augti naujus.


Apie „Crescina Re-Growth HFSC 100%“ produktų efektyvumą


Šveicarijos įmonės „Labo Cosprophar“ sukurti prekių ženklo „Crescina“ produktai – tai kosmetinės priemonės, padedančios palaikyti fiziologinį plaukų augimą ir stabdančios plaukų slinkimą, teigiamai veikia aktyvius ir iš dalies aktyvius folikulus, skatina keratino gamybą. Aštuoniais patentais patvirtintų produktų sudėtyje yra dvi aminorūgštys – cisteinas ir lizinas (pagrindiniai plaukų keratino komponentai), specialus augimo faktorius glikoproteinas, kamieninių ląstelių aktyvatorius „Steam-Engine“, ciklodekstrinai, kraujagysles plečiantys komponentai, kurie gerina medžiagų įsiskverbimą, ir kitos sudedamosios dalys.


Plaukų augimui didelę reikšmę turi kamieninės ląstelės, jos palaiko ciklišką folikulų funkcionavimą. „Crescina HFSC Re-Growth 100%“ produktų sudėtyje esantis kamieninių ląstelių aktyvatorius „Steam-Engine“ padeda folikule kaupti šių medžiagų išteklius, tai užtikrina didesnį jo aktyvumą ir skatina augimą. Slinkimu ir retėjimu besiskundžiantiems moterims ir vyrams „Crescina“ siūlo skirtingų formulių produktus.


Svarbu. Prekių ženklo „Crescina“ produktai neturi poveikio visiškai sunykusiems plaukų folikulams. Priemonės bus veiksmingos, kai plaukų slinkimas yra sukeltas fiziologinių, o ne patologinių priežasčių.


CRESCINA HFSC Re-Growth“.


Gamintojo nuotr.


Šampūnas su aminorūgštimis būtinas norint paruošti galvos odą prieš ampulių naudojimą – ją nušveičia (angl. k. peeling).


CRESCINA HFSC Re-Growth Anti-hair Loss“.



Gamintojo nuotr.


Plaukų augimą skatinanti ir slinkimą stabdanti priemonė skirta slenkantiems ir retėjantiems plaukams prižiūrėti. Padeda esant ir ankstyvai, ir vėlyvai plaukų slinkimo ar retėjimo stadijoms, kai jie jau būna gerokai išretėję. Stabdo slinkimą ir, veikdami kamienines plauko folikulo ląsteles, atkuria natūralią plaukų augimo funkciją.


CRESCINA HFSC Re-Growth for Thinning hair“.



Gamintojo nuotr.


Plaukų ataugimą skatinančios ampulės naudojamos išretėjusioms galvos sritims.


100 % teigiami visų testo dalyvių rezultatai


4 mėnesius vykusio in vivo klinikinio (aparatinio) tyrimo metu dalyviai naudojo „Crescina Re-Growth“ priemones. Visi dalyviai informavo apie teigiamus naujų plaukų augimo rezultatus, t. y. mažiausiai +7, daugiausia +41 1,8 cm² plote, maždaug apie 6300 naujų plaukų visame galvos plote. Instrumentinė analizė atlikta naudojant fototrichogramą. Tyrimo rezultatai statistiškai yra labai reikšmingi.


Šaltinis: Mokslo žurnalas „Dermatology and Therapy“, 2013 m. Nr. 1, www.crescina.it/springer_healtcare_dermatology_and_therapy_2013.pdf.


Minimalus rekomenduojamas naudojimo kursas – 2 mėnesiai, maksimalus – 4 mėnesiai. Pakuotės – po 10, 20 arba 40 ampulių. Po kurso daroma 2 mėn. pertrauka, jos metu poveikis išlieka, todėl toliau rekomenduojama naudoti šampūną „Crescina Re-Growth“. Esant androgeniniam nuplikimui, ampulių kursą reikia kartoti 1–2 kartus per metus.


Tadas Ruzgys,

„Barber‘AS“ VYRŲ PLAUKŲ STILISTAS, BARZDASKUTYS



T. Ruzgys
T. Ruzgys
Asmeninio albumo nuotr.



„Plaukų slinkimo problema kankina tikrai nemažai vyrų. Vieni dėl to kompleksuoja, kiti šią problemą ignoruoja, dar kiti susitaiko ir priima kaip natūralų reiškinį. Nors šiais laikais vyrų gyvenimo tempas yra tikrai labai intensyvus, vis daugiau jų visgi randa laiko pasirūpinti savo išvaizda bei sveikata. Tai labai džiugina, nes prisižiūrintys vyrai yra ne tik laimingesni bei labiau pasitikintys savimi, jiems dažnai ir geriau sekasi.“



Gamintojo nuotr.



Kurios koncentracijos (200, 500 ar 1300) „Crescina“ produkto jums reikia, lengvai pasirinksite atsižvelgdami į plaukų retėjimo būklę pagal Hamiltono,

Norwoodo ir „Labo“ skalę.


DOVANA


CINKAS ir VITAMINAS D

Pirkite www.labo-baltic.eu CRESCINA ampulių bet kurio dydžio pakuotę. Užsakymo komentare parašykite „Myliu CRESCINA“.


Gamintojo nuotr.




Reklamos projekto autorė – Monika Veisaitė

Užsakymo nr.: PT_59732

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis