Kaune vyks jau dešimtasis augalinio maisto festivalis

Besidomintys veganizmu bei augaline mityba nekantrauja – mėnesio pabaigoje – rugsėjo 28 d. Kauno prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ vyks augalinio maisto festivalisVegfest LT Kaunas“.

Jo metu veiks veganiškų prekių mugė, paskaitos, maisto gaminimo pamokos, veiks Vaikų zona.


Festivalis vyks trečiajame centro aukšte, neseniai atidarytoje Renginių aikštėje. O palapinės ir furgonėliai su karštu maistu įsikurs lauke, prie pagrindinio įėjimo. Tai jubiliejinis – dešimtasis „Vegfest LT“ ciklo renginys ir trečiasis, rengiamas Kaune.


„Tai renginys, skirtas populiarinti veganizmą, augalinę mitybą ir sveiką gyvenimo būdą“, – sakė jo organizatorė, Jungtinėje Karalystėje gyvenanti Ventė Viteikaitė. Organizuoti „vegfestą“ ji ryžosi apsilankiusi Londone rengiamame didžiausiame Europoje veganams skirtame renginyje „Vegfest UK“. Jame dalyvauja daugiau nei pusė tūkstančio prekeivių, skaityti paskaitų ir vesti maisto gaminimo pamokų atvyksta pasaulinio garso įžymybės, o per dvi festivalio dienas apsilanko daugiau nei 30.000 lankytojų. „Buvau labai įkvėpta, ir supratau, kad panašaus renginio jau reikia ir Lietuvai“, – prisiminė mergina.



V. Viteikaitė
V. Viteikaitė
Asmeninio albumo nuotr.



Pirmasis „Vegfest LT“ buvo surengtas 2016-ųjų rudenį ir sulaukė anšlago – prekės baigėsi šventei nė neįpusėjus. Šiuo metu per metus rengiami trys „vegfestai“: du Vilniuje bei vienas Kaune, planuojama keltis ir į kitus miestus. Šiuo metu vedamos derybos su keletu vietų Panevėžyje bei Palangoje.


Renginio ašis – veganiškų prekių mugė. Artėjančiame renginyje Kaune dalyvaus daugiau nei 80 veganiškų bei veganams draugiškų verslų iš Lietuvos ir užsienio – Latvijos, Estijos, Jungtinės Karalystės, Olandijos. “Dalyvaus tiek renginio senbuviai, nepraleidę dar nei vieno „vegfesto“, tiek naujokai – verslams tai puiki proga pristatyti savo prekes bei paslaugas veganų auditorijai“, – sakė renginio sumanytoja.



Organizatorių nuotr.



Lankytojai galės paskanauti veganiškų užkandžių, karštųjų patiekalų, desertų ir gėrimų, įsigyti ekologiškų prekių, virtuvės įrangos, receptų knygų, natūralios kosmetikos, etiškai pagamintų drabužių, papuošalų bei aksesuarų, prekių vaikams. Daugelio dalykų bus galima įsigyti su nuolaida.


Taip pat vyks paskaitos. Jų temos aprėps įvairias sritis: sveikatą, aplinkosaugą, gyvūnų teises ir kt. Profesionalus sportininkas, sporto treneris ir mitybos specialistas Andžej Michmel skaitys paskaitą „Augalinė mityba sportuojantiems“. Gydytoja Aiva Vaivarienė pristatys pranešimą „Nėščiųjų ir žindyvių mityba“, o socialinis verslininkas ir edukologas Giedrius Bučas kalbės tema „Darnus vartojimas moderniame pasaulyje“. Iš viso programoje – aštuonios paskaitos, taip pat bus surengtos maisto gaminimo pamokos, vyks speciali programa vaikams.



Organizatorių nuotr.



„Renginio atmosfera – itin draugiška ir pozityvi, tad kviečiame jame apsilankyti visus. Tai puiki proga išbandyti dar neragautų patiekalų ir maisto produktų, sužinoti naujų dalykų, susipažinti su bendraminčiais“, – žadėjo Ventė, pati veganiškai gyvenanti jau daugiau nei septynerius metus.


Įėjimas į „Vegfest LT Kaunas“ – nemokamas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis