1,3 l reikės:
0,5 kg slyvų (nuplautų)
0,5 kg abrikosų (nuplautų)
nykščio dydžio imbiero šaknies
3 ar 4 valgomųjų svogūnėlių (nuluptų)
žiupsnio druskos
2 ar 3 šaukštų aliejaus (kepti)
3 ar 4 laurų lapų
2 ar 3 cinamonų lazdelių
1/2 šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų
400 g rudojo cukraus
1 didelio apelsino (nuplauto)
100–150 ml baltojo balzaminio acto
Gaminame
* Slyvų ir abrikosų kauliukus pašalinkite, minkštimą pasmulkinkite. Pašalinkite ir imbiero šaknies žievelę.
* Svogūnėlius susmulkinkite, sudėkite į didelę keptuvę su įkaitintu aliejumi, įberkite druskos ir pamaišydami kepkite ant vidutinio karštumo ugnies. Kai svogūnai ims karamelizuotis, sudėkite į keptuvę laurų lapus, cinamonų lazdeles, kvapiuosius pipirus, sutarkuotą imbierą, nutarkuotą apelsino žievelę. Maždaug 1 min. viską pamaišydami pakaitinkite.
* Tada sudėkite slyvas ir abrikosus, suberkite cukrų, supilkite išspaustas apelsino sultis, balzaminį actą ir pamaišydami kaitinkite ant vidutinės kaitros. Kai skystis užvirs, karštį sumažinkite iki nesmarkaus ir vėl nuolat pamaišydami kaitinkite, kol pagardas taps tirštas. Ragaukite su sūriais, duona, kepsniais.