Palangoje dailininkas Audrius Gražys pristato parodą „Žaidimo taisyklės“

A. Mončio namuose-muziejuje Palangoje ketvirtadienį atidaroma tapytojo Audriaus Gražio personalinė paroda „Žaidimo taisyklės“.

„A. Gražio meno diapazonas aprėpia žmogiškosios egzistencijos fragmentų abstrakcionistinę reprezentaciją ir kintančias, ryškias kasdienybės spalvas. Giliai niuansuotas santūrumo ir paslėptos aistros derinys jo tapyboje pasiekia viršūnę atverdamas žmogaus aistras, dvilypumą, neaiškumą ir pažeidžiamumą. Svajonės įgyvendinimo negalimumas, o kartu gražios, izoliuotos gyvenimo akimirkos triumfas, tyčia paliekantis pėdsaką žmogaus žvilgsnio ir suvokimo audinyje – tai A. Gražys su savo kruopščiai slepiamu jautrumu, kuris savo ruožtu yra elegantiškai pajungtas jo įvairialypio meno formai“, – yra rašęs Leonidas Donskis.


A. Gražys gimė 1963 m. birželio 14 d. Kaune. Tapytojas yra Lietuvos dailininkų sąjungos narys nuo 1992 metų. 1989 m. įgijo menų magistro laipsnį Vilniaus dailės akademijos tapybos katedroje.


Tapytojas, instaliacijų ir scenografijų autorius, parodų, meno projektų dalyvis ir kuratorius, A. Gražys yra ir įvairių apdovanojimų laureatas. Portugalijos prezidentas Jorgė Sampaio pagerbė šį Lietuvos menininką Portugalijos Karininko kryžiumi. Dailininkas pelnė X tarptautinės tapybos trienalės, 7-ojo tarptautinio tapybos simpoziumo, Vilniaus tarptautinio plenero prizus, 2016-aisias apdovanotas Lietuvos dailininkų sąjungos auksiniu ženkliuku už meninės kūrybos įvairiapusiškumą ir refleksyvumą.


Paroda Palangoje veiks iki rugsėjo 8 d.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis