Dainininkė Monika Linkytė: „Tai labai graži ir patriotiška iniciatyva suburti lietuvius“

Pirmadienio vakarą įspūdinga „Lietuviško kino naktimi“ startavo kiną po atviru dangumi rengiantis „Kinas po žvaigždėmis“.

Daugiau nei 50-tyje Lietuvos ir užsienio miestų vienu metu rodytas restauruotas Arūno Žebriūno filmas „Riešutų duona“ (1978) pritraukė tūkstančius žiūrovų. Katedros aikštėje Monika Linkytė ir Simona Burbaitė mėgavosi kava ir negailėjo pagyrų lietuviškam kinui.


Į atidarymo renginio širdimi pasirinktą Vilniaus Katedros aikštę stebėti lietuvių kino klasika vadinamo filmo susirinko ne tik gausus vilniečių būrys, bet ir lietuviškam kinui neabejingos įžymybės – tinklaraštininkė, knygos autorė Simona Burbaitė, dainininkė Monika Linkytė.


„Džiaugiuosi, kad tokie filmai kaip „Riešutų duona“ nėra pamirštami ir sulaukia didžiulio dėmesio. Gyvenime esu už harmoniją, tad smagu, kad tarp naujų, šiuolaikinių lietuviškų filmų nepamirštame ir lietuvių kino klasikos“, - kalbėjo dainininkė M. Linkytė.


Renginyje dalyvavusi S. Burbaitė teigė, kad kine galima rasti labai daug įkvėpimo gyvenimui. Mergina, pati suvaidinusi vaidmenį viename lietuviškų filmų, visada stengiasi palaikyti Lietuvos kūrėjus ir vertina bet kurios srities kūrybinį darbą.


„Niekada nesvajojau būti aktore, o galimybė suvaidinti filme pasitaikė visai netyčia – tai buvo labai smagi patirtis. Tačiau jei reikėtų rinktis dar kartą vaidinti lietuviškame kine, norėčiau suvaidinti filme „Tadas Blinda“ – būčiau Blindos mylimoji“, - juokdamasi kalbėjo S. Burbaitė



Organizatorių nuotr.



Renginio metu žiūrovai tradiciškai mėgavosi prancūziška kava „L‘OR“, kuri šiais metais pristato „Kinas po žvaigždėmis“ programą bei kviečia žiūrovus pasinerti į kavos ir kino vakarus po atviru dangumi.


M. Linkytė ir S. Burbaitė džiaugėsi, kad organizatorių ir partnerių sukurta vakaro atmosfera trumpam atplėšė nuo realybės ir pačioms leido pasijusti tarsi filme – mėgautis prancūziška kava ir kinu gryname ore.


„Jei gyvenčiau užsienyje, manau, taip pat būčiau atėjusi į šį renginį. Manau, tai labai graži ir patriotiška iniciatyva suburti lietuvius. Ir dabar džiaugiuosi turėjusi progą atsiplėšti nuo darbų, pasipuošti, pasikviesti draugę ir kartu su kavos puodeliu rankose jaukiai stebėti kiną po atviru dangumi“, - įspūdžiais po renginio dalinosi dainininkė M. Linkytė.


S. Burbaitė sako, kad kinas po žvaigždėmis jai yra vienas iš vasaros privalumų: „Man tai visada asocijavosi su romantika, kokybišku laisvalaikio praleidimu. Tokių iniciatyvų galėtų būti kuo daugiau. Labai rekomenduoju visiems pasinaudoti proga pažiūrėti gerą filmą atviroje erdvėje, nes tokia patirtis įstrigs ilgam.“



Organizatorių nuotr.



Neturėję galimybės atvykti į „Kino po žvaigždėmis“ sezono pradžios renginį, kino mėgėjai kinu po atviru dangumi galės pasimėgauti visą mėnesį – nuo rugpjūčio 6 d. iki rugsėjo 6 d. jie bus laukiami Valdovų rūmų kieme Vilniuje, kiekvieną darbo dieną žiūrėti pasaulio ir lietuvių kino kūrėjų filmus.


Visų „Kino po žvaigždėmis“ seansų metu bus rodomi didelio dėmesio susilaukę filmai. Žiūrovai galės pamatyti legendinės roko grupės „Queen“ istoriją pasakojančią „Bohemijos Rapsodiją“, geriausiu Baltijos šalių filmu pripažintą lietuviško kino juostą „Išgyventi vasarą“, kultinį Steveno Spielbergo trilerį „Nasrai“ ir kitus, įvairius žanrus mėgstantiems žiūrovams, parinktus filmus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis