Jurgita Gusarovienė: kaip žurnalistė atrado naują aistrą ir pavertė ją verslu

Juvelyrikos ženklo „Jurgus Jewelry“ įkūrėja į juvelyriką atsigręžė daugiau nei prieš penkerius metus, o šiandien jos įmonė yra gerai žinoma papuošalų gamintoja bei mylima 10-ies žmonių darbovietė.

„Man labai svarbu save realizuoti, svajoti, planuoti, kurti ir visuomet eiti į priekį“, – sako juvelyrė Jurgita. Savo gyvenime vadovaujasi laiko ir asmeninės patirties patikrintomis taisyklėmis, kuriomis ji šiandien dalijasi su skaitytojais, o gegužės 15 d. pasidalins „Išdrįsk pradėti“ renginyje apie stiprybes.


Kūrybinga, produktyvi ir turinti pakankamai gyvenimiškos patirties


„Vasarą man sueis 45-eri, jaučiuosi esanti nepaprastai produktyvi, kūrybinga, turinti pakankamai gyvenimiškos patirties, turiu puikų gyvenimo draugą, tris sūnus, mylimus tėvus ir kelias, bet labai artimas, širdžiai brangias drauges,“ – trumpai atsakė Jurgita, paklausta kaip save pristatytų.


Juvelyrės konkretumas žavi. Nedaugžodžiaudama pašnekovė parodo, kad ne žodžiai, o darbai svarbu. Ir išties sukurtų papuošalų asortimentas užgniaužia kvapą. Asmeninis dėmesys, meilė savo darbui, perduodama dirbiniams, o tai akivaizdžiai matoma jos rankomis sukurtuose šedevruose.


Paklausta, kas svarbiausia gyvenime ir koks gyvenimo moto, moteris atsako šypsodamasi: „Rekomenduoju tai, kuo pati tikiu ir žinau, kad rezultatas bus tikrai geras. Man labai svarbu save realizuoti, kurti, visada eiti į priekį, planuoti ir svajoti. Žinoma, pastaruoju metu didžiuliu iššūkiu tampa suderinti darbą ir šeimą. Rasti pusiausvyrą tarp šių man brangių sričių kaskart vis sudėtingiau, bet kol kas, manau, visai neblogai tvarkausi.“



Asmeninio albumo nuotr.



Gyvenimas aukštyn kojomis – savo noru


Žurnalistė, televizijos laidų prodiuserė ir verslininkė po 20-ies metų visiškai pakeitė savo veiklos sritį. Įprastą savo gyvenimo rutiną iškeitusi į juvelyriką Jurgita sako pamažu atrandanti savo vietą bei matanti prasmę tame, ką daro. Įsteigusi įmonę, joje sukūrė 6 darbo vietas, dabar turi iki 10-ies darbuotojų.


„Gyvenimą kardinaliai nusprendžiau pakeisti tuomet, kai nebetenkino tuometinis. Nesu iš tų žmonių, kurie tik skundžiasi, bet nieko nedaro. Gyvenimas turi teikti malonumą! Nebijau norėti plačiai. Nebijau darbo. Drąsiai priimu iššūkį dirbti, tai kas man tikrai patinka, apsisupu save man patinkančiais, patikimais žmonėmis. O gauti už savo darbą ir įdėtas pastangas gerą atlygį – natūralu,“ – apie senos savo svajonės įgyvendinimą pasakojo Jurgita.



Asmeninio albumo nuotr.



Autorinės juvelyrikos papuošalai paliečia širdį


„Jurgus Jewelry“ įkūrėjai, juvelyrei Jurgitai paklūsta ne tik brangieji metalai, bet ir jų lydiniai. Virsdami papuošalais jie įgauna įvairiausias formas, pasipuošia raižiniais ar brangakmenių inkrustacijomis – tokiu būdu kiekvienas iš jų pavergia originalumu.


„Manau, kad papuošalas kaip knyga – kurtas su meile, turi prasmę: primena nuostabius dalykus ir išlieka amžinai, “ – dalijasi Jurgita. „Apie savo aistrą – papuošalų gamybą – galėčiau kalbėti ištisas valandas. Aš tiesiog dievinu tai ką darau. Kiekvienas mano rankomis sukurtas papuošalas tampa vaiku – paliečia širdį. Kartais būna sunku atsisveikinti, bet širdį užlieja džiaugsmas, kad mano kūriniu džiaugsis kita moteris, o tai palengvina išsiskyrimą. Nes tokie yra autorinės juvelyrikos papuošalai: šilti, išskirtiniai, kokybiški.“



Asmeninio albumo nuotr.



Kelias link pokyčių ir jo kaina


Juvelyriką mylinti Jurgita sako, jog tapti juvelyre nebuvo jos pagrindinis tikslas. Vieną dieną savyje atradusi aistrą ir sugebėjimą bendrauti su įrankiais, kurių pagalba gimsta nuostabūs papuošalai, suprato, jog be to savo gyvenimo nebeįsivaizduoja. 2 metus šio amato mokiusis Jurgita sako, kad gyvenimo pokyčiai ateina tuomet, kai nebetenkina situacija, kurioje esi.


Žurnalistės, televizijos laidų prodiuserės darbą palikti nebuvo lengva, bet „svajonės, drąsa, darbštumas, mokėjimas bendrauti su žmonėmis“ – tai trys ingredientai Jurgitos pokyčių kelyje. Laiko nešvaistanti vėjais moteris ragina neatidėlioti to, apie ką svajojame. Jurgita atskleidžia paslaptį, jog išdrįsus pokyčiams pasijuto nuostabiai, o pradžioje kilusius sunkumus ji įvardijo vertingomis patirtimis ir gyvenimiškomis pamokomis.



Asmeninio albumo nuotr.



Netinkamai parinkti darbuotojai – pamoka, už kurią teko susimomėti


Paklausta kokia buvo pradžių pradžia ir ar viskas pavyko iš pirmo karto, juvelyrė prisimena keletą įsimintinų nesėkmių, tačiau teigia, kad visur ir visuomet galime surasti savo problemai tinkamą sprendimo būdą. „Nežinau ką reiškia „pavyko iš pirmo karto“. Yra 90 procentų darbo, pasiruošimo, tada pavyksta iš pirmo karto. Didžiausi sunkumai ir iššūkiai prasidėjus pokyčiams gyvenime buvo: laiko trūkumas, finansiniai ribojimai, patirties stoka. Bet tai sprendžiami dalykai, reikėjo tai išmokti valdyti. Kai darai, viskas pavyksta – tokia yra sėkmės paslaptis,“ – optimizmu trykšta Jurgita.


„Manau, kad mano atveju didžiausia nesėkmė buvo klaidingi sprendimai dėl veiklos vystymo“, – prisimena verslo pradžią juvelyrė. „Keletas klaidų atnešė didelių finansinių nuostolių. Viena iš jų – netinkami darbuotojai. Dabar pasimokiau, kad neatsakingai pasirinkti darbuotojai, gali įnešti į verslą daug neigiamos energijos, ko pasekoje nukenčia klientų pasitenkinimas. Kaip žinia nepatenkinti klientai reiškia pajamų praradimą. Patirties stoka ir svarbių bei būtinų sprendimų atidėjimas taip pat gali būti pražūtingas. Versle reikia išmokti reaguoti lanksčiai ir greitai, aš vis dar mokausi.“



Asmeninio albumo nuotr.



Sunkumai yra laikini – viskas praeina.


„Mes tik žmonės – kartais apleidžia jėgos ir vieną akimirką norisi viską metus uždaryti duris ir grįžti į „ten“ – į laiką prieš pokyčius. Bet tuomet suprantu, kad pasiduoda tik silpnieji, o aš juk ne tokia! Imu trumpas atostogas, o jų metu suskaičiavusi teigiamus savo darbo aspektus suprantu, kad esu ten kur mano vieta, darau tai ką dievinu, o visi sunkumai yra laikini – viskas praeina,“ - su šypsena pasakoja Jurgita.


Pokalbio pabaigai paklausus, ko Jurgita palinkėtų skaitytojams, kurie dar nesiryžta pokyčiams, ji taria: „Jeigu Jums trūksta ryžto pokyčiams savo gyvenime – susiraskite įkvėpėją (autoritetą), perskaitykite motyvuojančią knygą, stebėkite sėkmingai dirbantį žmogų, užsirašyti į mokymus, darykite viską, kas Jūsų manymu galėtų Jums pagelbėti ir išdrįskite – išdrįskite pradėti!“


Artimiau su Jurgita galėsite susipažinti gegužės 15 d. 18.30 viešbutyje „Artis“ Vilniuje, renginyje „Išdrįsk pradėti Meetup #5 Stiprybės“. Renginyje taip pat dalyvaus Simona Ampiainen, kuri ves praktines dirbtuves „Kokios tavo stiprybės?“. Daugiau informacijos puslapyje: https://isdriskpradeti.lt/renginiai/meetup-5-stiprybes

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis