Astos stiliaus pasikeitimas: „Žiūrėdavau į tokius drabužius ir galvodavau: tai – ne man“

Pirmoji stiliaus pasikeitimo su parduotuve LOCALS.LT ir prekybos centru EUROPA laimėtoja – Asta Laucuvienė (32 m.). Veikli dviejų vaikučių mama mums rašė: „Noriu, kad vyras vėl į mane žvelgtų įsimylėjusiomis akimis“. Ar pavyko išpildyti jos norą? Kviečiame skaityti apie pavasarišką stiliaus atnaujinimą.

Asta gyvena Vilniuje ir dirba viename didžiausių šalies bankų. Jauna moteris sako, kad didžiausias jos gyvenimo projektas yra šeima: su vyru ji augina septynmetę dukrą ir beveik trejų metų sūnelį. Nors dievina laiką, praleistą su šeima, Asta sako, kad laiko sau pritrūksta. Niekada stilisto konsultacijos neturėjusi moteris svajojo į savo stilių įsileisti pavasarinio rokenrolo. Tokią galimybę jai suteikė prekybos centre EUROPA įsikūrę lietuviško dizaino namai LOCALS.LT, galintys pasigirti didžiausiu vietos dizainerių asortimentu Lietuvoje. Jie vieną ankstyvo pavasario dieną pakvietė Astą atnaujinti savo stilių.


Projekto dalyvė prieš pasikeitimą
Projekto dalyvė prieš pasikeitimą
Dariaus Markūno nuotr.


Pirmiausiai Asta keliavo į grožio saloną FIGARO, kur jai buvo sušukuoti plaukai. Moteris nustebo, kai buvo pasiūlyta banguotų plaukų šukuosena, mat manė, kad kampuotam jos veidui toks šukavimas tiesiog netinka. Plaukų šukavimo specialistė paaiškino, kad tai – mitas. Svarbiausia parinkti tinkamą bangavimą ir jis sušvelnins veido formą, o ties kakta esančias sruogas pakėlus į viršų veidas bus vizualiai pailgintas ir taps ovalesnis.


FIGARO plaukų šukavimo specialistė plaukus pakėlė nuo šaknų ir subangavo
FIGARO plaukų šukavimo specialistė plaukus pakėlė nuo šaknų ir subangavo
Dariaus Markūno nuotr.


DOUGLAS vizažistė Astai atliko švelnų makiažą. Kadangi jos akys rusvai žalsvos, jai tinka beveik visos akių šešėlių spalvos. Nuspręsta laikytis žemės atspalvių gamos ir kurti tiek dienai, tiek vakarui pritaikomą makiažą. Makiažo specialistė Astai patarė, kaip kontūruoti veidą, paryškinti skruostikaulius ir padailinti veido formą. Pakilusi iš vizažistės kėdės moteris nusišypsojo: „Paskutinį kartą taip atrodžiau per savo vestuves!“


Projekto dalyvė DOUGLAS vizažistės kėdėje
Projekto dalyvė DOUGLAS vizažistės kėdėje
Dariaus Markūno nuotr.


DOUGLAS vizažistė makiažą atliko naudodama žemės spalvas
DOUGLAS vizažistė makiažą atliko naudodama žemės spalvas
Dariaus Markūno nuotr.


Projekto dieną Asta į prekybos centrą EUROPA atvyko vilkėdama džinsus ir marškinius. Pasak jos, tai – „saugus“ derinys, kurį dažnai renkasi. Moters asmeninį stilių diktuoja darbas ir vaikai, tad jis patogus ir paprastas. Veikli mama norėjo atsinaujinti, jai pasiūlėme kelis žaismingus ir iš komforto zonos išlipti skatinančius derinius.


Dariaus Markūno nuotr.

Džemperis, 89 Eur, FLOW, segė, 249 Eur, Žilvino Grigaičio kurta segė iš kolekcijos Ž JEWELLRY (LOCALS.LT)


Kadangi savo įvaizdyje Asta troško pavasarnio vėjo, jai parinkome pastelinių tonų komplektą. Moters plaukai dažyti šalto atspalvio spalva, tad jai puikiai tiko švelniai rožinės suknelės ir levandų spalvos palto derinys. Žaismingumo suteikė vienas ant kito sluoksniuoti originalūs vėriniai. Eidama į darbą dažniausiai Asta renkasi marškinius ir pieštuko formos sijonus, bet profesinė apranga neprivalo būti varžanti. Darbo garderobo dalimi gali tapti ir laisva suknelė, svarbiausia jai struktūros suteikti kitais elementais (švarku, liemene, paltu ir pan.).


Dariaus Markūno nuotr.


Dariaus Markūno nuotr.

Suknelė, 139 Eur, DIANA PAUKŠTYTĖ, paltas, 269 Eur, IN AVATI, vėrinys su laiveliu, 45 Eur, MO CERAMICS, vėrinys su burbuliukais, 25 Eur, MUNE DESIGN, rankinė, 199 Eur, ERIKAHOC (LOCALS.LT), batai LORENZO (DANIJA )


Antrajame derinyje panaudotas eklektiškas stiliaus kūrimo principas. Iš pažiūros nederantys zebro dryžių ir taškelių raštai dėl to paties spalvinio kolorito susiliejo į harmoningą visumą, taip sukurdami elegantišką ir, kartu, jaunatvišką įvaizdį. Achromatinės spalvos tiesiog reikalavo spalvinės dėmės – ja tapo prisirpusių vyšnių spalvos lakuotos odos rankinė.


Dariaus Markūno nuotr.

Švarkas, 140 Eur, LE SLAP, suknelė, 229 Eur, COOCOOMOS, auskarai, 79 Eur, BOBRIQ, rankinė, 169 Eur, GĖDA PELĖDA


Trečiasis komplektas sukėlė ryškiausią projekto dalyvės reakciją ir tapo efektingiausiu įvaizdžiu. Ilgintas sendinto sidabro spalvos švarkas, vilkėtas su žemę šluojančia tiulio suknele – madingas vakarui skirtas derinys. Moters liemuo buvo paryškintas stilingu diržu. Šis stilistų mėgstamas triukas sukuria ilgesnės figūros iliuziją – 165 cm ūgio moteris akimirksniu ėmė atrodyti aukštesnė. Įvaizdį pabaigė naujausias tendencijas atitinkanti detalė – rankinė su ironišku užrašu.


Dariaus Markūno nuotr.

Suknelė, 399 Eur, KRISTI ANDRESS (LOCALS.LT outlet), švarkas, 180 Eur, LE SLAP, marškinėliai, 45 Eur, LE SLAP, diržas, 40 Eur, PYKOK, rankinė, 130 Eur, DISTYLED (LOCALS.LT)


Tik jau pasibaigus fotosesijai Asta prisipažino, kad anksčiau tokiais rūbais grožėdavosi iš tolo ir net nebūtų pagalvojusi, kad jie gali jai tikti. Dalyvė liko maloniai nustebinta.


Dalyvės atsiliepimas:


„Labai džiaugiuosi, kad mane atrinkote dalyvauti šiame projekte. Ilgą laiką vis pagalvodavau, kad norėčiau patikėti savo stilių stilistams. Pamačius tokio tipo projektų PRIEŠ ir PO nuotraukas supranti, kiek daug duoda profesionalo prisilietimas. Šiaip nestokoju pasitikėjimo savimi, bet ties kiekvienu stiliaus atnaujinimo žingsniu – kirpykla, makiažu, stilisto konsultacija – jaučiausi vis geriau, vis gražesnė.


Kai pasakiau vyrui, kad dalyvausiu tokiame projekte, jis nustebo: „Juk tu ir taip labai graži, kam tau reikia“. Bet aš norėjau, kad jis į mane pažiūrėtų kitomis akimis. Viena yra ką galiu susikurti pati su juodu švarku ir šalikėliu ir visai kas kitą, ką su manimi gali padaryti profesionalai.


Projekto diena prabėgo labai greitai, jaučiausi sau labai graži, tiesiog pakylėta. Didelis malonumas atsipalaiduoti ir pasijusti apgaubtai dėmesiu. Pamačius nuotraukas apėmė šokas gerąja prasme: nesitikėjau tokio gero rezultato! Vyras taip pat nustebo ir apipylė komplimentais, vis kartojo, kad turi neraliai gražią žmoną.


Mano stilius kardinaliai nepasikeitė, bet pradėjau šiek tiek kitaip šukuotis, kilo minčių pradėti pačiai kontūruoti veidą. Projektas mane įkvėpė eksperimentuoti su savo stiliumi, labai patiko mintis derinti, atrodo, absoliučiai nederančius drabužius. Jau turiu kelias idėjas, kur panaudoti laimėtus LOCALS.LT ir EUROPA dovanų čekius.


Manau, kad tai verta išbandyti kiekvienai moteriai. Ačiū Jums!“


Stilius: Grėta Kišonienė (MOTERIS)

Nuotraukos: Darius Markūnas (MOTERIS)

Šukuosena: Salonas FIGARO (PC EUROPA, III a.)

Makiažas: Parduotuvė DOUGLAS (PC EUROPA, I a.)

Drabužiai: Parduotuvė LOCALS.LT (PC EUROPA, II a.)

Batai: Parduotuvė DANIJA (PC EUROPA, I a.)

Vieta: Prekybos centras EUROPA, Konstitucijos pr. 7A, Vilnius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis