Naują lietuvių prekių ženklo kolekciją įvertins laikui nepavaldaus dizaino ir tvarios mados gerbėjos

Penktus metus veikiantis lietuviškas prekių ženklas BUBOO skatina tvarią madą ir kuria drabužius, nepavaldžius laikui. Jis neseniai pristatė riboto leidimo kolekciją, skirtą šių metų pavasariui-vasarai.

Atsakingas pirkimas – mažas, bet svarbus žingsnis


Pasaulyje per metus išmetamų drabužių kiekis yra didžiulis: vien Amerikoje išmetama beveik 13 milijonų tonų tekstilės gaminių, Didžiojoje Britanijoje - apie 350 tūkstančių tonų, tuo tarpu Lietuvos gyventojai kasmet atsikrato daugiau nei 700 tonų nebedėvimų, tačiau vis dar geros kokybės drabužių. Todėl labai svarbu visa tai kontroliuoti skatinant atsakingą rūbų pirkimą.


Prekių ženklo įkūrėja ir dizainerė Erika Puodenienė pataria, kad norint prisidėti prie tvarios mados puoselėjimo reikėtų vadovautis paprasta, bet visiems gerai suprantama taisykle, kad verčiau turėti mažiau, bet geresnės kokybės drabužių: „Apsilankę parduotuvėse ir išvydę greitosios mados gaminiais nukrautas lentynas, dažnai prisiperkame daugiau, nei mums iš tiesų reikia. Būna atvejų, kai jų taip ir neužsivelkame arba, tai padarę vos keletą kartų, išmetame.


Nauja prekių ženklo kolekcija
Nauja prekių ženklo kolekcija
Gamintojo archyvas


Turėtume tai kontroliuoti, todėl kaskart prieš įsigydami naują drabužį kelis kartus savęs paklauskite:


  1. Ar šis drabužis jums išties patinka, ar jis patogus ir kokybiškas,
  2. Ar jį bus galima vilkėti net ir praėjus keliems metams nuo įsigijimo ir
  3. Ar bus lengvai derinamas su kitais aprangos elementais.


Visa tai gali padėti atsakingiau apsipirkti ir džiuginti, kad tokiu savo pasirinkimu prisidedate prie atsakingo vartojimo ir gamtos puoselėjimo.“


Nesenstantis dizainas ir kokybiški audiniai


E. Puodenienė pabrėžia, kad prisidėdama prie tvarios mados puoselėjimo šalyje ji kuria drabužius, kurie yra pasiūti iš kokybiškų audinių ir pasižymi laikui nepavaldžiu dizainu, todėl tokius rūbus galima drąsiai vilkėti keletą metų. Visa tai galima atrasti ir neseniai pristatytoje riboto leidimo suknelių kolekcijoje.


Nauja prekių ženklo kolekcija
Nauja prekių ženklo kolekcija
Gamintojo archyvas


Pasak drabužių kūrėjos, geros kokybės audiniai reiškia, kad iš jų pasiūtas rūbas ilgiau išlaikys gerą išvaizdą todėl jį bus galima dėvėti ilgiau. Toks drabužis nepasidengs burbuliukais ir neišbluks, nekeis formos, nesiglamžys, bus kvėpuojantis ir nevaržys judesių. Visi šie kriterijai yra pagrindiniai, kuriais vadovaujasi prekinių ženklo kūrėja.


Drabužio dizainas - tai antras esminis prekių ženklo bruožas. Dizainerė pabrėžia, kad kurdama modelius ji labai daug laiko skiria jų išvaizdai, patogumui bei funkcionalumui tam, kad nupirktas drabužis būtų madingas ne tik šiandien, bet ir prabėgus keliems sezonams.


Nauja prekių ženklo kolekcija
Nauja prekių ženklo kolekcija
Gamintojo archyvas


„Mums svarbu, kad jūsų įsigytas rūbas nekabėtų spintoje laukdamas kažkokios ypatingos progos jį apsivilkti, todėl šioje naujausioje pavasario-vasaros suknelių kolekcijoje vyrauja universalus, klasikinis dizainas ir moterų taip mėgstamos spalvos bei raštai, kurie niekada neišeis iš mados. Tai labai pravartu praktiškoms ir laiką taupančioms moterims. Jums nereikės ilgai sukti galvos svarstant ką apsirengti, o tinkamai priderinus papildomus aprangos elementus ar aksesuarus galėsite susikurti visiškai naują įvaizdį tiksiantį tiek į šventę, tiek į darbą. Kokybiški audiniai ir geros sudėties medžiagos užtikrins, kad bet kada ir bet kur jaustumėtės patogiai. Itališki audiniai leidžia odai kvėpuoti, nevaržo judesių ir, svarbiausia, nesiglamžo”, - kalba dizainerė E. Puodenienė.


Naujausioje kolekcijoje - pavasarinės spalvos ir raštai


Prekių ženklas orientuojasi į nesenstantį dizainą, bet kūrėjai džiaugiasi, kad nauja kolekcija atitinka pavasario tendencijas. Pasak Erikos, tai jokiu būdu nereiškia, kad drabužis nebebus madingas po metų ar dviejų, priešingai, jo spalvos ir dizainas yra universalūs ir ilgaamžiai.


ROŽINĖ spalva – švelniausia ir moteriškiausia pavasarinės suknelių kolekcijos spalva. Ji dar visai neseniai puošė ryškiausias Holivudo žvaigždes, dalyvavusias „Oskarų¨ įteikimo ceremonijoje, tad vilkėdama šios spalvos suknelę Jūs jausitės taip tarsi žengtumėte raudonuoju kilimu. Švelniai rausva suknelė su apykakle ir kišenėmis – puikus sprendimas mėgstančioms oficialumą, o lygaus audinio rožinė suknelė tiks mėgstančioms kiek laisvesnį, romantišką stilių.


Nauja prekių ženklo kolekcija
Nauja prekių ženklo kolekcija
Gamintojo archyvas


MELSVA spalva skirta ramybę ir harmoniją puoselėjančioms moterims. Subtiliai taškuota ir švelniai žydra kolekcijos suknelė neleis jaustis nuobodžiai, o romantiškas jos stilius ypač tiks pasivaikščiojimui prie jūros, pirmajam pasimatymui ar vaiko krikštynoms. Liemens neįrėminantis dizainas leis puikiai ir patogiai jaustis net ir nedidelį pilvuką turinčioms moterims, todėl galite neabejoti, kad su ja atrodysite stulbinamai bet kur ir bet kada. Tamsiai mėlyna, džinsinės medžiagos suknelė patiks praktiškumą vertinančioms moterims, o juosmenį puošiantis dirželis - pabrėš taliją.


Nauja prekių ženklo kolekcija
Nauja prekių ženklo kolekcija
Gamintojo archyvas


RAŠTAI – tai dar vienas 2019 metų perliukas. Naujausi lietuviško prekių ženklo riboto leidimo kolekcijos modeliai marginti klasikiniais raštais – gėlių motyvais, taškeliais ar geometrinėmis formomis, tad jums neteks jaudintis, kad po kelių sezonų jie taps nebemadingi. Tamsios chaki arba mėlynos spalvos suknelė, marginta lapeliais, skirta moterims, vertinančioms eleganciją ir klasiką. Šiemet ypač madingos raštuotos oranžinės ir rūdžių spalvos suknelės patiks drąsioms moterims, nebijančioms naujovių ir norinčioms žengti koja kojon su mada.


Nauja prekių ženklo kolekcija
Nauja prekių ženklo kolekcija
Gamintojo archyvas


Visų šių suknelių dizainas universalus, tad tiks įvairiems figūrų tipams. Visuomet madingi raukinukai sukurs švelnumo, trapumo ir romantikos įspūdį. Jie puikiai paryškins kiekvienos moters figūros privalumus ir gudriai paslėps trūkumus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis