Kas yra Virginie Viard? Naujoji „Chanel“ dizainerė, tapusi Karlo Lagerfeldo įpėdine

Naujoji „Chanel“ kūrybos vadovė Virginie Viard (57 m.) kartu su savo pirmtaku dirbo daugiau nei 30 metų. Ji tapo pirmąja moterimi nuo Gabrielės Chanel, vadovausianti Prancūzų mados namams .

Greitai po to, kai pasaulį apskriejo liūdna žinia apie dizainerio, mados genijaus Karlo Lagerfeldo mirtį, „Chanel“ paskelbė, kad jo dešinioji ranka, Virginie Viard taps naująja mados namų kūrybos vadove. Jai patikėta tęsti kūrybinį darbą taip, kad „ir toliau gyvuotų Gabrielės Chanel ir Karklo Lagerfeldo palikimas.“


Virginie Viard „Chanel“ 2019 m. rudens-žiemos kolekcijos pristatyme
Virginie Viard „Chanel“ 2019 m. rudens-žiemos kolekcijos pristatyme
Vida Press


Metų metus mados pasaulio atstovai svarstė, kas galėtų pakeisti didįjį K. Lagerfeldą. Pastaruoju metu skleisti gandai apie buvusios „Celine“ dizainerės Phoebe Philo bei dabartinio šių mados namų kūrybos vadovo Heidi Slimane kandidatūras, tad nieko keisto, kad „Chanel“ norėjo užlįsti visiems už akių ir sustabdyti bet kokias spekuliacijas.


Nors V. Viard mados namuose praleido daugiau nei 30 metų, ji dažniausiai laikėsi toliau nuo rampų šviesų, kitaip nei K. Lagerfeldas, kuris buvo žinomas ne tik dėl savo talento, bet ir dėl ryškios asmenybės. Kad ir kaip ten bebūtų, jie palaikė artimus darbinius santykius, o Lagerfeldas apie Viard yra sakęs, kad „ji yra ir mano dešinioji, ir kairioji ranka.“


Štai viskas, ką reikėtų žinoti apie naująją „Chanel“ kūrybos vadovę V. Viard.


Kaip ji pradėjo karjerą?


Iš nedidelio Dijono miestelio rytų Prancūzijoje kilusią Virginie nuo vaikystės supo mados pramonė – jos seneliai buvo šilko gamintojai. Ji studijavo teatro dizainą ir po studijų tapo kostiumų dizainerio asistente.


Hedi Slimane, Virginie Viard ir Karlas Lagerfeldas 2003 m.
Hedi Slimane, Virginie Viard ir Karlas Lagerfeldas 2003 m.
Vida Press


Savo karjerą mados namuose „Chanel“ Viard pradėjo 1987-aisiais, po to, kai buvo rekomenduota Monako princo Rainier rūmų pareigūno. Priimta kaip praktikantė, ji greitai tapo atsakinga už aukštosios mados siuvinius. K. Lagerfeldas tuomet jau ketvirtus metus užėmė „Chanel“ kūrybos vadovo poziciją. Du kūrėjai greitai užmezgė draugystę ir laikui bėgant tapo neišskiriami: V. Viard paskui dizainerį 1992-aisiais iškeliavo į mados namus „Chloe“, o po to atgal į „Chanel“. 2000-aisiais moteris buvo paskirta „Chanel“ kūrybos studijos vadove ir kartu su Lagerfeldu kas metus sukurdavo po 10 kolekcijų.


Kokia buvo jos veikla mados namuose „Chanel“?


K. Lagerfeldas ne viename interviu yra pabrėžęs, kokia svarbi jam yra V. Viard. „Virginie yra pats svarbiausias žmogus, ne tik man, bet ir visam ateljė. Ji yra mano dešinioji ranka ir net jei nesimatome, nuolat kalbame telefonu.“


2017-aisiais, kalbėdama leidiniui „The Telegraph“ dizainerė pasakojo: „Aš dirbu su ateljė darbuotojais ir, remdamasi Karlo eskizais, kolekcijas paverčiu realybe. Aš koordinuoju komandas, palaikau ryšį su tiekėjais, atrenku audinius. Po to, žinoma, su Karlu dalyvauju primatavimuose. Procesas prasideda iš karto man gavus jo eskizus. Stengiuosi jį pamaloninti, bet mėgstu ir nustebinti.“


Kaia Gerber, Karlas Lagerfeldas ir Virginie Viard
Kaia Gerber, Karlas Lagerfeldas ir Virginie Viard
Vida Press


Pirmą kartą Viard kartu su Karlu ant podiumo žiūrovams lenkėsi praėjusiais metais, po cruise kolekcijos pristatymo Paryžiuje.


Koks jos stilius?


K. Lagerfeldas garsėjo skiriamuoju ženklu tapusiais į uodegą surištais baltais plaukais ir juodais akiniais nuo saulės, tuo tarpu Viard įvaizdį sudaro tamsiu pieštuku netvarkingai apibrėžtos akys, sunkūs kirpčiai ir nuo galvos iki kojų juodi drabužių deriniai.


Virginie Viard
Virginie Viard
Vida Press


Nors kūrėjų stilius skirtingas, jų vizija mados namams neabejotinai panaši. Interviu su „The Telegraph“ metu dizainerė paaiškino, kad jos kūrybai įtaką daro tiek Lagerfeldas, tiek Coco Chanel: „Žinoma, mane įkvepia Mademoiselle Chanel... Taip pat ir Karlas.“ Tai, kad bus ir toliau laikomasi tos pačios kūrybinės linijos, patvirtino ir mados namų vadovas Alainas Wertheimeris.


Karlas Lagerfeldas ir Virginie Viard
Karlas Lagerfeldas ir Virginie Viard
Vida Press


„Chanel“ dizainerę paskyrė atsakinga už 8 kolekcijas per metus, tarp jų – aukštosios mados, ready to wear ir aksesuarų. Ji tapo pirmąją moterimi kūrybos vadove po pačios mados namų įkūrėjos Gabrielės Chanel.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis