Kaip naudoti geidžiamiausią 2018-ųjų metų grožio produktų ingredientą – vitaminą C?

Vitaminas C – ne tik vasaros dovana. Šalčio išsausintai odai jis padeda ištverti iki pavasario.

Ne paslaptis, kad vitaminas C mums naudingas dėl daugelio priežasčių. Jis gerina imuninę sistemą ir padeda kovoti su infekcijomis, yra būtinas kolageno gamybai, geležies pasisavinimui, audinių atkūrimui.


Nors dažniausiai vitamino C griebiamės užpuolus gripui ar peršalimui, pastaraisiais metais jis išpopuliarėjo kaip grožio produktų ingredientas. Jo nauda odos grožiui tokia didelė, kad dermatologai šį vitaminą skatina įtraukti į kiekvienos mūsų grožio režimą.


Dievinamas ne tik grožio specialistų, bet ir žvaigždžių, vitaminas C žaibiškai tapo kultiniu ingredientu. Pasak vaizdų kolekcionavimo sistemos „Pinterest“ atstovų, 2018-aisiais domėjimasis jo nauda odai išaugo net 3379-iais procentais!


Kokie yra vitamino C privalumai?


Norite šviesesnės, stangresnės, gražesnės odos? Pasak specialistų, tam idealiai tinka stebuklingas grožio produktų ingredientas – vitaminas C. Jis vertinamas dėl savo priešraukšlinių savybių, gali švelniai šviesinti ir lyginti veido odą, sušvelninti randus ir odos pigmentaciją. Tai vienas galingiausių antioksidantų, kovojančių su uždegiminiais procesaiss. Be to, vitaminas C padeda neutralizuoti laisvuosius radikalus, taigi apsaugo odą nuo aplinkos daromos žalos.


Kaip jį naudoti?


Grožio industrijoje vitaminas C naudojamas pačiomis įvairiausiomis formomis, bet geriausiai patikrinta mokslininkų tyrimais yra askorbo rūgštis. Beje, svarbu ne tik tai, kokius vitamino C produktus naudojate, bet ir kaip tai darote. Jei į savo grožio rutiną esate įtraukusi glikolio ar salicilio rūgštį, retinolį, juos panaudojus reikėtų šiek tiek palaukti prieš ant viršaus tepant produktą su vitaminu C, nes tai gali sukelti raudonį ar deginimo jausmą.


Dėl nuo aplinkos agresorių saugančių savybių vitaminą C dažniausiai rekomenduojama naudoti ryte. Vis dėlto kai kurie tyrimai rodo, kad laisvieji radikalai neigiamai odą veikia ir naktį, tad rinkoje galima rasti ir nakčiai naudoti skirtų produktų su vitaminu C.


Tam, kad oda būtų apsaugota nuo laisvųjų radikalų, užtenka labai nedidelio vitamino C kiekio. Tačiau reguliariai reaguodama su oru ir šviesa, askorbo rūgštis skyla ir praranda savo gerąsias savybes. Todėl geriausia naudoti nuo to apsaugančias pakuotes (tamsaus stiklo, nepralaidžias orui) arba tokias, kurios yra skirtos naudoti tik kartą (kaip, pavyzdžiui, ampulės).


Išbandykite produktus su vitaminu C.


Serumas su vitaminu C „Fresh pressed daily booster with pure vitamin C 10%” („Clinique”) buvo sukurtas kasdieniam naudojimui ir odos stiprinimui. Tai yra labai paprasta ir greita rutina kovojant su laiko ženklais. 2 lašai su mėgiamu drėkikliu ryte ir vakare padės pamatyti rezultatą: skaistesnė oda jau po pirmo naudojimo, mažiau pigmentinių dėmių, mažiau smulkių raukšlelių.


Serumas su vitaminu C „Fresh pressed daily booster” („Clinique”)
Serumas su vitaminu C „Fresh pressed daily booster” („Clinique”)
Gamintojo archyvas


Serumas su vitaminu C „Booster a la vitamine C” („Novexpert”) – tai intensyvi odos atgaivinimo programa, garantuojanti šviesesnę, švelnesnę, lygesnę odą. Vitaminas C yra tikras odos skydas nuo kasdienės aplinkos agresijos, be to kovoja su uždegimais, paraudimais, alergijomis.


Serumas su vitaminu C „Novexpert”
Serumas su vitaminu C „Novexpert”
Gamintojo archyvas


Drėkinamosios ir stangrinamosios ampulės „The Originals Proteos Hydra Plus“ („Martiderm“) su 5 proc. gryno vitamino C (L-askorbo rūgštis) ir 3 proc. proteoglikanų skirtos naudoti kasdien. Suteikia odai švytėjimo, neleidžia atsirasti raukšlėms.


Drėkinamosios ir stangrinamosios ampulės „The Originals Proteos Hydra Plus“ („Martiderm“)
Drėkinamosios ir stangrinamosios ampulės „The Originals Proteos Hydra Plus“ („Martiderm“)
Gamintojo archyvas


Ypatingai stabilios 25% etilaskorbo rūgšties serumas „Hylamide”, akimirksniu atgaivina papilkėjusią odą, gerindamas odos spalvą bei tekstūrą. Patentuota ir ypač aktyvi resorcinolio formulė suteikia skaistumo ir tuo pačiu veikia kaip stiprus antioksantas. 

Skaistinantis vitamino C serumas „Hylamide”
Skaistinantis vitamino C serumas „Hylamide”
Gamintojo archyvas


Serumas su vitaminu C „C-recover” („Filorga”) suteikia stiprų, greitą ir ilgalaikį drėkinimą. Produkto sudėtinės dalys sumaišomos prieš pat naudojimą – 8 proc. grynas vitaminas C patalpinamas šviesai ir orui nepralaidžioje pakuotėje, todėl išsaugomos visos veikliosios savybės. Jis lėtina odos senėjimo procesus, stiprina kolageno gamybą ir suteikia ypatingo švytėjimo. 


Serumas su vitaminu C „Filorga”
Serumas su vitaminu C „Filorga”
Gamintojo archyvas


Kasdienis drėkinamasis kremas „Vitamin C” („The body shop”) odai suteikia energijos, sveiko švytėjimo, mažina nuovargio žymes ir odos pilkšvumą. Sudėtyje naudojamas augalinis glicerinas, sezamų aliejus, alavijų ekstraktas ir Amazonės regiono vaistinių juodmirčių ekstraktas, kuris yra vienas turtingiausių vitamino C šaltinių gamtoje.


Kasdienis drėkinamasis kremas „Vitamin C” („The body shop”)
Kasdienis drėkinamasis kremas „Vitamin C” („The body shop”)
Gamintojo archyvas


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis