Paruoškite šventėms ypatingą pyragą: gaminsite dabar, ragausite tik per šventes

Turbūt ne viena šeimininkė yra girdėjusi apie Kalėdų pyragą, kuris paruošiamas likus kelioms savaitėms iki švenčių ir brandinamas.

Turintieji kantrybės laukti niekada nenusivilia - kuo pyragas brandesnis, tuo jis skanesnis. Jis pirmas dingsta nuo švenčių stalo.


Reikės:

250 ml brendžio,

1 apelsino, jo sulčių ir žievelės,

apie 1 kg 300 g įvairių džiovintų vaisių ir riešutų (razinų, spanguolių, abrikosų, slyvų, razinų, migdolų ar kt.),

250 g kambario temperatūros sviesto,

250 g rudojo cukraus,

2 v. š. auksaspalvio sirupo arba medaus,

4 kiaušinių,

275 g miltų,

2 a. š. kepimo miltelių,

2 a. š. cinamono,

2 a. š. malto imbiero,

2 a. š. malto kardamono,

1,2 a. š. maltų gvazdikėlių.


Kaip gaminti:


* Džiovintus vaisius supjaustome gabalėliais, sumaišome su riešutais ir užpilame brendžiu. Laikome kambario temperatūroje maždaug parą.

* Orkaitę įkaitinti iki 170°C. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, šonus ištepame sviestu.

* Iki kambario temperatūros atšildytą sviestą išsukame su cukrumi iki purumo, supilame sirupą ar medų.

* Išplakame kiaušinius. Po truputį juos pilame į sviesto masę. Ten pat įtarkuojame apelsino žievelę.

* Miltus sumaišome su kepimo milteliais, prieskoniais ir sumaišome su sviesto mase. Viską gerai išmaišome.

* Išspaudžiame apelsino sultis ir supilame į džiovintus vaisius ir juos įmaišome į tešlą.

* Viską supilame į kepimo formą, išlyginame. Viršų uždengiame folija.

* Orkaitės temperatūrą sumažiname iki 150°C ir kepame apie 40-60 min., kol patikrinus pagaliuku, tešla nebesivelia.

* Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės ir ataušiname ant grotelių. Paskui suvyniojame į kepimo popierių arba foliją, įdedame į maišelį ir brandiname kambario temperatūroje, sausoje vietoje. Brandinimas trunka 2-4 sav. Kartkartėmis pyragą galima palaistyti brendžiu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis