Atidaroma dailės plenerų paroda „Tėvui Stanislovui - 100“

Penktadienio pavakare Lietuvos kariuomenės Vilniaus įgulos karininkų ramovėje Dailininkų sąjungos Individualistų dailininkų kūrybinė grupė atidarys dailės parodą, skirtą Tėvo Stanislovo 100-osioms gimimo metinėms.

Parodoje pristatomi 2017 ir 2018 metais dailės pleneruose Paberžėje, Kėdainių rajone, sukurti darbai. Ši paroda yra projekto „Tėvas Stanislovas. Tikėjimo, meilės ir vilties versmė“, kurį inicijavo tapytojas Aloyzas Stasiulevičius, dalis. Plenerų ir parodos kuratorius - dailininkas Algimantas Stanislovas Kliauga.


Per parodos atidarymą bus pristatytas tapybos darbų, skirtų Tėvui Stanislovui, katalogas, giedos Vilniaus universiteto grigališkojo giedojimo mokyklos prie Šv. Onos bažnyčios „Schola Cantorum Vilnensis“ moterų grupė.


Tėvas Stanislovas mirė 2005 metų birželio 23 dieną, eidamas 87 metus. Jis buvo ne tik kunigas, pamokslininkas, bet ir Lietuvos pasipriešinimo sovietinei okupacijai veikėjas, rašytojas, vertėjas. Tikroji jo pavardė - Algirdas Mykolas Dobrovolskis.


Nuo 1966 metų Tėvas Stanislovas dirbo Paberžėje, nuošalioje Kėdainių rajono parapijoje, kuri tapo disidentų, žmonių, ieškančių Dievo ar tiesiog tylos ir ramybės, traukos vieta.


Paberžėje Tėvas Stanislovas ne tik kunigavo, bet ir rinko bažnytinio meno kūrinius, etnologinę medžiagą, platino draudžiamą literatūrą - Lietuvos katalikų bažnyčios kroniką, „Aušrą“, pogrindinius leidinius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis