Kaip išsirinkti tobulą šaltojo sezono paltą?

Sakoma, kad tai – svarbiausias sezono pirkinys. Kaip įsigyti tokį paltą, kuris leis gerai jaustis (ir stilingai atrodyti!) visą šaltąjį sezoną?

Rasti gerą paltą – užduotis ne iš lengvųjų. Jis turi būti ne tik šiltas ir patogus, bet ir nepriekaištingai įsilieti į jūsų šaltojo sezono garderobą, derėti tiek prie megztinio aukštu kaklu, tiek prie midi ilgio suknelės, tikti ir į darbą, ir į pasimatymą. Geriausia, kad radusi tobulą paltą, juo džiaugsitės ne vienerius metus. Kaip tai padaryti? Štai keli patarimai.


Žinokite sau tinkantį siluetą. Mažo ūgio moterims tiks prigludę, vidutinio ilgio paltai, kriaušės tipo figūros atstovėms reikėtų rinktis susiaučiamus, didesnę krūtinę puikiai maskuos dideli palto atvartai, o obuolio figūrą padailins kokono siluetas. Žinodama sau tinkantį palto siluetą paspasrtinsite (ir palengvinsite) jo paieškų procesą.


Apgalvokite, ar jis tiks prie jūsų turimų batų. Daugelis mūsų neturime šimtų porų batų. Kokius atvėsus temperatūrai avite dažniausiai? Jūsų rudens paltas turėtų puikiai prie jų derėti.


Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press


Ieškokite kokybės. Rinkoje galima rasti daugybę poliesterio ar akrilo paltų, kurie tik pažiūros atrodo šilti ir kokybiški. Visuomet dairykitės kuo natūralesnių medžiagų, įvairių vilnų. Beje, net jei etiketė ir skelbia, kad tai – vilnos paltas, patikrinkite jo sudėtį, galbūt vilnos ten – vos keli procentai? Ne mažiau svarbu tikrinti pūkinių striukių sudėtis – tai, kas atrodo kaip pūkai, gali būti šilumos žymiai mažiau teikiantis poliesteris. Skaitykite etiketes ir neapsigaukite!


Pasidomėkite tendencijomis. Turbūt ne kartą girdėjote patarimą pirkdama paltą pirmiausiai dėmesį atkreipti į klasiką ir amžiną, nesenstantį dizainą. Vis dėlto vertėtų pasidomėti ir tuo, kas šiuo metu madinga. Ne visos paltų tendencijos yra vienadienės, o madingas siluetas, audinys ar detalė sukurs modernų įvaizdį. Šį sezoną atkreipkite dėmesį į maksi ilgio paltus, taip pat, stipriai liemenuotus, pūkinius (jie ne tik praktiški, bet ir, panašu, greitai neišeis iš mados).


Būkite praktiška. Gyvename klimate, kuriame pasitaiko ir lietaus, ir sniego, ir vėjo bei speigo. Todėl atkreipkite dėmesį, ar paltas turi kišenes, gobtuvą, ar tvirtai užsisega.


Gatvės mada
Gatvės mada
Vida Press


Teikite prioritetą patogumui. Kad ir koks gražus bebūtų paltas, jei jis nebus patogus, jo dėvėjimas jums neteiks džiaugsmo. Besirinkdama paltą pavaikščiokite su juo, pamėginkite pasilenkti, atsisėsti. Ar patogu? Jei taip, radote savo modelį.


Nesirinkite didesnio dydžio, nei reikia. Yra daug priežasčių, kodėl galite užsimanyti didesnio dydžio palto. Patogu, po juo įmanoma sutalpinti daugiau drabužių sluoksnių, be to, galima sukurti madingąjį oversized įspūdį. Vis dėlto geriau atsisakykite tokios minties, nes tai nepadės sukurti norimo efekto. Per didelio palto pečiai nestovės ten, kur turėtų būti, o ties nugara laisvai kris audinio klostė.


Dvigubinkite. Jei turite vilnonį paltą ir ieškote kažko šiltesnio žiemai, apsvarstykite galimybę įsigyti ploną pūkų paltuką ir jį vilkėti po apačia. Šį sezoną ypač madinga derinti du ar netgi tris paltus. 


„Feng Chen Wang“, „Balenciaga“, „Roksanda“
„Feng Chen Wang“, „Balenciaga“, „Roksanda“
Gamintojo archyvas


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis