Dizainerė Toma Jankauskaitė pristatė jaukią suknelių kolekciją, skirtą šaltajam metų laikui

(1)

Jaukumu ir natūralumu išsiskiriančioje kolekcijoje – penkių skirtingų kirpimų suknelės, kurias galima rinktis iš daugybės vienspalvių ar langeliais bei etno raštais margintų audinių. Modeliai įamžinti išskirtinėje sostinės vietoje – Žvėryne. 

Prekių ženklo „Studio Toma“ kūrėja Toma Jankauskaitė pristato naują kolekciją „AW’18“, skirtą šaltajam rudens-žiemos sezonui.


Nauja kolekcija
Nauja kolekcija
Greta Gedminaitė


„Kūriau įsiklausydama, ką labiausiai vertina klientės, kas joms svarbu. Suknelės – ir praktiškos, ir lengvai pritaikomos. Su kiekviena jų galima keliauti tiek į darbą, tiek į šventę. Modeliai dekoruoti kailio detalėmis ir daugelio jau pamėgtais dirželiais su kutais. Siluetai – patikrinti, mylimi mano pačios, o spalvų paletė šįkart tikrai labai gausi. Tikiuosi kiekviena atras sau tinkamą“, – pasakojo T. Jankauskaitė.


„Norėjau kad ši kolekcija būtų jauki, minkšta, žiemiška, todėl bendras koloritas – ramus, žemiškas. Žinoma, yra ir kelios ryškesnės suknelės. O langeliai ir etno raštai – tarsi metaforiška užuomina į neišvengiamą ciklą, kai rudenį keičia žiema“, – kalbėjo dizainerė.


Nauja kolekcija
Nauja kolekcija
Greta Gedminaitė


T. Jankauskaitė tradiciškai didelį dėmesį skiria praktiškumui ir patogumui. Iš Italijos atkeliavę audiniai – natūralūs, derinti su poliesteriu, nesiglamžantys. Juos paprasta dėvėti ir prižiūrėti.


„Medžiagos švelnios, minkštos, jas malonu jausti ant kūno. Visos suknelės šiltos, todėl tinkamos lietuviškam rudeniui ir žiemai. Manau puikiai tarnaus ir pavasarį“, – sakė kūrėja.


T. Jankauskaitė siūlo sukneles kasdien vilkėti su ilgaauliais ar masyviais auliniais batais, o keliaujant į šventę šiuos pakeisti elegantiškais aukštakulniais.


Nauja kolekcija
Nauja kolekcija
Greta Gedminaitė


Kolekcijos „AW’18“ fotosesija vyko Vilniuje, Žvėryne. Dizainerė džiaugiasi nuolatinės komandos darbo rezultatais – įkvepiančiomis, ne tik suknelių, bet ir Žvėryno grožį atskleidžiančiomis nuotraukomis.


„Ši miesto dalis man visada atrodė užburianti. Žvėrynas turi savo aurą, yra labai bohemiškas, pati jame dažnai lankausi, nes čia įkurtoje siuvykloje pasiuvama dalis mano kurtų suknelių. Idėja daryti fotosesiją Žvėryno gatvelėse patiko visai komandai: fotografei Gretai Gedminaitei, makiažo meistrei Alinai Silivanovai ir mano dešiniajai rankai Kristai Sabaitytei. Kol Greta fotografavo modelį Viltę, sulaukėme didelio praeivių dėmesio. Buvo ir tokių, kurie stabtelėjo pasidomėti, iš kur tokios suknelės. Čia sutikome ir nuolatinių klienčių“, – džiaugėsi dizainerė.


Nauja kolekcija
Nauja kolekcija
Greta Gedminaitė


Ruduo T. Jankauskaitei kasmet itin darbingas: tradiciškai vyksta intensyvus pasiruošimas artėjančiai žiemai ir šventiniam laikotarpiui. Tiesa, kūrėjos planuose visada atsiranda vietos kelionėms, iš kurių ji parsiveža ne vieną idėją būsimoms kolekcijoms.


„Jau greitai su draugėmis keliausime į Milaną, vėliau laukia Azija arba Amerika su draugu. Tai bus ilgesnės atostogos – užtarnautas poilsis po šventinio maratono“, – planais dalinasi kūrėja. 



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis