Modelis Kotryna Kozlovaitė: Vien tik gražia būti nepakanka, tą žinau šimtu procentų

Nesibaigiančios kelionės, fotosesijos, kasdien vis kita šalis – toks yra modelio gyvenimas. Nuo 17-os metų modeliu dirbanti Kotryna Kozlovaitė sako, kad tai jos nevargina, atvirkščiai – be modelio darbo ji neįsivaizduoja savo kasdienybės.

Kotryna paneigia daugelį apie modelių pasaulį sklandančių mitų bei stereotipų ir teigia, kad norint ką nors pasiekti, reikia išlieti daug prakaito ir kantriai eiti link savo tikslų.


Kaip tapai modeliu?

Modeliu tapau visai neplanuotai. Draugai vis sakydavo: „pabandyk nueiti į modelių atrankas”. Vienas pirmųjų kartų buvo, kai mane pastebėjo Akropolyje ir pakvietė išbandyti savo jėgas. Kaip tik tuo metu ten vyko modelių atranka, tačiau aš nubėgau šalin. Man buvo vos 12 metų, tad nelabai supratau, kas vyksta. Paskui, bėgant metams, draugai ėmė dar labiau raginti, tad būdama 17-os jau savo noru atėjau į „Baltic Model Management“ agentūrą Vilniuje, nuo kurios ir prasidėjo visa mano istorija. 


Kotryna Kozlovaitė
Kotryna Kozlovaitė
Organizatorių archyvas


Ką galėtum pasakyti apie šį darbą?

Modelio darbas iš tikrųjų yra labai įdomus. Tai nėra tik fotoaparatas ir nuotraukos. Tu keliauji, susipažįsti su įvairiomis šalimis, įvairiais žmonėmis. Nuolat besikeičianti gyvenamoji vieta kartais šiek tiek vargina, bet man tai patinka. Aš esu labai aktyvus žmogus, tad nemėgstu monotonijos. Man šis darbas puikiai tinka, neįsivaizduoju gyvenimo ir savo kasdienybės be jo. 


Ką tavo šeima mano apie tokį pasirinkimą?

Mano mama nebuvo prieš šį darbą, tik išgyveno dėl įvairiausių dietų ir kelionių. Tėtis iš pradžių buvo labai prieš, nes jam svarbu mokslai ir tai jam atrodė tuščias laiko švaistymas. Tačiau vėliau, susipažinus su visa šia industrija iš arčiau, jis suprato, kad viskas nėra taip, kaip jis galvojo. Taip, studijas teko atidėti kuriam laikui, kadangi fiziškai nebuvo įmanoma suderinti. Tačiau dabar esu studentė, mokslus derinanti su darbu. Kaip sakoma, jeigu norėsi, viską padarysi ir viską suspėsi. Visi gali pasakyti „ne”. Kartais reikia pabandyti pasakyti ir „taip”. 


Kokiose šalyse yra tekę dirbti?

Dirbau Ispanijoje, Italijoje, Prancūzijoje, Anglijoje, Vokietijoje, Portugalijoje, Graikijoje.


Kotryna Kozlovaitė
Kotryna Kozlovaitė
Organizatorių archyvas


Paneik ar patvirtink šiuos mitus: modeliai nieko nevalgo?

Kad modeliai nieko nevalgo – ir netiesa, ir visiška nesąmonė. Galbūt jaunos panelės stengiasi drastiškomis priemonėmis suplonėt ir marina save badu. Modeliai tokie pat žmonės, kaip ir visi kiti, nedirbantys šio darbo. Tik modeliams reikia labiau prisižiūrėti, valgyti sveiką, subalansuotą maistą, gauti naudingų medžiagų. Aišku, kiekvieną dieną kirsti mėsainius nėra itin gerai. 


Modelio darbe vyrauja pavydas, didžiulė konkurencija?

Dirbu jau šešis metus, bet man nėra tekę susidurti su pavydu, ar kažkokiais dideliais konfliktais. Esu mačiusi kastinguose merginų ne itin maloniais veidais, bet tik tiek. 

Modeliai turi daug įvairaus, įdomaus darbo. Reklamos, rūbų, katalogų fotosesijos, madų pasirodymai, video filmavimai. 


Modeliai yra tik pakabos?

Kad modeliai „tušti”, galvojantys tik apie savo grožį, yra nusistovėjęs stereotipas. Žmonės tiesiog iš gandų susidaro nuomonę ir ją skleidžia. Dauguma modelių geba ir studijuoti, ir dirbti vienu metu. Taip, kartais tenka studijas sustabdyti arba jas pradėti vėliau, kaip kad padariau aš. Modeliai iš tikrųjų yra daug matę ir tikrai įdomūs, išprusę žmonės. Aišku, pasitaiko visokių, bet tokių yra visame pasaulyje ir nebūtinai tarp modelių. Grožis tai tik dalis šio verslo, svarbu būti asmenybei, turėti iškalbą, išsiauklėjimą bei išsilavinimą. Šis darbas verčia kasdien tobulėti. Vien tik gražia būti nepakanka, niekas vien su grožiu dar nieko nelaimėjo, tą žinau 100%. 


Modelius išveža į užsienį neaišku kokiems darbams?

Modeliai visur būna atstovaujami tos šalies agentūros, kuri atsakinga už gaunamus darbus, apgyvendinimą, už sveikatos problemas. Agentūra yra tarsi tavo globėjas ir antra šeima. Nesu susidūrusi nė su viena nemalonia situacija. Taip, darbai būna įvairus - vieni lengvi, kiti sunkesni. Pavyzdžiui, prastom oro sąlygom fotografuoti marškinėlius tikrai nėra smagu, kai pučia stiprus vėjas ir šaltis purto iš visų pusių. Bet tai ir yra vienas iš dalykų, kuris atskleidžia, jog modelio darbas nėra tik pasistaipymas prieš kamerą. Visi užsakymai yra suplanuojami agentūros, vyksta profesionalus darbas. Gal ir paradoksalu, tačiau, mano akimis, tai yra vienas saugiausių darbų pasaulyje. Aišku, jeigu elgiesi protingai.


Kotryna su fotografu John Paul Pietrus
Kotryna su fotografu John Paul Pietrus
Organizatorių archyvas


Ką tau davė modelio darbas?

Modelio karjera man davė didžiulį pasitikėjimą savimi, stiprybę, tikėjimą savo svajonėmis, didelių tikslų susikūrimą, nepriklausomybę, o svarbiausia - savarankiškumą. Aš išmokau iš kebliausios padėties išsisukti be kitų žmonių pagalbos.


Kokie tavo tolimesni siekiai?

Mano tolimesni siekiai turbūt vis dar susiję su modelio karjera. Turiu didelių svajonių ir tikslų. Žinau tik viena – kad viskas pasiekiama per sunkų darbą ir ilgą laiką. Galimybės neatsiranda iš niekur, jas reikia susikurti, tai reikalauja atkaklumo ir drąsos. Šiuo metu dar pradėjau studijuoti, tad vienu metu darau du dalykus – studijuoju ir dirbu. Turiu ir tolimų ateities planų, bet apie juos bus lengviau mąstyti ir juos matyti praėjus laikui. Kuriu ir susikursiu prasmingą, kupiną įdomybių, veiklos gyvenimą. Kiekviena diena turi būti nugyventa prasmingai, laikas yra mūsų didžiausias turtas. 


Papasakok apie savo įsimintiniausią fotosesiją.

Mano turbūt vienas geriausių gyvenime darbų įvyko šių metų liepos 17 dieną. Tapau „Le Suiss derm” kremo veidu. Gavusi šio darbo patvirtinimą, aš nežinojau ką daryt, ėmiau tiesiog šokinėti ir bėgiot iš kampo į kampą. Paskambinau šeimai ir nuo emocijų antplūdžio negalėjau ramiai kalbėt. Susipažinau su įžymiu fotografu John Paul Pietrus iš Londono, taip pat visažistu Alex Babsky, kuris ne kartą dirbo su Amerikos garsenybėmis. Tik atėjus į darbą iš to džiaugsmo negalėjau nesišypsoti, tai buvo tarsi pasaka. Aš pirmą kartą tiesiogine ta žodžio prasme pasijaučiau kaip žvaigždė ir tada pagalvojau – galiu tik įsivaizduoti, kaip gyvena tikrosios įžymybės. Visa komanda buvo šilta, draugiška, darbo eiga buvo itin lengva. Su fotografu John Paul Pietrus susibendravome, supratau, kad jam palikau tikrai gerą įspūdį ir jis mane atsimins. Pasidarėme ne vieną asmenukę. O tai yra labai geras ženklas, reiškiantis, kad tu tikrai visiems patikai ir įtikai. Grižusi į Lietuvą, aš dar kokias dvi geras savaites gyvenau šiuo darbu, be paliovos klausiau tu pačių dainų, kurios skambėjo studijoj, o nuo mano veido nedingo šypsena. Gal tai atrodo juokinga ir keista, bet šešerius metus dirbau modelio darbą ir tik po tiek laiko gavau tokią didelę ir pripažintą reklamą, kuri jau bus įvertinta visame pasaulyje. Viskas neatsitinka iš karto - reikia įdėti daugybę laiko ir prakaito, kad pasimatytų pirmieji vaisiai. Einu toliau, nes tai tik pradžia!


Kotryna Kozlovaitė
Kotryna Kozlovaitė
Organizatorių archyvas


Kotrynos agentūra BALTIC MODEL MANAGEMENT spalio 18-tą bei 19-tą dienomis organizuoja modelių atranką Vilniuje – agentūros atstovai lauks merginų Vilniaus Akropolyje, „Yogoland“ kavinėje nuo 15val. iki 18val. Dalyvauti gali visos norinčios nuo 13-os metų, nuo 170cm ūgio.



Organizatorių archyvas

Užsakymo nr.: PT_51117

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis