„Emmy“ apdovanojimuose triumfavo serialas „Sostų karai“

Rekordus gerinantis televizijos HBO serialas „Sostų karai“ (Game of Thrones) pirmadienį su trenksmu sugrįžo į „Emmy“ apdovanojimų sceną, - be kitų laimėjimų, jis pelnė ir geriausio draminio serialo titulą.

Dar viena apdovanojimų ceremonijoje pergalę šventusi istorija - elektroninės komercijos bendrovės „Amazon“ kūrinys „Nuostabioji ponia Meizel“ (The Marvelous Mrs Maisel), pasakojantis apie praėjusio amžiaus vidurio namų šeimininkę, tapusią komike. Šiam serialui atiteko iš viso aštuonios „Emmystatulėlės, tarp jų - ir apdovanojimas už geriausią komišką serialą.


Pernai geriausio draminio serialo titulą pelniusio ir šių metų favoritu iš anksto laikyto serialo „Tarnaitės pasakojimas“ (The Handmaid's Tale) kūrybinė grupė šiemet Los Andželo „Microsoft“ teatrą paliko tuščiomis. Tiesa, trys smulkesni apdovanojimai už techninius pasiekimus serialo kūrėjams buvo įteikti prieš savaitę.


Josephas Fiennesas ir Maria Dolores Dieguez.
Josephas Fiennesas ir Maria Dolores Dieguez.
EPA-ELTA



Yvonne Strahovski su vyru, aktoriumi Timu Lodenu.
Yvonne Strahovski su vyru, aktoriumi Timu Lodenu.
EPA-ELTA



Geriausiu draminio serialo aktoriumi pripažintas velsiečių aktorius Matthew'us Rhysas už vaidmenį trileryje „Amerikiečiai“ (The Americans). Geriausia draminio serialo aktore paskelbta anglų aktorė Claire Foy, seriale „Karūna“ (The Crown) įkūnijusi karalienę Elžbietą II. Tuo metu amerikiečių aktorius Henry'is Winkleris įvertintas už geriausią antraplanį vaidmenį komiškame seriale „Baris“ (Barry).



Matthew Rhysas.
Matthew Rhysas.
EPA-ELTA


Tačiau geidžiamiausias geriausio draminio serialo titulas atiteko pernai dėl apdovanojimų kautis negalėjusiems „Sostų karams“, o Tyrioną Lannisterį šiame seriale įkūnijęs amerikiečių aktorius Peteris Dinklage'as pelnė apdovanojimą už geriausią antraplanį vaidmenį draminiame seriale.



Peteris Dinklage as pelnė apdovanojimą už geriausią antraplanį vaidmenį draminiame seriale.
Peteris Dinklage as pelnė apdovanojimą už geriausią antraplanį vaidmenį draminiame seriale.
EPA-ELTA


„Sostų karams“ šiemet atiteko iš viso devynios „Emmy“ statulėlės. 2019-aisiais aštuntajam ir paskutiniajam sezonui į ekranus sugrįžtantis serialas per savo gyvavimo istoriją yra susišlavęs iš viso 47 apdovanojimus ir yra gausiausiai apdovanotas vaidybinis televizijos serialas nuo pat televizijos apdovanojimų teikimo pradžios 1949-aisiais.




Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis