Minkštutis pyragas su cukinija

Jei nežinot kur panaudoti dar vieną cukiniją, kodėl neišsikepus skanaus pyrago prie kavos? Minkštučio, su traškia trupinių plutele ir citrininiu glaistu.


Pyragą būtų labai lengva susipakuoti piknikui į gamtą, jis nėra įnoringas transportavimui. Tiesiog geras gero pyrago receptas. Dalinuosi savo atradimu.


Reikės:


8 v.š. minkšto sviesto;

2,5 puodelio miltų;

1 puodelio (236 ml) cukraus;

1 a.š. kepimo miltelių;

0,5 a.š. druskos;

1,5 a.š. cinamono;

0,5 a.š. muskato;

1 puodelio grietinės;

1 didelio kiaušinio;

2 a.š. vanilės ekstrakto;

1,5 puodelio tarkuotos cukinijos.


Traškiam paviršiui:


5 v.š. minkšto sviesto;

0,5 puodelio cukraus;

0,5 puodelio miltų;

0,5 a.š. cinamono.


Glaistui:


1 puodelio cukraus pudros;

2 v.š. citrinos sulčių.


g-blogas.lt nuotr.


Gaminame


* Visus pyrago pagrindui skirtus ingredientus sudedame į didelį dubenį ir elektriniu plakikliu greitai plakame, kol gauname vientisą pyrago tešlą. Ją supilame į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi. Atidedame.


* Traškiam paviršiui skirtus ingredientus sudedame į mažesnį dubenį ir pirštais triname, kol gauname daug drėgnų trupinių. Jai apibarstome paruoštą pyrago tešlą.

* Pašauname pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame apie 40 minučių.

* Kai pyragas atvėsta, paruošiame glaistą. Cukraus pudrą sumaišome su citrinos sultimis ir apšlakstome pyrago paviršių.

Su meile, Gabrielė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis