Skanusis močiutės obuolių pyragas

(4)

Skanus ir itin kvapnus pyragas.

Jums reikės:

 

Tešlai:

 

2,5 stiklinės pilno grūdo kvietinių miltų

4 v. š. cukraus

3 a. š. druskos

6 v. š. šalto vandens

0,5 stiklinės avižinių dribsnių

 

Obuolių įdarui:

 

6 vidutinio dydžio saldžiarūgščių obuolių

3/4 stiklinės cukraus

2 v. š. pilno grūdo miltų

3/4 šviežiai malto cinamono

1/8 šviežiai malto muskato

1 v. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių

 

Gaminimas:

 

  • Pirmiausia paruoškite tešlą, nes ją reikės palaikyti šaldytuve. Sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite sviestą ir išsukite. Vis pamaišydami, po truputį pilkite šaltą vandenį. Kai masė taps vientisesnė, sulipdykite ją į rutulį ir padalinkite į dvi dalis – viena bus skirta pagrindui, kita – trupiniams. Suvyniokite tešlos rutulius į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve bent kelioms valandoms.


  • Paruoškite obuolių įdarą. Nulupkite, išvalykite ir plonais griežinėliais supjaustykite obuolius. Skilteles sudėkite į didelį dubenį, į kurį supilkite likusius įdaro ingredientus – cukrų, miltus, cinamoną, muskatą ir citrinos sultis. Gerai išmaišykite. Kai įdaras bus paruoštas, įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir ištraukite tešlą iš šaldytuvo.


  • Vieną tešlos rutulį atsargiai išminkykite į tešlos lakštą – juo padenkite kepimo indą. Kitą tešlos dalį sutarkuokite ir sumaišykite su avižiniais dribsniais. Ant pirmojo tešlos sluoksnio užpilkite obuolių įdarą ir ant viršaus užberkite trupinius. Trisluoksnį pyragą pašaukite į orkaitę ir kepkite apie valandą, kol trupiniai apskrus, o pagrindas bus visiškai iškepęs. Patiekite su ledais arba grietinėle. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis