Žolininkė Ilona Ugintė: verslo idėja gimė iš mano pačios ligų „krepšelio”

Ilona Ugintė – moteris, kurios noras padėti sau atvedė prie dabartinės natūralios kosmetikos kūrimo veiklos ir sveiko gyvenimo būdo. Atradus tai, kas ją pačią stebuklingai išgelbėjo nuo ligų, turėjusių ją kankinti visą gyvenimą, moteris nusprendė savo patirtimi pasidalinti ir su kitais.

Ilona, papasakokite kaip atradote žolininkystę?


Prieš 11 metų susirgau odos liga – egzema. Tai buvo liga, kurios pagydyti negalėjo niekas. Tuo metu intensyviai ieškojau būdų, kaip sau padėti. Visai netyčia patekau į natūralios kosmetikos gamybos pamokas. Jų metu atradau natūralų kremą, kuris tuo laiku man labai padėjo. Tiesa, vien kremo neužteko, kartu dar gėriau specialią žolelių mikstūrą, kuri valo iš organizmo įvairius parazitus.


Visa tai mane per maždaug 3-4 mėnesius stebuklingai išgelbėjo nuo odos ligos, su kuria, pasak gydytojų, turėjau gyventi visą likusį gyvenimą. Nors esu baigusi humanitarinius mokslus, po tokios pagalbos sau negalėjau likti abejinga žolininkystei. Vėliau baigiau aromaterapijos kursus, planuoju įstoti į aromaterapeutų federaciją. Natūralios kosmetikos gamybos idėja gimė ne iš verslo paskatų, o iš nuoširdaus noro padėti sau, o vėliau tomis žiniomis pasidalinti ir su kitais.



Ilona Ugintė
Ilona Ugintė
Asmeninio albumo nuotr.



Daugelį metų esate žaliavalgė. Kas lėmė tokį Jūsų sprendimą?


Prisipažinsiu, nuo vaikystės buvau ligų „maišelis”. Mano tėvelis – gerbiamas daktaras. Vaikystėje vartojau labai daug vaistų, nes turėjau rimtą kraujo ligą, iš ligoninių tiesiog neišeidavau. Prieš keletą metų, išanalizavusi įvairią mokslinę literatūrą, nusprendžiau atsisakyti mėsos. Žinoma, mano tėvelis, kaip daktaras, stvėrėsi už galvos. Hemoglobino kiekis kraujyje ir taip buvo labai žemas. Visi tradicinės medicinos gydytojai kaip tik skatina vartoti kuo daugiau raudonos mėsos, kepenų, kad hemoglobino kiekį kraujyje pakeltume.


O aš pagalvojau kitaip. Jeigu mano kraujo rodmenys tokie blogi vartojant mėsą, įdomu, kas būtų, jeigu jos atsisakyčiau? Maždaug po pusės metų pakartojus tyrimus, hemoglobino lygis gerokai šoktelėjo, turėjau daug daugiau energijos. Nuo tada nusprendžiau valgyti tik žalią maistą, o ir tėvelis nusiramino pamatęs, kaip gerai jaučiuosi. Iš mano sėkmingos patirties ir savijautos gimė ir mano organizuojamos stovyklos.


Kas vyksta Jūsų rengiamose stovyklose?


Rengiu tris skirtingo pobūdžio stovyklas. Pirmoji skirta moteriškai energijai. Jos metu užsiimame moteriškos energijos puoselėjimu, raganavimu, rankdarbiais, viskuo, kas skatina moteriškumą.


Antroji skirta badavimui, organizmo valymui. Badaujame tris dienas gerdami tik vandenį. Į šias stovyklas atvažiuoja ir labai rimtų ligonių, būna daug nerimaujančių. Tačiau per daugiau nei dešimtmetį nepasitaikė nė vieno, kuris pasijustų blogai po šio organizmo valymo. Atvirkščiai, visi išvažiuoja atsigavę. Badavimo metu žūsta grybelis „candida”, kuris ypatingai eikvoja mūsų energiją.


Trečioji stovykla skirta žaliavalgystei. Joje gali dalyvauti ne tik žaliavalgiai, bet ir smalsuoliai, norintys išbandyti kitokį mitybos racioną. Stovyklos metu sportuojame, gaminame ir valgome tik žalią maistą, medituojame, valome savo auras. Daugelis galvoja, kad aura yra kažkas mistiško. Stovyklos metu išmokstame ir suprantame, kad kiekvienam dirbti su savo energetika yra natūralu.


Esate natūralios kosmetikos gamintoja. Kokius tris produktus moterims rekomenduojate visuomet turėti?


Universalus dalykas yra alavijų gelis. Šis produktas – nepamainomas mūsų šeimoje. Jis padeda nuo įvairių įkandimų, įbrėžimų, nudegimų, ramina odą. Jeigu turite alavijo augalą namuose, tiesiog nusilaužkite šakelę ir jos sultimis patepkite sudirgusią odą, kaipmat aprims. Atskleisiu paslaptį, kad alavijų gelis yra ir puikus lubrikantas intymiai sueičiai. Moterims nereikia naudoti jokių cheminių produktų ar žvakučių. Viskas, ko mums reikia slypi gamtoje.


Taip pat jau daugelį metų gaminu natūralų plaukų šaknų aktyvatorių, kurio sudėtyje – tik kruopščiai atrinktos žolelės. Negaliu sakyti, kad jis daro stebuklus, bet tikrai padeda sustabdyti plaukų slinkimą, stiprina plaukų folikulus. Jį naudoja ir mano vyras. Rezultatus pastebiu ne tik aš, bet ir aplinkiniai. Tai gyvas įrodymas, kokia galia slypi natūraliuose produktuose.



Shutterstock nuotr.


Trečias patarimas būtų mesti į šoną visus dezodorantus. Mes turime prakaituoti, šalinti šlakus, reikia neutralizuoti tik nemalonų kvapą. Tam puikiai tinka ir paprasta soda. Įprasti dezodorantai gali iššaukti onkologines problemas, „užrakindami” poras, neleisdami joms kvėpuoti. Tas pats ir su įvairiais cheminiais dušo geliais, kremais. Mes nusiprausiame, išsitepame riebiu kremu, užtepame cheminę plėvelę, per kurią mūsų oda nekvėpuoja ir dehidratuoja. Tada odą kankina tempimo pojūtis, po valandos tepame kremus vėl ir taip gaunasi užburtas ratas. Pirmasis žingsnis ištrūkti iš šio rato – mesti visus nenatūralius kosmetinius produktus šalin.


Ar pati naudojate dekoratyvinę kosmetiką?


Neneigsiu, esant šventinėms progoms tikrai naudojuosi makiažo meistrių paslaugomis. Tačiau kasdien stengiuosi veido neapkrauti. Esu bandžiusi sukurti lengvai dengiantį makiažo pagrindą. Deja, bet tokio natūralaus produkto galiojimo laikas gana trumpas, o tai nėra itin praktiška. Tačiau lūpų blizgesius, birią kompaktinę pudrą ir šešėlius naudoju tik savo pačios gamybos.


Iš kur semiatės idėjų naujai produkcijai?


Pradžioje idėjos gimė iš mano pačios ligų „krepšelio”. Viskas mano gyvenime vyksta ne dėl pinigų. Aš gilinuosi į kiekvieno žmogaus problemas, kuris į mane kreipiasi. Skaitau knygas, mokslinius straipsnius, analizuoju, renku informaciją kaip konkrečią žmogaus problemą išspręsti. Nuolatinis mokymasis – neatsiejama mano veiklos dalis. Mane ypač motyvuoja mano klientų teigiami atsiliepimai, padėkos. Tuomet kaip mažas vaikas šokinėju iš laimės. Neapsakomas jausmas girdėti, kad tavo darbai padeda žmonėms, dažnai jau praradusiems viltį.


Šią vasarą lankėtės Prancūzijos Provanse, levandų laukuose. Ką ten veikėte?


Derinome poilsį, darbą, mokymąsi, sėmėmės naujų idėjų. Visai netyčia patekau į išsvajotus kvepalų gamybos kursus, kuriuose pavyko sukurti išskirtinį aromatą. Mokytoja liko sužavėta, todėl gavau kvietimą tęsti privatų kursą. Provansas mane tiesiog užbūrė. Levandų laukai savo kvapu ir vaizdu tiesiog apsvaigino. Taip pat išsigryninau tolimesnę savo verslo viziją. Užsimezgė itin šilti kontaktai su ten esančiais kvepalų kūrėjais.


Shutterstock nuotr.



Kokių tolimesnių planų turite savo veiklai?


Kol kas galiu atskleisti, kad esu gavusi pasiūlymų kurti kvapus ir vystyti savo veiklą užsienyje. Lietuvoje užsiimti aromaterapijos verslu yra daug sudėtingiau dėl apsunkintų jauno verslo mokestinių sąlygų. Tačiau mūsų šeima labai myli Lietuvą. Tikimės, kad visus keblumus pavys sėkmingai išspręsti.


Planai išties dideli. Kadangi dirbu su energetika, žinau, kad laimė mėgsta tylą. Todėl, kol dar esu pradiniame procese, stengiuosi apsisaugoti. Kai tik galėsiu, naujovėmis pasidalinsiu su visais. Tikiu, kad gyvenime sekasi tuomet, kai skaičiuojame ne pinigus, o pirmiausia mąstome, kaip padėti žmonėms. Tuomet natūraliai Dievas mums padeda ir viskas vystosi taip, kaip ir turi būti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis