Kauniečių Teatro klubas pradeda dešimtąjį sezoną

Nuo to laiko, kai Teatro klubas pradėjo savo veiklą legendiniame „Sadutės“ restorane spektakliu „Meilė Paryžiuje“, nutekėjo dešimt metų.

Vaidinta daugybė spektaklių („Brendžio trims!“, „Šeimos patarėjas“, „Būrėja“, „Katinėlis ir paukštelis“) suburta bendrysčių visoje Lietuvoje, įgyvendinti tarptautiniai projektai „Grynparkas“,„Žaliakalnio turgaus teatro festivalis“, „Reginio mokykla“, galų gale 2011 metais įsikurta Kauno Architektų namų salėje, menančioje Sąjūdžio pradžios laikus. Čia ir vyksta intensyvus kūrybinis gyvenimas, kuriame susiburia stipriausi, talentingiausi Lietuvos aktoriai ir menininkai.


Naująjį sezoną Teatro klubas pradeda rugsėjo 12 dieną įvyksiančia simboliška premjera - „Brendžio trims. Po dešimt metų.“ Prieš dešimt metų trys keturiasdešimtmetės šventė klasiokės vestuves. Kaip pasikeitė jų gyvenimai ir rūpesčiai, tapus penkiasdešimtmetėmis? Humoro ir muzikos kalba aktorės Neringa Nekrašiūtė, Birutė Prekevičiūtė ir Miglė Pauliukaitytė pasakoja apie skaudžias ir linksmas gyvenimo patirtis. Tie ir tos, kurios norėtų prisiminti problemas, kamavusias drauges prieš dešimt metų, spalio 18 galės pamatyti pirmąjį „Brendžio trims!” spektaklį. Abiejų spektaklių dramaturgė ir režisierė Ina Pukelytė, kostiumų dailininkė – Lina Jonikė.


„Shalom, Bellissima!”
„Shalom, Bellissima!”
T. Biliūno nuotr.



Net tris spektaklius Teatro klubas šį sezoną skiria Lietuvos šimtmečiui. Tai visų pirma didžiulio populiarumo sulaukęs, Fortūnos diplomu apdovanotas spektaklis pagal autentišką Bellos Shirin istoriją „Shalom, Bellissima!”. Šis spektaklis rugsėjo 8-9 dienomis keliauja į Žemaitiją. 8 dieną, 14 val. jis bus parodytas Akmenės kraštotyros muziejuje, o 9 dieną, 14 val. - Tirkšlių kultūros centre, kur bus minimos žydų kultūros paveldo dienos. Rugsėjo 14 d. spektaklį galės išvysti kauniečiai, o 20 d. jis keliaus į Šiaulių Frenkelio vilą. Abu spektakliai skiriami aktorės Olitos Dautartaitės jubiliejui. Aktorei talkina VDU Vaidybos programos studentai Rokas Lažaunykas ir Kamilė Mileikytė. Spektaklio metu žiūrovai gali paragauti žydiškų valgių. Šiuo spektakliu Teatro klubas pradėjo intensyvų bendradarbiavimą su Kauno ir Kauno regiono mokyklų vyresnių klasių moksleiviais. Spektaklis sukurtas, bendradarbiaujant su „Kaunas –Europos Kultūros Sostinė 2022“, jo sklaidą remia Lietuvos kultūros taryba.


Spalio 20 dieną Teatro klube įvyks „Šimtmečio moterų“ premjera. Spektaklio eskizą jau buvo galima išvysti Kauno Prezidentūroje ir Vilniuje. Aktorės Neringa Bulotaitė ir Jurga Kalvaitytė, padedamos dramaturgės Ingridos Ragelskienės ir video projekcijų autorių Kornelijaus Jaroševičiaus bei Nido Kaniušo, kostiumų dailininkės Jurgitos Jankutės sukūrė įtaigų pasakojimą apie pirmąsias Lietuvos feministes – Gabrielę Petkevičaitę-Bitę, Juliją Žymantienę-Žemaitę, Sofiją Smetonienę, Jadvygą Tūbelienę, Oną Rymaitę, Feliciją Bortkevičienę. Šios stiprios ir iškilios asmenybės darė įtaką ne tik Lietuvos valstybės raidai, bet ir moterų situacijai vyrų dominuojamame pasaulyje. Spektaklyje bus galima išvysti unikalių tarpukario Lietuvos filmuotų kadrų.


Nuotaikingą ir įkvepiantį Vitalijos Mockevičiūtės ir Neringos Varnelytės duetą Teatro klube žiūrovai galės išvysti spalio 25 dieną, naujame judviejų spektaklyje pagal Jono Basanavičiaus ir Norberto Vėliaus užrašytas siaubo pasakas „Apie vėles, žemėj klajojančias“. Talkinant muzikantams Dariui Mockevičiui ir Pauliui Kovalenko aktorės pasakos apie vieno žmogaus šeimos lemtį, nuolat susidurti su anapusiniu dvasių, vėlių ir velnių pasauliu.


Iki naujųjų metų planuojama sukurti dar vieną spektaklį, šįsyk skirtą amžinai vyro ir moters meilės temai. Remdamiesi autentiškais sutuoktinių pasakojimais, aktoriai Aleksas Kazanavičius ir Aušra Pukelytė pradėjo „Kaip išsaugoti santuoką?“ repeticijas.


Be spektaklių, Teatro klube lauks žiūrovų pamėgtos muzikinės programos – styginių kvartetas Archi Quartett, Jūratės Miliauskaitės ir daugelio kitų koncertai.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis