Juozas Statkevičius apie brandžių moterų stilių: didžiausia klaida yra „nurašyti“ save vos sulaukus 50-ies

Dizainerio Juozo Statkevičiaus paprašėme pasidalinti įžvalgomis apie brandžių moterų stilių.

Mados pasaulis atsigręžia į brandžias moteris. Nieko keisto, juk šiuolaikinės penkiasdešimtmetės ar šešiasdešimtmetės jau ne tokios, kokios buvo jų mamos. Jos aktyvios, smalsios, norinčios jaustis gerai ir atrodyti jaunatviškai. Be jokios abejonės, brandžioms damoms vis labiau ima rūpėti jų stilius.

„Brandaus amžiaus sulaukusios moterys pirmiausiai yra asmenybės, turinčios savo taisykles,– sako žymiausias mūsų šalies dizaineris J. Statkevičius. – Jos jau turi laiko suformuotą skonį ir stilių, kad ir koks jis bebūtų.“

Pasak jo, stilingai atrodyti norinčioms moterims vertėtų daugiau laiko skirti sau. „Kaip žinia, brandžios moterys visada padeda savo šeimos nariams, o apie save pagalvoja paskiausiai,“ – sako jis.

Šypsena papuoš kiekvieną moterį ir visai nesvarbu, ką ji dėvi, ar turi stilių, ar ne

Ką daryti tokiai brandžiai moteriai, kuri metams bėgant niekaip neranda savo stiliaus? Pasak J. Statkevičiaus, reikėtų nebijoti išbandyti naujų dalykų. „Matavimosi kabinoje matuokitės drabužius, kurių paprastai net nesiruoštumėte matuotis. Nebijokite eksperimentų. Netgi rekomenduočiau pažiūrėti, ką dėvi jūsų dukra... Skonis madingas bet kuriame amžiaus tarpsnyje,“ – sako jis.

Dizaineris mano, kad didžiausia klaida, kokią gali padaryti brandi moteris, yra „nurašyti“ save vos sulaukus penkiasdešimties. Taip dažnai nutinka ne tik dėl psichologinių, bet ir dėl finansinių niuansų. Pasak jo, negalima pamiršti to fakto, kad mada – prabangos dalykas. Vis dėlto, net jei ir nėra galimybių atrodyti madingai, moteriai visuomet reikėtų išlikti tvarkingai, pasitempusiai ir pozityviai. J. Statkevičiaus teigia, kad „šypsena papuoš kiekvieną moterį ir visai nesvarbu, ką ji dėvi, ar turi stilių, ar ne“.

Paklaustas, ar yra stiliaus detalė, be kurios neišsiverstų nė viena brandi moteris, dizaineris atsako, kad tai – šukuosena ir makiažas. „Brandžios moterys turi paisyti estetikos, – sako jis. – Jos jau nebe tokios jaunos, kad galėtų rodytis susivėlusios ir be grimo. Labai paprastas pavyzdys: mano mama be lūpų dažų nežengia nė žingsnio, ji net šiukšlių neišneša nepasidažiusi. Mane tai labai žavi.“


D. Labučio/ ELTA nuotr.

Būtent mamą Vandą Statkevičienę jis įvardija kaip stilingos brandžios moters idealą.

Štai kokias kitas brandžias moteris J. Statkevičius išskiria kaip tokias, kurių stilius – vertas pasigerėjimo:

Audrey Butwey-Gruss


Vida Press nuotr.

Jane Fonda


Vida Press nuotr.

Jane Birkin


Vida Press nuotr.

Anna Wintour


Vida Press nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis