Juokingiausios tendencijos, šį sezoną sugrįžusios į madą

Niekada negalvojome, kad tai ir vėl bus madinga...

Mada sukasi ratu, tad nieko keisto, kad tai, kas buvo madinga prieš 20, 30 ar 40 metų šiuolaikiniams dizaineriams tampa neišsemiamu įkvėpimo šaltiniu. Kurį laiką madingiausi buvo 8-tojo dešimtmečio siluetai, vėliau parduotuvės pradėjo pildytis 9-tąjį dešimtmetį primenančiomis detalėmis. Galiausiai, atėjo laikas ir 2000-ųjų pradžios tendencijoms. Šios, atrodo, dar taip neseniai buvusios populiarios, šį sezoną ir vėl grįžo į madingiausiųjų sąrašus.

Nuo ryškių logotipų, medžiaga aptrauktų plaukų gumelių bei didelių kedų iki juosmens rankinių – tarp pavasario-vasaros tendencijų rasite pačių keisčiausių madų, atkeliavusių iš praeities.

Akiniai nuo saulės metaliniais rėmeliais

Siauručiai „Matricos“ stiliaus akiniai nuo saulės tapo viena ryškiausių 2018-ųjų madų, bet šią vasarą populiariausi bus akiniai metaliniais rėmeliais. Jie gali būti tamsūs ar spalvoti. Pasirauskite savo spintoje – galbūt per prabėgusį dvidešimtmetį išsaugojote tokius akinius?


Britney Spears 2004-aisiais, Vida Press nuotr.

Ryškūs logotipai

Ar pamenate laiką, kuomet pirkdama dizainerio ar garsaus prekių ženklo produktą visuomet įsitikindavote, kad logotipas būtų ryškus, didelis ir aiškiai matomas? Gera žinia logotipų mėgėjams: ši tendencija sugrįžo. Madingi ir logotipais nusėti drabužiai, ir jais dekoruotos rankinės ar aksesuarai.


Bella Hadid vilki mados namų „Fendi“ logotipais margintą kostiumėlį, Vida Press nuotr.

Masyvūs kedai

Turbūt jau girdėjote – masyvūs, storapadžiai „tėčio“ kedai, praeityje populiarūs tarp turistų ir patogumą mėgstančių tėčių, ir vėl madingi. Nedvejodama papildykite jais savo batų spintą.


Masyvūs kedai, Vida Press nuotr.

Papuošalai iš kriauklių

Ši tendencija labai netikėta – į madą grįžta papuošalai iš kriauklių. Tokius turėjo turbūt kiekvienas 2000-ųjų pradžioje mokykloje besimokęs vaikas (net ir berniukai!), vis dėlto nesinori tikėti, kad šiemet tai taps kažkuo daugiau, nei mažyte mikro tendencija.


Ledi Isabella Hervey 2005-aisiais, Vida Press nuotr.

Smailianosiai bateliai

Vadinamieji smailianosiai „kačiukai“ išpopuliarėjo prieš du dešimtmečius, o šį sezoną jie madingesni nei bet kada anksčiau. Tai viena tų 21-ojo amžiaus pradžios tendencijų, kurios puikiai atrodo ir 2018-aisiais – ne ekstravagantiškai, bet elegantiškai ir labai stilingai.


Paris Hilton ir Nicole Richie 2003-iasiais, Vida Press nuotr.

Audiniu aptraukta plaukų gumelė

To niekas nesitikėjo – ilgai buvusi pajuokų objektu, naudotu tik beviltiškai nuo mados atsilikusių moterų, medžiaga aptraukta gumelė ir vėl madinga. Ją madingos merginos ryši ne tik namų aplinkoje, bet ir įvairiuose renginiuose ar netgi raudonojo kilimo pasirodymuose.


Diane Kruger ryški audiniu aptraukta gumele, Vida Press nuotr.

Vėrinys su vardu

Individualizuotas vėrinys daugeliui 10-tojo dešimtmečio pabaigoje- 2000-ųjų pradžioje rodyto serialo „Seksas ir miestas“ gerbėjų asocijuojasi su stilingąja Carrie Bradshaw – ši herojė jį pavertė ikonišku. Dabar vėrinys su vardu, inicialais ar pirmąja vardo raide ir vėl madingas.


Aktorės Sarah'os Jessicos Parker įkūnyta herojė Carrie Bradshaw, Vida Press nuotr.

Juosmens rankinė

Ties juosmeniu segima rankinė-piniginė ilgą laiką buvo vadinama didžiausia mados klaida, tačiau akivaizdu, kad ji ne tik atsikratė šio apibūdinimo, bet ir tapo vienu populiariausių 2018-ųjų pavasario-vasaros aksesuarų.


Rosie Huntington-Whiteley, Vida Press nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis